Vereniging        Agenda        Nieuws        Media        LedeninfoNieuws
Archief
Nieuws

22 mei 2021 - Seizoensactie Voorjaar 2021

05 oktober 2020 - Rabobank ClubSupport
Rabobank begint weer met Rabo ClubSupport en natuurlijk doen wij ook weer mee! Stem op Harmonie St. Caecilia via de Rabobank App, of kijk op https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/

12 september 2020 - Seizoensactie
We gaan weer kleding en textiel inzamelen. Op zaterdag 12 september en zaterdag 3 oktober kun je tussen 11:00 en 13:00 je oude kleding, schoenen, gordijnen en ander textiel komen inleveren bij Systemec - Marinus Dammeweg 17, Venlo-Blerick. Zie de flyer voor alle details.

04 april 2020 - Geen muzieknoot aan de man bij Harmonie St. Caecilia Blerick…
Het is al een tijd stil in de repetitieruimte van Harmonie St. Caecilia in ’t Raodhoes in Blerick. Geen kakofonie van inspelende muzikanten of gezellig geroezemoes van babbelende leden. Helaas zal dit voorlopig ook nog wel even zo blijven.

Net als veel andere muziekverenigingen in Groot Venlo, heeft het bestuur besloten om alle activiteiten tot en met 1 juni op te schorten, uiteraard in verband met de dreiging van het Coronavirus. Het bestuur houdt de actualiteiten in de gaten en zal hun besluiten funderen op alle regels en adviezen van de overheid, het RIVM en de KNMO.

Dit betekent dat we elkaar een hele tijd niet van dichtbij kunnen begroeten, maar gelukkig zien we dat er binnen de vereniging genoeg digitaal en anderszins “Corona-proof” contact is. Laten we elkaar op die manier in ieder geval mentaal op de been houden, en pak thuis je instrument af en toe om even stoom af te blazen.

Blijf thuis en blijf gezond!

07 januari 2020 - Nieuwjaarsconcerten Harmonie St. Caecilia en Zangvereniging Venlona 2020
Op dinsdag 7 en woensdag 8 januari 2020 zal in theater de Maaspoort in Venlo de 35e editie van het traditionele Nieuwjaarsconcert door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona plaatsvinden. De voorgaande edities stonden in een telkens uitverkochte Maaspoort garant voor mooie, sfeervolle en veelzijdige programma’s.

Harmonie St. Caecilia Blerick, onder leiding van Raf De Keninck en Koninklijke Zangvereniging Venlona, onder leiding van Wim Schepers, hebben ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld met verrassende en aansprekende muziek en hoogstaande solisten.


De avond start feestelijk met een mooie ouverture uit de opera Marinarella van Julius Fuçik. Aansluitend stellen wij u onze solist van 2020 voor: Hans van Kerckhoven is een uiterst bevlogen Vlaamse musicus die in staat is zijn publiek telkens weer te ontroeren. De lijst van landen waar hij optrad is lang en indrukwekkend. Hans van Kerckhoven is een fenomeen zowel op zijn viool als met zijn stem. Met “Zigeunerweisen” zal hij zich een eerste keer presenteren aan het Venlose publiek. Koninklijke Zangvereniging Venlona brengt in deze eerste helft van het concert enkele meer klassiek georiënteerde werken. Zo speelt koorsolist Frank Hendriks de hoofdrol in de koorwerken uit de opera Polliuto; het “Coro d’introduzione” en het “Celeste un aura”, als opperpriester Callestene, met aan de piano Gerald Wijnen. Zo ook de Kantate Nevski, het overwinningslied van de strijd tussen de Russen en de Zweden, het behoud van de roemrijke stad Novgorod. Tot slot van de eerste helft zal onze solist Hans van Kerkhoven samen met Venlona en Gerald Wijnen te horen zijn in het wonderschone “Meditation”. Het orkest zal u de pauze inspelen met een heuse “Mazurka”!

Na de pauze stelt de Harmonie Britt van der Velden als soliste uit eigen rangen aan u voor. Deze jonge conservatoriumstudente maakt vast deel uit van de harmonie. Ze zal met “El Cid” van Bert Appermont het publiek betoveren met haar trompetklanken. Traditioneel is het tweede deel van het programma gevuld met meer muziek van deze tijd. Zo kan het publiek mee neuriën met Venlona:

Men tart de liefde met “Smoke gets in your eyes” en bezingt de dronkemans liefde met “What shall we do with the drunken sailor”. Daarna: genieten van de wispelturige liefde in “Goodnight Ladies”. Dit weer met opperveerman Frank Hendriks als solist. Vervolgens zingt Venlona uit de beroemde film “The hunt for Red October” de titelsong.

We herdenken dit jaar ook de bevrijding. Tussen de bevrijdingsfeesten van Venlo en Blerick in brengen we dan ook een mooie compilatie van muziek uit de film “Schindlers’ list”. Dit samen met Venlona en onze gastsolist. Tot slot van het concert knallen we het jaar in met “Children of Sanchez”.

Het beloven bijzondere concerten te worden. Wij kijken er dan ook naar uit om samen met het publiek, koor, orkest en solisten het jaar 2020 muzikaal goed te openen! Tot ziens in de Maaspoort!

Kaarten à € 25,= (incl. pauzedrankje en garderobe) zijn te koop bij Peters-Cabooter Mannenmode in Blerick, Parti Venlo en Theater De Maaspoort, of te bestellen via penningmeester@harmonie-caecilia.nl en via www.venlona.net (onder: “Concerten/tickets”) Aanvang concert om 20.00 uur.

08 december 2019 - Koninklijk Gemengd Koor Orpheus en Harmonie St.Caecilia hebben elkaar gelukkig weer gevonden!
Na bijna 15 jaar ieder zijns weegs te zijn gegaan hebben afgelopen zomer de voorzitters van Orpheus, Theo van den Heuvel en de Harmonie, Rohan Bruggink elkaar meerdere malen ontmoet en de wens geuit om te gaan samenwerken aan een muzikaal project.

Tijdens de eerste ontmoeting bleek al snel dat de visie op muzikaal gebied elkaar niet ontloopt. Met muziek maken kun je veel emotie kwijt, het ontspant, verrijkt en je wordt er vrolijk van! Het samenwerken werd nader uitgewerkt en de gedachte om dit te presenteren aan iedereen die muziek een warm hart toedraagt kreeg steeds duidelijkere vormen. Uiteindelijk kwamen beide verenigingen tot het besluit om op 8 december a.s. een Adventsconcert te geven in de theaterzaal van ’t Raodhoes.

In een sfeervol ingerichte theaterzaal van zullen beide verenigingen er samen een groot muzikaal feest van maken. De muziek is zorgvuldig uitgezocht, passend in deze tijd van het jaar en de aanloop naar de feestdagen. Om de opzet van het concert te completeren is ook een soliste aangetrokken. Het was al langer een grote wens om te musiceren met Linda Zijlmans, hét Blerickse talent en vertolkster van prachtige luisterliedjes. De beide voorzitters zijn in iedergeval verheugd dat het is gelukt om deze top zangeres vast te leggen.

We heten iedereen op zondag 8 december van harte welkom in ’t Raodhoes. Het concert begint om 15.00 uur. Voor de entreeprijs hoeft u niet thuis te blijven. Die bedraagt slechts €7,50 inclusief een kopje koffie en iets lekkers. De presentatie tijdens het concert zal worden verzorgd door de heer Piet Deuss.

Kaarten zijn te koop via Orpheus (www.orpheus-venlo.nl) of voor aanvang van het concert in de foyer van ’t Raodhoes.

We hopen u te mogen verwelkomen bij ons concert!

13 november 2019 - Jubilarissen 2019
Ook dit jaar hebben we weer een aantal jubilarissen die we in het zonnetje willen zetten. Wij hebben ze geïnterviewd zodat we ze nog nét iets beter leren kennen. Lees in dit artikel wat ze ons hebben verteld.

Angelina van Wegberg (12,5-jarig jubilaris)


Welk jubileum vier je?
12,5 jaar

Wist je met wie je samen het 12,5 jarig jubileum zou hebben?
Ja, dat wist ik. Vorig jaar met Caecilia ben ik iedereen gaan vragen wie er nog meer jubilaris zou zijn dit jaar.

Weet je jullie eerste repetities nog?
We zijn erbij gekomen om mee te kunnen naar de Rome-reis, dat was in 2008. Repetities waren destijds met dirigent Andreas. Het was moeilijk en spannend. Er was een grote fluitgroep, dus er was gelukkig veel ondersteuning. Ik zat naast Leny van Bergen, zij hielp mee om de muziekwerken goed te kunnen spelen en hielp me met mijn houding, want ik zat niet rechtop genoeg. Naast Britte mocht ik niet zitten, dat was te veel gekwebbel.

Wat is je eerste herinnering als muzikant?
Ik vond de dwarsfluit altijd leuk. Het was een van de weinige instrumenten waar ik wel geluid uit kreeg. Ik wilde eerst klarinet spelen, maar mijn moeder vond me daar te dwars voor, vandaar dat het de dwarsfluit is geworden. Ik had samen met Britte les van Marloes Berden. Later heb ik geprobeerd om op andere blaasinstrumenten te spelen zoals hoorn en klarinet, maar dat was geen succes. Ik kreeg er geen geluid uit.

Waarom heb je specifiek voor jouw huidige instrument gekozen? Inmiddels speel ik naast dwarsfluit ook cello. De fluit vind ik nog altijd leuk en ik oefen af en toe moeilijke stukken. Maar de basis ken ik. Dus ik haalde voor mezelf te weinig plezier uit het fluit spelen. Ik wilde iets nieuws. Een ander blaasinstrument leek me geen goed idee; ik denk dat het niet mogelijk is om dan beide blaasinstrumenten goed te kunnen bespelen, omdat de technieken zo verschillend zijn. Daarom koos ik voor de cello. Ik heb nu bijna 5 jaar les, maar het gaat nog niet zo snel. De cello is moeilijker dan ik had gedacht, er zijn zoveel verschillende grepen en het komt erg precies qua toon, want de cello is fretloos.

Heb je naast je huidige instrument ook nog andere instrumenten bespeeld (of nog)?
Naast dwarsfluit en cello speel ik geen andere instrumenten.

Welk instrument zou je nog graag willen leren spelen? en waarom?
Op dit moment hoef ik geen ander instrument te spelen. Ik zou blij zijn als ik cello op goed niveau kan spelen.

Welk instrument zou je zeker NIET kiezen? en waarom?
Viool, dat klinkt niet mooi, zeker niet in het begin.

Zit een instrument bespelen in de familie?
Mijn zussen maken ook muziek. Janneke doet slagwerkbij de harmonie, Charlotte heeft bij de harmonie saxofoon gespeeld. Mijn moeder had graag gewild dat ze een instrument kan spelen, maar speelt niet. Neef Tim heeft nog trombone bij harmonie gespeeld.

Wat vind je zo leuk aan spelen bij de harmonie en waarom?
Goede vraag… Het voelt als een warm bad. Het is een gezellige club mensen. Het is grappig dat je mensen van alle leeftijden bij elkaar hebt met een gezamenlijk doel. Dat maakt het leuk. Mat (vriend) vond dat in het begin raar. Je kent veel mensen, komt vaak bekenden tegen, ook als je gewoon door de stad loopt. Als je jonger bent, heb je vaak alleen contact met leeftijdsgenoten. Bij de harmonie is dat anders. Het is een soort familie. Je kent elkaar goed, maar je spreek niet met iedereen apart af. Je moet een verenigingsmens zijn om dat prettig te vinden.

Wat zijn je leukste/mooiste/gekste/droevigste herinneringen van je muzikale carrière binnen de harmonie?
De concertreis naar Rome was super, dat had ik niet willen missen. De hele belevenis was gaaf. We hebben gekke dingen meegemaakt. Zo deelde ik een kamer met Britte. We zaten op dezelfde gang als Otto Stoelinga. Die heeft nog wat brandjes moeten blussen, omdat andere gasten vonden dat er teveel herrie was. Het leuke aan Rome was, dat er meer vrije tijd was en er lag minder druk op de reis dan Valencia. Wat ik ook leuk vond, was het jeugdkamp met de jeugdharmonie, waarbij er een spokentocht gehouden werd. Ook hebben we een concert gegeven in de kerk. Wim Warmerdam had een solostuk geschreven voor dwarsfluit. Alle fluitisten moesten voorspelen voor Andreas en ik was de uitverkorene. In de kerk stond ik op een verhoging, ver weg van het orkest. Ik hoopte maar dat ik goed speelde, want het galmde erg in de kerk waardoor ik de rest van het orkest niet goed kon horen.

Wat zou je de aankomende 12,5jaar (tot volgende jubileum) graag een keer doen met de grote harmonie? Op muziaal vlak? Op sociaal vlak?
Een concertreis mag altijd, maar dan heb ik de voorkeur voor een iets minder drukke reis, met wat meer vrije tijd. Eigenlijk zouden de muzikale reizen iedere 5 jaar zijn, maar dat is helaas niet gebeurd. Het hoeft voor mij niet eens een grote reis te zijn, al is het maar een repetitieweekend.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens dit jubileum/Caecilia weekend?
Ik ben benieuwd naar de nieuwe invulling van de Caecilia. Maar als er boeremoos met worst geserveerd wordt, dan eet ik niet mee.

Wil je nog iets vertellen wat we mogen weten van je?
Ik gun het iedereen om muziek te mogen leren spelen. Het doet veel met je; het zorgt voor ontspanning, is goed voor je creativiteit en ontwikkeling van je linker hersenhelft. Je bent nooit te oud om het te leren.


Britte Peeters (12,5 -jarig jubilaris)


Welk jubileum vier je?
12,5 jaar

Wist je met wie je samen het 12,5 jarig jubileum zou hebben?
Angelina en ik zijn samen als 6-jarige op blokfluitles begonnen en daarna dwarsfluitles. Van Lotte wist ik ook dat ze jublaris was, van Marij wist ik niet.

Weet je jullie eerste repetities nog?
Andreas was destijds dirigent van de grote harmonie, terwijl Mannie Beckers dirigent was van de jeugdharmonie. Hij was altijd vrolijk. Andreas was wat serieuzer. Toen ik de stukken voor het eerst zag, vond ik ze het moeilijk. In combinatie met de strenge Andreas was dit de eerste indruk. Het voordeel was dat er veel fluiten waren en ik er niet alleen voorstond. Leny van Bergen en Jan Simons fungeerden als onze mentoren.

Wat is je eerste herinnering als muzikant?
Voordat ik op blokfluitles ging heb ik bijles gehad bij Leny, zodat ze me kon helpen met oefenen. Ik ben om die reden ook wat later gestart met lessen.

Waarom heb je specifiek voor jouw huidige instrument gekozen?
Mijn ouders stimuleerden heel erg om te kijken wat er is. Zij stimuleerden om naar klassieke muziek te luisteren. Voor mij was de keuze voor fluit snel gemaakt; een sierlijk en vrouwelijk instrument. Dat ze dit instrument wilde spelen, wist ze eigenlijk meteen.

Heb je naast je huidige instrument ook nog andere instrumenten bespeeld (of nog)?
Inmiddels speel ik trombone. Dit kwam omdat ik destijds bij carnavalscommissie zat en er daar duidelijk werd dat er groot gebrek aan zwaar koperwerk was. Op dat moment was er eigenlijk ook een teveel aan dwarsfluiten. Otto Stoelinga heeft me toen benaderd met de vraag om trombone te gaan spelen. Hier heb ik over nagedacht en uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt dit te gaan doen. Terugkijkend blijft de dwarsfluit mijn favoriete instrument, maar de trombone is ook heel leuk. Echt vergelijkbaar is het niet. Mijn vriend Kay speelt ook trombone en hij kan dingen uitleggen, dat maakt het leuk.

Welk instrument zou je nog graag willen leren spelen? en waarom?
Als ik geen fluit had gespeeld… Ik vind harp ook een heel mooi instrument, maar ik zie mezelf dat niet snel spelen.

Welk instrument zou je zeker NIET kiezen? en waarom?
Wat ik een vreselijk geluid vind, is het geluid van een doedelzak. Dat klinkt echt vreselijk. Ook de hobo vind ik wat minder mooi klinken.

Zit een instrument bespelen in de familie?
Niet helemaal. Mijn vader heeft vroeger gedrumd, maar kan geen noot lezen. Mijn zusje koos voor de sport in plaats van muziek. Mijn oom heeft wel klarinet gespeeld bij de harmonie.

Wat vind je zo leuk aan spelen bij de harmonie en waarom?
Het is gezellig op repetitie. Je voelt de saamhorigheid. Samen ben je bezig iets moois op te bouwen, wat je op een concert terug hoort. Dat is mooi.

Wat zijn je leukste/mooiste/gekste/droevigste herinneringen van je muzikale carrière binnen de harmonie?
De concertreis naar Rome was heel erg tof. We hebben toen veel gelachen. De groep jongeren was groter en het klikte goed met elkaar. Er werd dan ook veel ongein uitgehaald. Op een gegeven was er een oudere vrouw boos, omdat er teveel lawaai werd gemaakt in het hotel. Vroeger waren de familiedagen van de harmonie ook altijd gezellig. Eerst deden we een activiteit en daarna sloten we af met een barbecue. Op muzikaal gebied zijn er teveel herinneringen om op te noemen.

Wat zou je de aankomende 12,5jaar (tot volgende jubileum) graag een keer doen met de grote harmonie? Op muzikaal vlak? Op sociaal vlak?
Nog een concertreis zou ik leuk vinden. Die hebben altijd wel wat. Qua bestemming zou Berlijn dan een erg coole bestemming zijn. Ook op cultureel vlak valt hier genoeg te beleven.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens dit jubileum/Caecilia weekend?
Het is een nieuwe opzet, dus daar ben ik ontzettend benieuwd naar. De serenade blijft bestaan, maar ik ben heel benieuwd wat er daarna volgt.


Lotte Huijs (12,5-jarig jubilaris)


Welk jubileum vier je?
12,5-jarig jubileum

Wist je met wie je samen het 12,5 jarig jubileum zou hebben?
Ja, maar ook omdat ik zelf de Caecilia organiseer. Dus vorig jaar wist ik wie er nu de jubilarissen zouden zijn. Van Angelina en Britte wist ik nog wel dat we samen bij de grote harmonie begonnen zijn.

Weet je jullie eerste repetities nog?
Ik kan me de repetities in het oude Raodhoes wel herinneren, dat was met de jeugdharmonie. Bij de grote harmonie zat ik de eerste repetities naast Leny van Bergen. Jan Simons was ook nog lid. Angelina, Britte en ik werden tussen de twee volwassenen verdeeld. De eerste repetities waren spannend. Ik was bang dat anderen mijn fouten zouden horen. Het was ook een spannende tijd, het was namelijk de voorbereidingsperiode van onze Rome-reis.

Wat is je eerste herinnering als muzikant?
Mijn eerste herinneringen zijn de blokfluitenlessen bij meester Paul. Ik volgde deze lessen samen met een klasgenootje en dat was heel gezellig. Ik heb 2 jaar blokfluitlessen gevolgd en vanuit daar een instrument gekozen. Het werd de dwarsfluit. Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik toen bij de harmonie gekomen ben. Mijn zus speelde al wel, dus misschien via haar. Maar het zou ook door werving kunnen zijn. Het was spannend of ik dwarsfluit mocht gaan spelen, omdat er eigenlijk te weinig plek was bij de fluiten. Het vriendinnetje dat ook de proeflessen op dwarsfluit deed, haakte al snel af en daardoor kon ik gelukkig op fluit gaan spelen.

Waarom heb je specifiek voor dwarsfluit instrument gekozen?
Eigenlijk was dwarsfluit niet de eerste keus. Ik wilde viool of hobo spelen, maar dit mocht niet van mijn ouders. Simpelweg omdat het niet om aan te horen is, als je net begonnen bent op deze instrumenten. Dus werd het de dwarsfluit; ik vond het een mooi geluid hebben en het snelle vond ik ook heel mooi.

Heb je naast dwarsfluit ook nog andere instrumenten bespeeld (of nog)?
Ja, ik speel nu saxofoon bij de harmonie. Ik ben geswitched, omdat ik een nieuwe uitdaging wilde. Ik ben niet het type om lang hetzelfde te doen. Ik heb af en toe nieuwe prikkels nodig, om mezelf te kunnen blijven motiveren. De saxofoon was praktisch. Omdat de grepen gelijk zijn, is het redelijk makkelijk over te stappen. Het is een mooi instrument. Ik luister graag saxofoonmuziek.

Welk instrument zou je nog graag willen leren spelen? en waarom?
Ik heb een verslaving voor het aankopen van instrumenten. In huis staan dan ook een piano, keyboard, drumstel, gitaar, viool, saxofoon, dwarsfluit en blokfluit. En de trompet van Siem niet te vergeten. Ik bespeel alle instrumenten, niet heel goed, maar wel de basics. Of ik graag nog iets anders zou willen? Voor nu ben ik wel even tevreden.

Welk instrument zou je zeker NIET kiezen? en waarom?
Wat ik gewoon niet kan, is het koperwerk (Trompet, hoorn, tuba etc). Ik kan het mondstuk niet beheersen.

Zit een instrument bespelen in de familie?
Mijn zus heeft klarinet gespeeld, ook nog bij de harmonie. Mijn vader speelt trompet, mijn moeder gitaar en beetje dwarsfluit. Mijn opa speelde ook trompet. Mijn nichtjes maken muziek. En Siem speelt natuurlijk trompet en kan ook gitaar spelen.

Wat vind je zo leuk aan spelen bij de harmonie en waarom?
Muziek is voor mij de basis. Dat is echt een uitlaadklep. Daarnaast vind ik het sociale stuk leuk. Op 1 staat duidelijk de muziek, waarbij de afwisseling in verschillende muziekgenres echt heel leuk is. Ook de concerten zijn heel leuk; ergens naar toewerken en dan dit met z’n allen uitvoeren. Daar haal ik veel energie uit. Ook heb ik een groot deel van mijn vriendinnen leren kennen bij de harmonie. Dit is een andere vriendschap dan vrienden van de middelbare school; je hebt een gemeenschappelijk interesse, die voor verbinding zorgt. Ook al spelen niet alle vriendinnen meer bij de harmonie, de vriendschap is er nog steeds.

Wat zijn je leukste/mooiste/gekste/droevigste herinneringen van je muzikale carrière binnen de harmonie?
Het meest indrukwekkende, wat me nog heel erg bijstaat is het spelen bij de uitvaart van Frans Munnich. Dit staat in het geheugen gegrift. Bij de jeugdharmonie heb ik goede herinneringen aan het Caeciliaweekend. De vrijdagavond was voor de jeugd en die was ieder jaar anders. Wel werd er altijd afgesloten met een disco, waarbij iedereen een stukje mocht opvoeren. Helaas is het niet gelukt dit bij de grote harmonie door te voeren. Ook de concertreizen zijn mooie herinneringen (Rome, Valencia) en weekenden weg.

Wat zou je de aankomende 12,5jaar (tot volgende jubileum) graag een keer doen met de grote harmonie? Op muzikaal vlak? Op sociaal vlak?
Wat ik nog altijd zou willen doen; nog een concertreis. De stad maakt niet uit, maar dit gebeurt niet zo vaak en lijkt me gewoon super om nog een keer te ervaren. Het is uniek en bijzonder. Zo lang de club maar bij elkaar is.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens dit jubileum/Caecilia weekend?
Ik kijk heel erg uit naar het concert. Het is een nieuwe opzet, dus ik ben benieuwd hoe iedereen het gaat oppakken en ervaren.


Marij Juressen (12,5-jarig jubilaris)


Welk jubileum vier je?
Mijn 12,5-jarig jubileum.

Wist je met wie je samen het 12,5-jarig jubileum zou hebben?
Nee dat wist ik niet. Op een bewaard krantenknipsel staan de mensen die tegelijk met mij begonnen zijn bij de grote harmonie: Frank van Gennip, Max van den Brand, Linn Korsten, Aniek Huys, Ivo van Gennip en Kirsten Dabekaussen. Helaas speelt niemand van hen meer bij de harmonie.

Herinner je je de eerste repetities nog?
Tijdens de eerste drie maanden bij de grote harmonie zat ik tijdens de repetities stijf van de zenuwen op mijn stoel. Andreas was destijds de dirigent. Hij kon wel eens uitvallen, wat ik me dan aantrok, ook al was het niet tegen mij persoonlijk gericht. De overgang van de jeugdharmonie naar de grote harmonie vond ik best wel groot.

Wat is je eerste herinnering als muzikant?
Ik ben op latere leeftijd, zo rond mijn veertigste, begonnen met het bespelen van een instrument. Ik was ontzettend gedreven en heb in twee jaar tijd mijn A-examen gehaald en in twee jaar tijd mijn B-examen. Als ‘jeugdig’ lid speelde ik in de samenspelgroep en in het jeugdorkest, voordat ik in 2006 naar de grote harmonie ging. Wat wel grappig is, is dat ik het laatste 'jeugdlid' ben geweest dat Herman Jansen heeft aangenomen. Hij is hierna gestopt met de opleidingscommissie.

Waarom heb je voor jouw huidige instrument gekozen?
Ik had geen voorkeur voor een instrument. Er was en is nog steeds een grote vraag naar klarinetten bij de harmonie. Mijn dochter Sjanine speelde al klarinet. Ik vond het mooi klinken. Dit waren de voornaamste redenen om voor de klarinet te kiezen. 6. Heb je naast je huidige instrument ook nog andere instrumenten bespeeld? 7. Welk instrument zou je nog graag willen leren bespelen? 8. Welk instrument zou je zeker niet kiezen? Nee. Ik vind de fagot en de hobo heel erg mooi, maar het bespelen ervan is een stuk moeilijker. De klarinet kent nog genoeg uitdagingen voor mij. Qua techniek en ademhaling heb ik nog veel te leren. Daarop concentreer ik me liever dan nu nog een ander instrument te leren bespelen. Op koperinstrumenten spelen lijkt me moeilijk. Maar als Raf (dirigent) me zou vragen om koper te gaan bespelen, dan zeg ik geen nee en ga ik daar vol voor. Op een slaginstrument zou ik nooit willen spelen. Alleen al het idee dat ik op het moment supre?me verstek laat gaan!

Zit musiceren in de familie?
Twee van mijn kinderen, Sjanine en Sam, hebben klarinet gespeeld. Zoon Sjoerd heeft daarentegen nooit een instrument bespeeld. Met Sjanine heb ik wel vaker duetten thuis gespeeld. Dit vond ik erg leuk. Frustrerend was de constatering dat ik beduidend meer moest oefenen dan hen wilde ik de muziekstukken onder de knie krijgen. Zowel Sjanine als Sam zijn geen lid meer van de harmonie. Ze wonen te ver van Blerick maar zijn nog wel steeds trouwe bezoekers van het Nieuwjaarsconcert.

Wat vind je zo leuk aan spelen bij de harmonie?
Ik vind de muziek erg mooi. Dat heeft er denk ik toch mee te maken dat mijn vader vroeger thuis elpees met klassieke muziek beluisterde. Hoewel ik het vroeger te zwaar vond, heb ik de klassieke muziek op deze wijze wel meegekregen. De overgangen van snel naar langzaam en van hard naar zacht kunnen me nog steeds kippenvel bezorgen.

Wat zijn je leukste/mooiste/gekste/droevigste herinneringen aan de harmonie?
Onder Andreas van Zoelen hebben we best veel projecten gedaan, waarvan me een aantal bijgebleven is, zoals het Lentewind-project, De Maas in Vlammen en Blazen in de Beurs met Leo van Oostrom. Ook heb ik genoten van de concertreis naar Rome. Het concert op het Piazza di Santa Maria in Trastevere staat me nog erg bij, maar ook de prachtige klanken in de St. Andreaskerk. De audie?ntie bij de paus ging vanwege het warme weer niet door. In plaats daarvan speelden we op een plek voor een kerk. Uiteraard zijn de Nieuwjaarsconcerten ieder jaar weer een superervaring. Evenals de twee concoursen die ik heb mogen meemaken. Leuke herinneringen heb ik ook nog aan de Caeciliafeesten. Ooit was het thema Amsterdam. Onderweg vanuit Sevenum op de fiets merkten wij dat een fietser ons niet in durfde te halen. We vermoedden vanwege onze outfits; we waren verkleed als zwervers. Dat was heel erg grappig . Ook heb ik nog hele goede herinneringen aan het jaar 2008. Truus van Gestel, Marleen Oirbans, Leny van Bergen en ik traden op als de Sanseveria’s. Tijdens de voorbereidingen hadden we al enorm veel plezier.

Wat zou je de aankomende 12,5 jaar, tot je volgende jubileum, graag een keer doen met de grote harmonie?
Ik ben bang dat ik de 25 jaar niet meer ga halen; ik ben dan 70 jaar. Het lijkt me leuk om muziek te maken met zowel een koor als een dansgroep. Ook lijkt het me leuk om een musical te begeleiden. Spelen in een kleinere bezetting zoals we nu al doen met Kerstmis vind ik ook leuk.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens dit jubileum/Caecilia-weekend?
De opzet is dit jaar helemaal anders. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Het miniconcert vind ik erg leuk. Voor mij een aanleiding om familie en vrienden, voor zover ze nog niet met het repertoire van de harmonie bekend zijn, uit te nodigen en hen kennis te laten maken met de muziek die wij maken. De zaterdag zelf is qua opzet ook helemaal anders, dus ik laat me verrassen. Ik denk wel dat de ontspanningscommissie er goed aan heeft gedaan om het Caeciliaweekend te veranderen.
Wil je tot slot nog iets vertellen?
Ik hoop dat ik nog een aantal jaren kan blijven spelen. Het is maar de vraag of ik mijn 25-jarig jubileum ga halen. Een serenade, een hoogtepunt hoor ik altijd van de jubilarissen, zal ik denk ik helaas niet gaan meemaken. Ik ga daarom heerlijk genieten van mijn 12,5 jubileum. Verder hoop dat het bestuur en de vereniging open blijven staan voor veranderingen en het uitvoeren van nieuwe projecten. Mocht je net als ik vroeger nooit de kans hebben gehad om muzieklessen te volgen, schroom dan niet om dit alsnog te doen. Ik vind het nog steeds fantastisch dat ik op latere leeftijd de gelegenheid heb gekregen om een instrument te leren bespelen.


Jeu Savelkoul (60-jarig jubilaris)


Welk jubileum vier je?
60-jarig jubileum

Waarom heb je specifiek voor jouw huidige instrument gekozen?
Daar is een hele weg aan vooraf gegaan. Ik ben begonnen op een alto, die tegenwoordig alleen nog maar in brass-bands gebruikt wordt. Deze werd vervangen door de cor en daarna heb ik hoorn gespeeld. Uiteindelijk ben ik in 1969 door Wim Warmerdam overgehaald om trombone te gaan spelen. Dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Hoe voelt het om zo lang bij één vereniging te zitten? (Trots?/Raar?...)
Ik ben er trots op dat ik 60-jaar bij dezelfde vereniging speel. De laatste die dat gepresteerd heeft bij de harmonie, moet Frans Munnich geweest zijn. Soms is het een kwestie van volhouden, maar ik voel me thuis bij “Caecilia”. Ik ben niet het type om naar een andere vereniging over te stappen. De harmonie van Grubbenvorst heeft me weleens gevraagd, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik ben honkvast.

Wat vind je zo leuk aan spelen bij de harmonie en waarom?
Ik voel me er op mijn gemak en kan mijn hobby op een prettige manier uitoefenen. Daarbij neem ik mijn verantwoordelijkheid. Dat mis ik tegenwoordig nog weleens bij de jeugd. Zij melden zich sneller af. Ik verzet mijn verjaardag nog voor een repetitie. Die verjaardag kan je een dag later ook vieren.

Wat zijn positieve en/of negatieve veranderingen die je meegemaakt hebt?
Positief vind ik de stijging van het muzikale peil. Daarentegen is de bezetting een probleem. Het feit dat we al jaren geen vaste bassist in ons midden hebben, baart me zorgen. Dat wordt in de toekomst niet minder!

Zijn er veranderingen die eerder doorgevoerd hadden moeten worden? Die je al eerder zag aankomen? En waarom?
Toen ik begon bij de harmonie was het een mannenwereld, dat kunnen velen zich niet voorstellen. Ik weet nog dat het eerste meisje bij de harmonie kwam spelen. Dat is gelukkig al lang geleden.

Zijn er dingen die 60 jaar geleden gebeurden en nu nog steeds gebeuren? Op het gebied van musiceren, maar ook misschien op sociaal gebied?
Caecilia vieren, dat was vroeger echt een happening. Het begon op zaterdagmiddag met het afstruinen van de kroegen. Daarna volgde de feestavond met een of ander spel. Op de feestavond speelde een orkestje, meestal met mensen uit eigen gelederen, en werd er gedanst. Op zondag speelden we in de Heilige Mis om daarna weer op de joets te gaan. Ik vond het prachtig om dan in de kroeg met een select gezelschap gezellige muziek te maken, zo uit het hoofd.

Hoe zie je de harmonie over 10 jaar? (volgende jubileum!!)
Ik denk dat er in de toekomst wel een fusie aan zit te komen met een andere muziekvereniging. Als je bedenkt hoe lang we al zonder blaasbas repeteren, zullen we daar waarschijnlijk niet onderuit komen.

Wat zou je nog graag in de aankomende jaren samen met de harmonie doen?
Ik wil vooral zo lang mogelijk blijven meespelen. Ik zou het leuk vinden om eens een populair concert te geven. Een concert met een zang- of popgroep erbij en een combo. En dan spelen in een grote tent of zaal.

Hoe vind je het samenspelen met je collega-muzikanten (trombones)?
Ik geniet ervan om met de andere trombonisten te spelen. Ik zit graag tussen de meisjes. Wel vind ik het jammer dat Jeroen gaat stoppen. Bij voorkeur speel ik graag met minimaal vier trombonisten. Dan kan je de partijen goed verdelen en vierstemmig spelen klinkt mooi.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens dit jubileum/Caecilia weekend?
Ik kijk uit naar de huldiging en de serenade. Wel vind ik het jammer dat mijn vrouw Jacqueline er niet bij kan zijn, maar ik hoop dat mijn zoon René de honneurs kan waarnemen.

Vraag de collega-trombonisten maar eens wat ze over mij te mekkeren hebben!

20 februari 2019 - Bezeuk van de Wortelepin

Aafgelaupe woensdaag op os rippetitie ware weej ziër veriërd met ut bezeuk van Prins Roy I met zien Adjudante Dennis en Ronald en ut klein gezelschap van Vastelaovesgezelschap de Wortelepin!
Gruuets det weej eur weer in de optocht muzikaal meuge begeleide!
Laot ut zunke maar schiene volgende waek zondaag met de groëte Blierickse optocht! Ouk weej, Hermenie St. Caecilia, zien d'r klaor veur!!
Laef d'n daag, met ozze meziëk is dae zéker geslaag!!

Bekiek heej alle foto's van 't bezeuk

19 februari 2019 - Systemec bedankt!
Systemec is al vele jaren een betrokken sponsor van Harmonie St. Caecilia Blerick. Vandaag is het sponsorcontract opnieuw verlengd tot 2021 en hierbij willen wij Systemec bedanken voor het verlengen van deze samenwerking. Systemec faciliteert Harmonie St. Caecilia Blerick onder andere met het aanbieden van Clouddiensten, Domeinen, Website hosting en e-maildiensten. Door de eigen Cloudservice, beschikt onze vereniging over een beveiligde online opslagruimte, waarmee onze commissieleden onderling bestanden kunnen delen. Het opslaan en delen van bestanden, is ook binnen de vereniging n.a.v. de AVG-wetgeving een aandachtspunt. De diensten van Systemec worden allemaal gehost in eigen lokale datacenters. Dit betekent dat bestanden worden ondergebracht in de eigen vertrouwde regio.

Op de foto staan Lei Hovens (Marketing & Sales Support) van Systemec en Laurens Reer (Voorzitter Relatiebeheer) namens Harmonie St. Caecilia Blerick.

10 januari 2019 - Nieuwjaarsconcerten groot succes!
De 34e editie van de Nieuwjaarsconcerten door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona waren wederom een groot succes!

Onder leiding van Raf de Keninck bracht de harmonie samen met Venlona o.l.v. Wim Schepers een sfeervol programma.
Als solisten traden op de mezzo-sopraan Nienke Nasserian en Ad Stakenborg op bugel.
We kijken terug op 2 geslaagde concerten en kijken met vertrouwen uit naar het volgend jaar, waarbij we hopen dat we u ook weer mogen begroeten op een van onze vele concerten.

Foto's van dit concert zijn te bekijken op deze website of op Facebook.
(fotografie: Karin de Jonge)

08 januari 2019 - Nieuwjaarsconcerten van Harmonie St. Caecilia en Venlona
Op 8 en 9 januari 2019 vindt de 34e editie van ons traditionele nieuwjaarsconcert samen met Venlona plaats in theater de Maaspoort te Venlo. Dit jaar met medewerking van soliste Nienke Nasserian (mezzosopraan).
Voor deze concerten kunnen kaarten à 25,- worden besteld via een mailtje aan Sjoerd Derkx, penningmeester onder vermelding van het aantal kaarten en de gewenste avond.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij:
Peters-Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick
Parti, Klaasstraat 62 in Venlo
Tuincentrum Leurs, Straelseweg 370 in Venlo en
Theater de Maaspoort in Venlo.

16 december 2018 - Kerstconcert met ensembles
Op zondag 16 december 2018 heeft voor de 2e keer het Kerstconcert met ensembles plaatsgevonden. Zowel vanuit de bewoners en personeel van de beide verzorgingstehuizen alsook van het publiek in ’t Raodhoes waren de reacties zeer positief!
Iedereen bedankt!

25 november 2018 - Truus van Gestel Lid van het Jaar 2018
Tijdens de Caeciliaviering 2018 is Truus van Gestel uitgeroepen tot lid van het jaar 2018.
De bijbehorende Frans Munnich trofee werd overhandigd door de organisatie van het Caeciliaweekend tijdens het Caeciliafeest op zondagmiddag in Café de Paerdskoel.

24 november 2018 - Kennismaken met... Laurens Reer!
Om kennis te maken met Laurens, heeft hij een korte introductie over zichzelf geschreven. Zo krijg je ook een idee van wie er achter de schermen wat precies doet!

Mijn naam is Laurens Reer de nieuwe voorzitter Relatiebeheer bij Harmonie St. Caecilia Blerick (geboren in 1983 te Utrecht) en woon in Venlo-Blerick.

Ongeveer 1 jaar geleden ben ik hierheen verhuisd vanuit Kamperland en woon samen met mijn vriendin Kirsten Derkx. Sindsdien ben ik werkzaam bij Wassink Autogroep als Verkoopadviseur en geregeld te vinden bij netwerkbijeenkomsten in de regio. Het is mooi om te zien dat ik in deze periode al vaak dezelfde gezichten tegen kom bij bijeenkomsten, maar ook bij Harmonie St. Caecilia Blerick.

Kirsten speelt al jaren klarinet bij de Harmonie en omdat ik geïnteresseerd was, ben ik een aantal keren meegegaan naar concerten en heb ik repetities bijgewoond. Vorig jaar ben ik gevraagd om als crew-lid mee te gaan met de concertreis naar Valencia. Deze concertreis heeft veel indruk op mij gemaakt, zowel muzikaal als sociaal. Tijdens deze reis heb ik op een informele manier de Harmonie en haar leden beter leren kennen.

De vriendelijke ontvangst en gezelligheid bij de Harmonie, heeft me doen overwegen lid te worden. Een jaar geleden ben ik gevraagd om als voorzitter toe te treden tot de commissie Relatiebeheer, verder bestaande uit Sjoerd Derkx, Rohan Bruggink en Michel Reijnen. Op deze manier kan ik als niet spelend lid ook iets voor deze vereniging betekenen.

Sinds de ledenvergadering van dit jaar, ben ik door de leden verkozen om officieel toe te treden tot het bestuur. Met mijn open visie, hoop ik mensen een andere kijk te geven op de dingen die vanzelfsprekend of normaal lijken. Ook binnen Relatiebeheer zijn we de afgelopen periode druk bezig met onder andere een nieuw beleidsplan voor de komende jaren. Dit is van groot belang gezien het feit dat de vereniging in de toekomst onder andere minder afhankelijk zal zijn van subsidies. Verder heb ik gekeken hoe we de mooie groep van sponsoren samen kunnen brengen en ook kunnen uitbreiden. Door naar de geschiedenis van de Harmonie te kijken, ben ik bijvoorbeeld bezig om de ‘Club van 100’ weer nieuw leven in te blazen. Daar dit altijd een ‘begrip’ binnen de sponsoren was.

Ik kijk er naar uit u binnenkort te ontmoeten tijdens een van de concerten of sponsorbijeenkomsten.

Met vriendelijke groet,
Laurens Reer
relatiebeheer@harmonie-caecilia.nl

17 november 2018 - Jubilarissen geinterviewd voor Caeciliaweekend
In het weekend van 24 en 25 november a.s. viert harmonie St. Caecilia Blerick het jaarlijkse Caeciliafeest. Zoals ieder jaar verwachten we nu ook weer dat het een erg gezellig en muzikaal weekend wordt. Een weekend waarin de leden weer eens tijd hebben voor een goed gesprek.

Dit jaar hebben we drie jubilarissen:
Arthur Geurts en Esther van de Korput zijn beide 12,5 jaar lid van de harmonie, en Saskia Faassen maar liefst 25 jaar!

De harmonie biedt deze jubilarissen ter gelegenheid van hun jubileum een receptie aan, waarvoor wij U van harte willen uitnodigen. De receptie wordt gehouden op zaterdag 24 november 2016 van 19:15 tot 20:30 uur in de Trouwzaal van ’t Raodhoes in Blerick (Antoniusplein 2).

Voorafgaand aan deze receptie luistert de harmonie om 18:00 uur de Heilige Mis op in de Antoniuskerk in Blerick. Wij nodigen U van harte uit om ook hierbij aanwezig te zijn.

We hebben voor de gelegenheid ook een interview met de drie jubilarissen gehouden, en dat willen we graag met jullie delen.

Laten we beginnen met Arthur. Dit jaar viert Arthur Geurts zijn 12.5-jarig jubileum bij Harmonie St. Caecilia Blerick.
Na een jaar blokfluitles begon Arthur op de bugel, met het idee om daarna over te stappen op de hoorn. Zijn broer, Steven, speelde echter trompet en dat leek Arthur gaver en daarom koos ook hij voor de trompet. Rond de tijd dat Arthur aan zijn studie begon, kreeg hij het drukker en nam het plezier in trompetspelen af. Op dat moment speelde Arthur in bandjes al basgitaar en ging in gesprek met de voorzitter Rohan en dirigent Andreas van Zoelen naar de mogelijkheden binnen de harmonie. Andreas reageerde meteen enthousiast: hij verzocht Arthur de eerstvolgende repetitie een half uur eerder te komen. Dat deed Arthur en Andreas haalde een oude contrabas tevoorschijn uit het hok van Coen. De haren hingen los aan de strijkstok, maar het begin was gemaakt. Lessen op contrabas volgden en inmiddels heeft Arthur zijn eigen contrabas. Naast contrabas speelt Arthur op een blauwe maandag ook nog bastuba. Hij zou ook graag baritonsaxofoon willen spelen.
Ondanks dat Arthur’s ouders geen muziek maken, hebben ze hem wel altijd gestimuleerd om een instrument te leren spelen. Ook zijn broer Steven speelt trompet en euphonium, en zus Brigitte speelt hobo. Vroeger was het vaste prik dat ze met z’n drieën op vrijdag naar de jeugdharmonie gingen, en later op woensdag naar de grote harmonie.
Muziek is zijn passie, dat blijkt wel uit het feit dat Arthur afgestudeerd is aan het Conservatorium in de richting Jazz Basgitaar. De harmonie onderscheidt zich ten opzichte van zijn andere muzikale activiteiten door het verenigingsgevoel. De regelmaat met wekelijkse repetities zorgt voor een saamhorigheidsgevoel en een stukje stabiliteit. Bij musiceren in een band is dat toch anders, dan repeteer je kortdurend voor een concert.
Een van de mooiste herinneringen die Arthur aan de harmonie heeft, is de reis naar Rome in 2008. Als 15-jarige jongen met een groot deel van je vrienden naar Rome gaan is te gek. Er werden prachtige concerten gespeeld. Het concert in Sant'Andrea della Valle was een hoogtepunt, ook al was er nauwelijks publiek. De akoestiek was geweldig. ‘Nessun Dorma’ werd ten gehore gebracht en iedere noot galmde nog zeker 5 seconden na. Het concert duurde daardoor een stuk langer dan van tevoren gepland was, maar het was prachtig. Het laatste concert in Rome werd gespeeld op een plein voor een kerk. Niemand wist dat er gespeeld ging worden totdat de harmonie op ging bouwen. Er speelde op het plein bij de fontein een straatbandje. Het bandje speelde door totdat de harmonie begon met spelen, en bleef toen aandachtig luisteren, net als ander publiek dat bleef hangen. Iedereen reageerde enthousiast.
Minder leuk aan deze reis was dat het de laatste reis was met Arthur’s complete ‘lichting’.
Een andere leuke herinnering is aan de cd-opnames die gemaakt zijn. De harmonie zat het hele weekend in de oude gymzaal van het Blariacumcollege. De geluidsmannen zaten in het oude biologielokaal en gaven na het spelen opmerkingen over de intercom. Zo werd er een stuk gespeeld met een lange hobo-solo, waarbij ineens veel lawaai was. Niemand wist wat het had veroorzaakt totdat Andreas zei dat het stuk toch opnieuw moest: er was namelijk een duif tegen het raam gevlogen.
Wat betreft zijn jubileum, kijkt Arthur het meest uit naar het concert tijdens de mis en de feestavond. Doordat Arthur de afgelopen jaren vaak andere activiteiten had, is hij al een tijd niet bij het Caecilia-weekend aanwezig geweest. Dit jaar is hij er het hele weekend bij en heeft er veel zin in.
Andere leden die zo’n jubileum willen halen, adviseert Arthur om vooral niet bang te zijn om van instrument te wisselen als het plezier met spelen afneemt. Een frisse start geeft een nieuwe impuls en plezier in spelen en oefenen. Hij denkt dat als hij nu weer trompet zou spelen, hij hierin ook meer plezier zou hebben, omdat er weer nieuwe dingen zijn waar hij op kan letten.
Aan beginnende muzikanten adviseert Arthur om zoveel mogelijk verschillende dingen te proberen: veel projecten, veel muziekstijlen. Alleen als je het probeert, weet je of je het leuk vindt. En plezier is het allerbelangrijkste.

Dan gaan we verder met Esther. Dit jaar viert ook Esther van de Korput haar 12.5 jarig jubileum bij harmonie St. Caecilia Blerick.
Esther begon zoals gebruikelijk met blokfluitles. Vanaf haar 8e jaar kreeg ze blokfluitles van Tiny Dohmen in een ruimte in De Kazing, een sportzaal in Baarlo. Destijds was er in de Haandert in Tegelen een oefenmiddag om allerlei soorten instrumenten te proberen. De dwarsfluit vond ze mooi klinken. Cato, haar latere docent dwarsfluit, was daar toen ook.
Later is Esther bij harmonie St. Caecilia Blerick terechtgekomen. Haar broer kende Sven Prochowski via school. Zodoende zijn ze een keer gaan kijken naar een Sur Meuse concert en dat beviel goed. Esther is toen bij de jeugdharmonie én grote harmonie tegelijk gestart. Ook haar zusje heeft op klarinet nog een hele tijd bij de harmonie gezeten, dus kwamen ze altijd samen. Het was altijd erg leuk om te komen. Toen Esther ongeveer 17 jaar was, waren er veel jeugdleden. Ze waren met een leuke club, ze trokken veel samen op.
Verder was het altijd erg fijn in het ‘eigen honk’, de Hermenie-zaal in de oude bibliotheek.
Er waren altijd leuke avonden tijdens Caecilia weekend, ook voor de jeugd. Ook door het jaar heen werd er van alles georganiseerd of ging Esther met andere leden buiten de harmonie om leuke dingen doen.
Naast spelen van dwarsfluit, heeft Esther ook in de opleidingscommissie gezeten. Voor de opleidingscommissie was ze een tijd de contactpersoon voor de dwarsfluiten en slagwerk. Dit was leuk om te doen, zo ook de activiteiten organiseren voor de jeugdleden. Op den duur was dit niet meer goed te combineren met studie/werk.
Leuk aan lid zijn van de harmonie zijn het samen spelen en de sociale contacten. Met de fluitgroep worden gezellige uitjes georganiseerd en ze hebben met het fluitensemble verschillende leuke optredens gehad. Dit komt de sociale contacten en de muzikaliteit ten goede.
Verder heeft Esther goede herinneringen aan de concertreis naar Valencia, maar ook de reis naar Rome was erg leuk.
Naast dwarsfluit, zou Esther het leuk lijken om sopraansaxofoon te spelen, dit instrument heeft een mooi geluid. Slagwerk lijkt haar ook wel een mooie uitdaging, juist omdat het anders is.
Tijdens het aankomende Caeciliaweekend kijkt Esther het meest uit naar de feestavond. Dit is altijd gezellig met de DJ. Met zijn allen op de dansvloer er een leuk feestje van maken. Zeker gedurende de avond als de mensen een beetje los komen en de dansvloer goed gevuld is.
Aan beginnende leden adviseert Esther goed te oefenen. Voor de sociale binding is het belangrijk jezelf te blijven en het de tijd te geven om er bij te horen, want dit moet groeien. Iedereen staat open voor een praatje, dus schroom niet om zelf contact te leggen. Tot slot adviseert ze om gezellig met alle activiteiten mee te doen.

Tot slot heeft Esther nog een leuke anekdote om te delen;

‘De dag dat ik werd geïnterviewd voor mijn jubileum en we ook op de foto werden gezet, zal me nog lang bij blijven..
Rond 22.30u reden we met z’n tweeën naar huis, Marina en ik. We reden de afrit bij Hout-Blerick op richting Roermond. Ik wilde gas geven, maar er gebeurde niks en de auto begon steeds langzamer te gaan en vlak voordat we op de snelweg kwamen, stonden we stil op de vluchtstrook. Daar stonden we dan om 22.30u ’s avonds. Ik heb de pechhulp gebeld en uitgelegd wat er aan de hand was, we zagen wat lampjes branden. Ze gaven aan dat ze binnen een half uur tot drie kwartier hier konden zijn. Ik zag het al voor me, opslepen, auto naar de garage, leenauto, een dure nieuwe accu in de auto….
Na een half uur kwamen de hulptroepen, waaronder vlak daarvóór ook Maurice met baby Sophie. Hij heeft meer verstand van auto’s, had al even gekeken en kon al wat concluderen. Ik hoopte nog in stilte dat dat niet waar was. De monteur keek ernaar en dacht dat de benzine op was. Ik durfde de man bijna niet aan te kijken. Ik stapte bij hem in de wagen, de auto lag aangekoppeld en daar gingen we, naar het dichtstbijzijnde tankstation in Tegelen. Een paar liter in de tank gegooid en ja hoor. De tank was gewoon leeg… nog een krabbeltje en de monteur ging weer op weg; hij zei nog, “dat gaat 10x goed en een keer fout”, ja, dat was dus vandaag. Dit zal me nu nooit meer gebeuren…’

En tot slot hebben we nog Saskia Faassen. Zij viert dit jaar haar 25-jarig jubileum bij harmonie St. Caecilia Blerick.
Het was voor Saskia niet moeilijk om dit jubileum te halen. Saskia heeft altijd graag muziek gemaakt en die 25 jaar zijn dan ook omgevlogen. Wekelijks naar de repetitie komen en zorgen dat je de muziek als een hobby kan blijven uitvoeren is de belangrijkste tip aan anderen.
Het maken van muziek zit niet echt in de familie. Alleen haar vader was muzikaal. Hij speelde kleine trom bij een joekskapel. Toen er een briefje van de harmonie op het prikbord op school hing, was Saskia meteen enthousiast. Ze wilde graag een instrument leren spelen en zo kwam het dat Saskia als jong meisje begon met blokfluitles. Na een jaar was het tijd om een instrument te kiezen. Eigenlijk wilde Saskia dwarsfluit spelen, maar dat kon niet, omdat er daar al te veel van waren. Haar tweede keus was de saxofoon en daar heeft ze nooit spijt van gehad; het is een tof instrument met een mooie klank. Met haar enthousiasme stak Saskia ook haar jongere zusje aan om muziek te gaan maken. Zij koos voor de klarinet, maar speelt helaas geen muziek meer.
Als je 25 jaar lid bent bij een vereniging, heb je veel dingen meegemaakt. Meest memorabel vindt Saskia de reizen naar Valencia in 1994 en 2017. In 1994 was ze een puber, ging ze voor de eerste keer vliegen en voor het eerst zonder ouders op vakantie in het buitenland. Het spelen van Himno Regional Valenciano waren euforische momenten, maar tegelijkertijd brengen de herinneringen hieraan ook een verdrietig gevoel met zich mee. Deze muziekwerken zijn ook op verschillende begrafenissen gespeeld.
In 2017 beleefde Saskia de reis naar Valencia op een heel andere manier, maar met dezelfde trots en een geweldig resultaat. Alles tijdens de reis ging goed en het was gezellig met elkaar. We hebben hele mooie en sfeervolle concerten uitgevoerd in een aantal omliggende dorpjes en natuurlijk een prachtig concert gegeven tijdens het Certamen in het Palau de la Musica. Er wordt nog jaren over nagepraat en er wordt een stuk geschiedenis geschreven. Het is mooi dat je deel uitmaakt van die harmoniegeschiedenis.
De harmonie heeft Saskia ook persoonlijk veel gebracht. Ze heeft bij de harmonie haar beste vriendin Astrid leren kennen. Via haar kwam ze ook in contact met haar broer Mark, die ook lid is van de harmonie. Met hem is ze later getrouwd en ze hebben samen 2 kinderen gekregen: Koen en Femke. Ook haar schoonvader Coen is al meer dan 55 jaar lid van deze mooie vereniging. Daarnaast heeft ze met een aantal leden een waardevolle vriendschap opgebouwd. Saskia is heel blij dat ze met hen een gezamenlijke hobby kan uitoefenen. In het gezin is de woensdag (de repetitie-avond) heilig. Dat het mogelijk is om iedere woensdag trouw de repetities te kunnen bezoeken is te danken aan de ouders van Saskia en aan José, de moeder van Mark. Zij passen altijd op de kinderen wanneer er repetities en concerten zijn.
Saskia vindt het geweldig om bij de harmonie te spelen. Allereerst is het echt een harmonie-familie en kent ze veel leden al heel wat jaren. Vroeger keek Saskia op tegen de ouderen, maar nu ziet ze zelf de jongeren opgroeien. Haar zoontje Koen, die is begonnen met slagwerklessen en inmiddels bij de jeugdharmonie speelt, is hiervan een goed voorbeeld.
Zelf leert Saskia ook nog steeds bij, ze speelt nu beter dan ooit. Daarnaast is muziek maken een van de mooiste dingen die er zijn. Muziek is emotie; je kan samen huilen, maar muziek wordt gelukkig vooral ook gemaakt bij vrolijke gebeurtenissen.
Saskia voelt zich op haar plek bij de harmonie in de saxofoon-rij tussen Lonneke en Annelies. Je ontmoet er veel verschillende typen mensen, van alle soorten en maten, maar bij de harmonie vorm je samen een geheel. Muziek is een universele taal. Als ze ooit nog een ander instrument zou kiezen, zou het de strijkbas worden. Annelies en Saskia zagen het helemaal voor zich om als twee muppets achter een strijkbas te staan. Daarentegen zou Saskia nooit kiezen voor de blaasbas, die is veel te zwaar.
Tijdens dit jubileum kijkt Saskia het meest uit naar de serenade, wanneer de harmonie haar op zondagochtend thuis komt huldigen. Ze vindt het geweldig dat de harmonie speciaal voor haar muziek komt maken.
Tot slot wil ze nieuwe leden meegeven om goed te oefenen en veel muziek te luisteren. Door veel naar klassieke muziek te luisteren, weet je waar muziekwerken over gaan en heb je het in je gehoor zitten. Het maakt je rustig en naar het schijnt ook nog intelligent.

Dat was het voor de interviews. Graag tot ziens op zaterdag 24 november, waar de jubilarissen hun verhaal vast nader toe willen lichten!

27 juni 2018 - Uitslag Rabobank ClubkasCampagne

Een mooi bedrag ontvangen van de Rabobank door deelname aan de Rabo ClubkasCampagne. De Harmonie St. Caecilia bedankt de Rabobank en haar leden die de Rabobank Clubkas Campagne tot een succes hebben gebracht voor onze vereniging.

23 juni 2018 - Muzikaal cadeau aan jarig Venlo!

In het weekend van 23 en 24 juni wordt de binnenstad van Venlo getrakteerd op muzikale optredens van alle 14 Harmonieën, Fanfares, Brassbands, jeugdorkesten en bij behorende percussie groepen die de gemeente Venlo rijk is. Alle deelnemende verenigingen zijn van mening dat de 675ste verjaardag van de stad niet stilletjes voorbij mag gaan. Bij zo’n feest hoort muziek en die zal er klinken. Meer dan 500 muzikanten, jong en oud, zullen met 17 muzikale optredens, verdeeld over 2 podia daarvoor garant staan.

De twee concertlocaties zijn op de markt voor het stadhuis en op de Parade, ter hoogte van de Lohofstraat. Het eerste optreden start op zaterdag 23 juni om 12 uur op de Parade. Die dag wisselen de verenigingen zich over beide podia af en duurt het muzikale programma tot 21 uur. Op zondag 24 juni starten de optredens om 12 uur op de Parade en zijn de optredens om 20 uur afgelopen.

2 Dagen non-stop muziek als cadeau aan de stad, dat idee werd ruim een jaar geleden geboren tijdens een kennismakingsbijeenkomst van de verenigingen. Het klinkt misschien vreemd, maar ondanks dat de verenigingen de liefde voor muziek delen, hadden ze tot dat moment maar weinig contact met elkaar. In een groot aantal gevallen kenden ze elkaar nauwelijks. Dat moest maar eens afgelopen zijn want er zijn teveel leuke muzikale dingen die je samen kunt oppakken. Het weekend van 23 en 24 juni is het eerste gezamenlijke project van de 14 muziekverenigingen, maar zeker niet het laatste. Deze samenwerking smaakt naar meer.


Namens de harmonieën, fanfares en brassbands van de gemeente Venlo nodigen wij alle Venlonaren en bezoekers aan onze mooie muzikale stad uit om te komen luisteren naar ons muzikaal cadeau aan jarig Venlo!

• Drumfanfare Blerickse Herten
• Harmonie Sint Caecillia Blerick
• Harmonie Kunst na Arbeid Belfeld
• Harmonie Sempre Avanti Tegelen
• Harmonie Sint Antonius Lomm
• Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo
• Koninklijke Harmonie van Arcen
• Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen
• Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo
• Muziekvereniging Fanfare Velden
• Muziekvereniging Harmonie Boekend
• Muziekvereniging Valuas Venlo
• Muziekvereniging Fanfare De Echo Hout-Blerick
• Showorkest Harmonie Fortissimo Venlo

www.kadoaanvenlo.nl

Meer informatie over dit initiatief?
Roel Versleijen, voorzitter Showorkest Harmonie Fortissimo;
06-52567652.

06 juni 2018 - Raf De Keninck nieuwe dirigent Harmonie St. Caecilia Blerick
Raf De Keninck groeide op in Rumst (B) en zette zijn eerste muzikale stappen bij Harmonie Verbroedering Rumst. In 1998 behaalde hij aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen de masterdiploma’s klarinet, basklarinet, HAFA-directie en kamermuziek.

Als pedagoog (klarinet) was hij van 1991-2001 actief aan diverse Vlaamse muziekacademies. Van 1999 tot 2001 assisteerde hij symfonische orkestdirectie aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Van 2010-2012 was hij docent en coördinator kamermuziek en tot 2013 was hij docent slagtechniek en ensemble-directie. Dit alles aan het Fontys Conservatorium te Tilburg (NL).

Raf De Keninck werd laureaat van diverse nationale en internationale wedstrijden als Pro Civitatea (1992), laureaat van de tweejaarlijkse internationale wedstrijd 'Orpheus-Prijs' afdeling Solist (1997), laureaat van de kamermuziekwedstrijd José-Vigneront (1998), laureaat van de Nationale Kamermuziekwedstrijd te Almere (2005).

Voor zijn bijzondere inzet op vlak van hedendaagse kamermuziek ontving hij de BAP-Sabamprijs (1997) en de Willem Pelemansprijs (2000). In 2013 ontving hij de prestigieuze Fuga-Trofee voor zijn jarenlange inzet voor de Vlaamse muziek.

Als klarinettist werkte hij samen met tal van orkesten en dirigenten zowel in Vlaanderen als op de internationale muziekscène. Hij verzorgde producties met de Beethovenacademie, Orchestre Philharmonique de Liège, Orchestre symphonique de la Monnaie, Champ d'Action en diverse gelegenheidsensembles. Hij was solist met het 'Walter Boeykens clarinetchoir' en in 2004 creëerde hij tevens het klarinetconcerto van de Griekse componist D. Andrikopoulos.

Als klarinettist en op basklarinet creëerde hij tientallen werken die terug te beluisteren zijn op radioopnames en cd-producties. Zo verzorgde hij tal van kamermuziekconcerten die live werden uitgezonden door de Belgische radiozender KLARA en de Nederlandse concertzender Radio 4. Zo was er in 2005 een uitzending door de Nederlandse zender Radio 4 vanuit het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam waar hij met het Trio Energico optrad.

Als dirigent is hij de oprichter van het ensemble Emanon (later Vlaams Sinfonietta) waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde inzake de verspreiding van Vlaamse hedendaagse muziek. Zo werkte hij samen met nagenoeg alle toonaangevende componisten die Vlaanderen telt. Deze samenwerkingen resulteerden in tal van concerten en 5 cd-opnames. Ook werd er in zijn opdracht een reeks van kamersymfonieën geschreven.

Als dirigent werkte hij niet alleen met vermaarde solisten zoals Walter Boeykens (B), Soon Sho (USA), Margriet Van Reisen (NL), Charlotet Riedijk (NL), Hans Van Kerkchoven (B) en Erwin Deleux (B) samen, maar ook met tal van mensen uit andere kunstdisciplines zoals Pascale Platel, Hubert Damen, Koen Monserez en Steven Beersmans.

Raf was al sinds zijn 15de dirigent bij hafa-orkesten. Eerst in Vlaanderen en later ook in Nederland. Zo behaalde hij tal van eerste prijzen tijdens zowel concoursen als festivals. Bijzonder is zijn kijk op mogelijkheden om samenwerkingen op te zetten die bredere kunstvormen betrekken dan louter de muziek.

Raf De Keninck was van 1996-2014 verbonden als artistiek leider aan het Ensemble Emanon en van 2012-2017 was hij dit bij het Vlaams SInfonietta. Sinds 2012 is Raf De Keninck verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg als Director Department Music. Hij staat daarmee aan het hoofd van 4 muziekopleidingen: Academie voor Muziekeducatie, Conservatorium, Rockacademie en Master of Music. De afgelopen 5 jaar realiseerde hij opvallende innovaties in het onderwijs waaronder het opzetten van een volledig nieuwe conservatorium-opleiding (Academy of Music and Performing Arts; www.fontys.edu/ampa)

Venlo, 6 juni 2018 - Harmonie St. Caecilia Blerick

28 maart 2018 - PRET-orkest
Het PRET-orkest zoekt nieuwe leden! Zit je in groep 4 of 5 en wil je graag muziek maken? Meld je dan snel aan via ikdoemee@harmonie-caecilia.nl

19 januari 2018 - Koen van Boekholdt Jeugdlid van het jaar 2017
Tijdens een gezellige avond bowlen met de jeugd van harmonie St. Caecilia op vrijdag 19 januari, is Koen van Boekholdt bekroond tot Jeugdlid van het Jaar!

Proficiat Koen!

09 januari 2018 - Nieuwjaarsconcerten van Harmonie St. Caecilia en Venlona
Op dinsdag 9 en woensdag 10 januari 2018 zal in theater de Maaspoort in Venlo de 33 e editie van het traditionele Nieuwjaarsconcert door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona plaatsvinden. De voorgaande edities stonden in een telkens uitverkochte Maaspoort garant voor mooie, sfeervolle en veelzijdige programma’s.

Harmonie St. Caecilia Blerick, onder leiding van Kris Roemers en Koninklijke Zangvereniging Venlona, onder leiding van Wim Schepers, hebben ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld met verrassende en aansprekende muziek.

“LEGENDS”, is het thema.
De wereld van beeld en geluid, de film en filmmuziek. Bij uitstek het medium waar legendes geboren worden, waar fictie en non-fictie met elkaar wedijveren, waar sprookjes en bizarre story’s hun weg vinden en waar legendarische liederen en soundtracks ontstaan, die het beeld ondersteunen, versterken en groots maken.

De bijdrage van de Harmonie bestaat o.a. uit: “Taj Mahal” ( de legende) en “Gandalf” ( uit Lord of the rings). Johan de Meij maakte de muziek voordat de film uitkwam, dus puur op het gevoel bij het boek. Diverse andere mooie werken passeren de revue.

Verder natuurlijk ook de mooie muzikale samenwerking met Venlona, met het prachtige werk: “The prayer” in een arrangement van dirigent Kris Roemers en de beroemde titelsongs: “Conquest of paradise” en de “Exodus song”, uit de gelijknamige film: “Exodus”.

Venlona zingt o.a.: “The Message” ( De boodschap die tot ons komt) en “In Pluribus Unum”, het uit allen één worden.
Ook de “makers” van deze filmmuziek komen aan de orde, zoals de, al tijdens zijn leven, legendarische componist Ennio Morricone, met “Nella Fantasia”. Verder: de titelsong: “Gabriellas sang” van de indrukwekkende film: “As it is in heaven”. “Alexander’s Ragtime band”, bekroond met 6 Oscars voor beste film en beste muziek. Verder de meest opgenomen song van de 20 e eeuw, uit de film: Unchained: “Unchained melody”en last but not least: “The rythm of life”, geschreven door de Broadway-componist Cy Coleman.

Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona werken ook nu weer intensief samen met een zeer divers aantal oorspronkelijke titels en prachtige, speciaal voor deze concerten geschreven arrangementen.

De muzikale samenwerking tussen Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona staat wederom garant voor een avond vol afwisseling en muzikale verrassingen.

Kaarten à € 25,= (incl. pauzedrankje en garderobe) zijn te koop bij Peters-Cabooter Mannenmode in Blerick, Parti Venlo of te bestellen via penningmeester@harmonie-caecilia.nl of www.venlona.net
Aanvang concert om 20.00 uur.

17 december 2017 - Kerstconcert 2017

20 juli 2017 - Valencia dag 3...
De derde dag in Valencia, donderdag 20 juli 2017.

19 juli 2017 - Valencia dag 2...
De tweede dag in Valencia, woensdag 19 juli 2017.

18 juli 2017 - Valencia dag 1...
De eerste dag in Valencia, dinsdag 18 juli 2017.

12 juli 2017 - Met tuba's vol ham en hagelslag het vliegtuig in
Valencia...over 5 dagen is het zover, maar eerst nog het Uitzwaaiconcert aanstaande zaterdag om 19.30 uur op 't Antoniusplein in Blerick vóór 't Raodhoes en De Paerdskoel. Kom luisteren!

09 juli 2017 - Op weg naar Valencia...try out Maasbracht
Voor en achter de schermen...try-out concert in 'de Spil' in Maasbracht op zondag 9 juli ter voorbereiding op de concoursreis naar Valencia.

05 juli 2017 - Het Nieuws Omroep Venlo...
Nieuwsuitzending bij Omroep venlo op woensdag 5 juli 2017.

29 juni 2017 - Op weg naar Valencia...
Een korte video impressie van de voorbereiding op de reis naar Valencia en deelname aan het Certamen van 18 juli t/m 23 juli 2017 a.s.

25 juni 2017 - Voorspeelmorgen
De aanwezige ouders en medemuzikanten konden genieten van een heel gevarieerd programma gebracht door de leerlingen van de harmonie. Ook de percussiegroep en het Samenspel orkest hebben een optreden verzorgd.

Al met al, een hele geslaagde morgen!

21 juni 2017 - Op weg naar Valencia...generale repetitie Peeltoernooi
De reis naar Valencia komt steeds dichter bij.
In de voorbereiding daar naar toe, neemt de harmonie aanstaande zaterdagavond deel aan het Peeltoernooi in Meijel.
Afgelopen woensdag vond de generale repetitie plaats voor dit optreden.

Klik hier voor meer informatie over het Peeltoernooi.


31 mei 2017 - Op weg naar Valencia...uit de oude doos...
23 jaar geleden in 1994, ging de harmonie ook al naar Valencia. Bekijk hier de reportage die destijds door Omroep Venlo werd gemaakt over de voorbereiding voor deelname aan het Certamen.


De harmonie gaat 18 t/m 23 juli a.s. voor de 3e keer in haar geschiedenis naar Valencia. De voorbereidingen voor deelname aan het "Certamen Internacional de Bandas de Música de Valencia" zoals (groeps-)repetities, repetitiezondagen, voorbereidende concerten etc... etc... zijn in volle gang!
Het eerstvolgende (beoordelings-)concert staat gepland voor 24 juni in Meijel, deelname aan het Peeltoernooi.

28 mei 2017 - Valenciaanse temperaturen tijdens repetitiedag
Zondag 28 mei was een vruchtbare repetitiedag voor de harmonie. Onder Valenciaanse temperaturen werd hard gewerkt aan de muziekstukken en zijn we weer een stapje dichter bij het Certamen in Valencia en het LBM bondsconcours.
Deze repetitiedag is mede mogelijk door financiële ondersteuning van het VSBfonds? Wij zijn hier erg blij mee!

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

12 april 2017 - 2e Valencia informatie-avond
Het was een nuttige 2e informatie avond over de concoursreis naar Valencia. Drukbezocht en de stemming kwam er al aardig in... een leuke en leerzame 'Quiz van Kris'... gewonnen door De rosé klepper(s).

De prijs (een speciale groepsrepetitie) mocht officieel in ontvangst genomen worden door de prijswinnaars.

08 april 2017 - Leerlingen succesvol op het solistenconcours 2017
Op zaterdag 8 april vond in het Kunstencentrum in Venlo het Venloos Solistenconcours plaats. Dit solistenconcours is een jaarlijks concours voor jeugdige muzikanten van de starters- tot en met de eerste afdeling. Er deden dit jaar maar liefst 21 leerlingen mee van Harmonie St. Caecilia Blerick.

Uitslag leerlingen harmonie St. Caecilia
Startersafdeling:
Jaycee Pennarts, klarinet, 47,5
Erik Ebrahimian, klarinet, 47
Dion Balango, saxofoon, 47,5
Leon Smeets, tenor saxofoon, 46
Irma Jacobs, klarinet,

5e afdeling:
Kasper Bovee, klarinet, 47,5
Tessa Giesen, klarinet, 48,5
Audrey Smeets, klarinet, 47
Thijs Daemen, klarinet, 47
Koen van Boekholdt, trombone, 49,5
Ravi Bruggink, trompet, 48,5
Tobias Duijs, trompet, 50,5
Daan Giesberts, trompet, 51,5 (3e prijs)

3e afdeling
Femke Westheim, dwarsfluit, 49,5
Ruben Wangge, hobo, 51 (3e prijs)
Amber Wijnands, saxofoon, 49
Renzo Geraets, trompet, 48,5
Yanoux Wijnands, trompet, 49,5
Siem Simons, trompet, 51,5 (2e prijs)

2e afdeling:
Evan Baur, dwarsfluit, 53 (2e prijs)
Mayke Giesen, dwarsfluit, 52 (3e prijs)

Iedereen van harte proficiat!!

26 februari 2017 - 1e Priës in de Groëten Optoch in Bliërick!
In de Grote Optocht van Blerick heeft de harmonie de 1e prijs behaald in de categorie harmonie-fanfare.

Mede dankzij de inzet van onze leden Marij Juressen en Annelies Clabbers is het gelukt om de hele club weer van compleet nieuwe pakken te voorzien! Als IJskoningen en IJskoninginnen liepen we op nummer 87 in de optocht, vlak voor de prinsenwagen met Rob 1 en zijn Adjudanten John en Dimitri.

"Kalde tiëje, werme klanken...heej is 't te doon!"


08 februari 2017 - Taj Mahal verplicht werk voor Valencia
De organisatie van het Certamen heeft de verplichte werken bekendgemaakt. Het verplichte werk voor onze divisie is Taj Mahal van Hugo Chinesta.

Benieuwd hoe het klinkt? Luister naar de opname van Banda Agrupació Musical de BENEIXIDA, o.l.v. director: Azael Tormo Muñoz.(Certamen Provincial de Valencia 2016)


04 februari 2017 - Op naar Valencia
In juli van dit jaar gaat de harmonie op reis naar Valencia en zal dan deelnemen aan het internationale muziekconcours: Certamen de Bandas de Valencia. De harmonie is twee keer eerder in haar geschiedenis in Valencia geweest. In 1977 o.l.v. Pierre Kuijpers en in 1994 o.l.v. Sef Suilen. De deelname aan het Certamen in Valencia dient tevens als opmaat het bondsconcours in oktober 2017.


De voorbereidingen zijn in volle gang, afgelopen woensdag was de 1e informatie avond voor alle leden.

03 februari 2017 - Yanoux Wijnands Jeugdlid van het jaar 2017
Tijdens een gezellige avond bowlen met het Samenspelorkest van de harmonie op vrijdag 3 februari, is Yannoux Wijnands bekroond tot Jeugdlid van het Jaar!

Proficiat Yanoux!

05 januari 2017 - Nieuwjaarsconcerten groot succes!
De 32e editie van de Nieuwjaarsconcerten door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona waren wederom een groot succes!

Onder leiding van Kris Roemers bracht de harmonie samen met Venlona o.l.v. Wim Schepers een muzikaal programma gebaseerd op het thema : "Liefde & Passie".
Als solisten traden op de sopraan Claudia Couwenbergh en Santiago Cimadevilla op bandoneon.
Uit de vele positieve reacties bleek dat het programma buitengewoon goed in de smaak viel bij het publiek. We kijken terug op 2 geslaagde concerten en kijken met vertrouwen uit naar het volgend jaar, waarbij we hopen dat we u ook weer mogen begroeten op een van onze vele concerten.

Foto's van dit concert zijn te bekijken op deze website of op Facebook.
(fotografie: Karin de Jonge)

03 januari 2017 - Liefde & Passie Nieuwjaarsconcerten 2017
Op 3 en 4 januari 2017 vindt de 32e editie van ons traditionele nieuwjaarsconcert samen met Venlona plaats in theater de Maaspoort te Venlo. Dit jaar met medewerking van de solisten Claudia Couwenbergh (sopraan) en Santiago Cimadevilla (bandoneonist).
Voor deze concerten kunnen kaarten à 25,- worden besteld via een mailtje aan Sjoerd Derkx, penningmeester onder vermelding van het aantal kaarten en de gewenste avond.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij:
Peters-Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick
Parti, Klaasstraat 62 in Venlo en
Theater de Maaspoort in Venlo.

30 november 2016 - Marij Juressen Lid van het Jaar 2016
Tijdens de Caeciliaviering 2016 is Marij Juressen uitgeroepen tot lid van het jaar 2016.

De bijbehorende Frans Munnich trofee werd overhandigd door de organisatie van het Caeciliaweekend tijdens de eerste repetitie direct na het weekend.

26 november 2016 - Harmonie St. Caecilia huldigt jubilarissen tijdens Caeciliaweekend
In het weekend van 26 en 27 november a.s. viert harmonie St. Caecilia Blerick het jaarlijkse Caeciliafeest. Zoals ieder jaar verwachten we nu ook weer dat het een erg gezellig en muzikaal weekend wordt. Een weekend waarin de leden weer eens tijd hebben voor een goed gesprek.
Dit jaar hebben we twee jubilarissen:
Rohan Bruggink en Lonneke Bruggink beiden 25 jaar lid van de harmonie!

De harmonie biedt deze jubilarissen ter gelegenheid van hun jubileum een receptie aan, waarvoor wij U van harte willen uitnodigen. De receptie wordt gehouden op zaterdag 26 november 2016 van 19:15 tot 20:30 uur in de Trouwzaal van ’t Raodhoes in Blerick (Antoniusplein 2).

Voorafgaand aan deze receptie luistert de harmonie om 18:00 uur de Heilige Mis op in de Antoniuskerk in Blerick. Wij nodigen U van harte uit om ook hierbij aanwezig te zijn.

Uw aanwezigheid bij de receptie is voor de jubilarissen meer dan voldoende. Mocht U echter iets willen aanbieden, dan stellen de jubilarissen het op prijs een bijdrage voor de leerlingenopleiding van onze vereniging te mogen ontvangen.
Graag tot ziens op zaterdag 26 november!

25 oktober 2016 - Succesvol optreden bij Bondsconcours
Op zondag 23 oktober 2016 j.l. heeft Harmonie St. Caecilia Blerick in de Oranjerie in Roermond deelgenomen in de Festival divisie tijdens het LBM bondsconcours.
Onder leiding van dirigent Kris Roemers werden achtereenvolgens uitgevoerd: het isnpeelwerk de Yorkshire Balad (James Barnes), gevolgd door The Valencian Widow (Aram Khachaturian, arr. E. Somers) en tot slot La Boda de Luis Alonso (G. Gimenez, arr. W. Kalischnig).

Voor de harmonie is de deelname in de Festival divisie een belangrijk onderdeel in het voorbereidingstraject voor de reis naar Valencia in 2017 met deelname aan het "Certamen de Bandas de Valencia" en vervolgens in oktober 2017 het Bondsconcours 2017 waar de harmonie uit zal komen in de 1e divisie.

De harmonie heeft een certificaat van deelname ontvangen met een juryrapport met commentaar van de jury. In de Festival divisie worden geen punten toegekend.
BlaasmuziekTV heeft alle uitvoeringen van de concertconcoursen uitgezonden via een livestream op internet. Deze uitzending begint met het optreden van onze harmonie met aansluitend een interview met onze dirigent Kris Roemers.

Via deze link is de opname te zien en te beluisteren.

23 oktober 2016 - Bondsconcours
Zondag 23 oktober a.s. zal Harmonie Sint Caecilia Blerick na maanden van intensieve voorbereiding, deelnemen aan het bondsconcours van de de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Om 12.45 uur is het de beurt aan harmonie St. Caecilia uit Blerick om onder leiding van dirigent Kris Roemers het podium van de Oranjerie in Roermond te betreden om onze muzikale kwaliteiten te presenteren aan jury en publiek.

Het is 6 jaar geleden dat de harmonie voor het laatst heeft deelgenomen in de 1e divisie van het bondsconcours. De harmonie doet dit jaar mee in de Festival-divisie om in oktober 2017 weer uit te komen in de 1e divisie.


Concours oktober 2005 in Oranjerie Roermond

De harmonie heeft gekozen voor een repertoire bestaande uit het isnpeelwerk de Yorkshire Balad (James Barnes), gevolgd door The Valencian Widow (Aram Khachaturian, arr. E. Somers) en La Boda de Luis Alonso (G. Gimenez, arr. W. Kalischnig).

Klik hier voor het programma Concertconcoursen 2016

De beoordeling van dit concert ligt in handen van de jury die bestaat uit Luuk Tuinstra, Arnold Span, Jacob Slagter en Pierre Kuijpers.

09 oktober 2016 - Beoordelingsconcert 'De Opmaat'
De Opmaat is een gezamenlijk concert van harmonie Sempre Avanti Tegelen, Philharmonisch Gezelschap Reuver en harmonie St. Caecilia Blerick.

De drie harmonie orkesten zijn allen in voorbereiding op het aankomende bondsconcours. Dit concert is een van de laatste opmaten naar het concours toe. Alle drie de verenigingen zullen deze middag het concoursprogramma ten gehore brengen.

De muziekwerken die op het programma staan worden beoordeeld door jurylid Jan Cober. Zijn bevindingen kunnen door de verenigingen meegenomen worden in de laatste voorbereidende repetities richting het concours.

15 mei 2016 - Jeugdharmonie bezoekt de Efteling
De Efteling geeft jaarlijks een aantal verenigingen de kans om een mooi optreden te verzorgen in het park. Dit jaar werd de Jeugdharmonie ingeloot om deel te nemen aan het Klank- en Spektakelfestijn van de Efteling. Als tegenprestatie mocht iedereen die meespeelde gratis het park binnen. Op 1e Pinksterdag, zondag 15 mei j.l. was het zover en vertrok de bus vanuit 't Raodhoes naar de Efteling in Kaatsheuvel.

Elders op de website de foto's van deze leuke en muzikale dag.

16 april 2016 - Leerlingen succesvol op het solistenconcours 2016
Op zaterdag 9 en 16 april vond in het Kunstencentrum in Venlo het Venloos Solistenconcours plaats. Dit solistenconcours is een jaarlijks concours voor jeugdige muzikanten van de starters- tot en met de eerste afdeling. Er deden dit jaar maar liefst 23 leerlingen mee van Harmonie St. Caecilia Blerick.

Uitslag leerlingen harmonie St. Caecilia
Startersafdeling:
Ying Mey Li, klarinet, 46
Cielke van Leuven, klarinet, 49,5 (3e plaats)
Kasper Bovee, klarinet, 46
Thijs Daemen, klarinet, 47
Tessa Giesen, klarinet, 46,5
Koen van Boekholdt, trombone, 48
Daan Giesberts, trompet, 48,5
Tobias Duijs, trompet, 47
Elise Schouten, klarinet, 46
Ravi Bruggink, trompet, 46

4e afdeling
Yanoux Wijnands, trompet, 49
Renzo Geraets, trompet, 50,5 (1e plaats)

3e afdeling
Femke Westheim, dwarsfluit, 50
Amber Wijnands, saxofoon, 49
Mayke Giesen, dwarsfluit, 52,5 (1e plaats)

2e afdeling:
Timo Leenders, hoorn, 51,5 (1e plaats)
Evie Vaessen, dwarsfluit, 50
Ilija Milutin, dwarsfluit, 51 (2e plaats)
Evan Baur, dwarsfluit, 48,5

1e afdeling
Rens Winter, saxofoon, 49,5
Sanne van Geffen, saxofoon, buiten mededinging
Remco van der Heijden, bariton, 53 (1e plaats)
Marieke Bovee, Marimba, 51,5 (3e plaats)

Jac Titulaer Aanmoedigingstrofee: Rens Winter

Remco van der Heijden van Harmonie St. Caecilia won de Kunstencentrum Venlo wisselbeker voor het hoogste aantal punten tijdens het hele concours.

16 maart 2016 - PRETorkest gestart
Harmonie St. Caecilia Blerick heeft het opleiden van (jonge) mensen hoog in het vaandel staan. De opleidingscommissie, verantwoordelijk voor de instroom van jonge muzikanten, steekt veel energie in werven en opleiden van kinderen. Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar in samenwerking met enkele basischolen in Blerick een PRETorkest gestart voor kinderen van groep 4, 5 en 6. Woensdag 16 maart was het zover en zijn ruim 20 kinderen in het PRETorkest gestart om hun muzikale talent te ontdekken en zelf ervaren hoe leuk muziek maken is bij de harmonie.

Na deze eerste muzikale kennismaking, krijgen de kinderen de mogelijkheid om via de harmonie de verdere HaFaBra muziekopleiding te volgen om uiteindelijk via het SAMENSPELorkest en de jeugdharmonie door te stromen naar de 'grote' harmonie.

Is muziekmaken ook iets voor jou? Informeer dan naar de mogelijkheden via: opleidingen@harmonie-caecilia.nl

27 januari 2016 - Vastelaovend 2016 "Lach en Geneet!"
Op zondag 31 januari a.s. zal de harmonie de jaarlijkse Prinsemis opluisteren in de Antoniuskerk in Blerick. De nieuwe Hoogheid Sjoerd I met zijn Adjudanten Rob en Erik zullen samen met het Groot Gezelschap en het Jeugdgezelschap van de Wortelepin aanwezig zijn. Na afloop van de "Prinsemis" zal het Trio onder begeleiding van de harmonie richting 't Raodhoes lopen, waar vervolgens de Balkonscène en aansluitend de Prinsereceptie zal plaatsvinden.
Aanvang van de Heilige Mis: 10.00 uur

Een week later op zondag 7 februari zal de harmonie samen met de jeugharmonie vóór de Prinsenwagen meetrekken in de Grote Optocht in Blerick.

06 januari 2016 - Nieuwjaarsconcerten groot succes!
De 31e editie van de Nieuwjaarsconcerten door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona waren wederom een groot succes!

Onder leiding van Kris Roemers bracht de harmonie samen met Venlona o.l.v. Wim Shepers een muzikaal programma gebaseerd op het thema : "From Russia with Love".
Als solisten traden op de bas-bariton Bèr Schellings en de violiste Lisanne Soeterbroek.
Uit de vele positieve reacties bleek dat het programma buitengewoon goed in de smaak viel bij het publiek. We kijken terug op 2 geslaagde concerten en kijken met vertrouwen uit naar het volgend jaar, waarbij we hopen dat we u ook weer mogen begroeten op een van onze vele concerten.

Foto's van dit concert zijn te bekijken op deze site of op Facebook.
(fotografie: Karin de Jonge)

05 januari 2016 - Nieuwjaarsconcerten 2016
Op 5 en 6 januari 2016 vindt de 31e editie van ons traditionele nieuwjaarsconcert samen met Venlona plaats in theater de Maaspoort te Venlo. Dit jaar met medewerking van de solisten Bèr Schellings, bas-bariton (Mastreechter Staar) en Lisanne Soeterbroek (violiste).
Voor deze concerten kunnen kaarten à 20,- worden besteld via een mailtje aan Sjoerd Derkx, penningmeester onder vermelding van het aantal kaarten en de gewenste avond.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij:
Peters-Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick
Parti, Klaasstraat 62 in Venlo
Tuincentrum Leurs in Venlo en
Theater de Maaspoort in Venlo.

20 december 2015 - Kerstconcert in 't Raodhoes zondag 20 december
Harmonie St. Caecilia Blerick en Popkoor The Inspiration

Het Kerstconcert van Harmonie St. Caecilia Blerick is een jaarlijks terugkerend concert en mag dus ook dit jaar niet ontbreken. Het is een gezellig en luchtig concert voor de hele familie, want zowel de Grote Harmonie, als de Jeugdharmonie en Samenspel-orkest, als ook Popkoor The Inspiration zullen van zich laten horen. Nieuw dit jaar is het fluitensemble dat enkele stukken ten gehore zal brengen.

'T Raodhoes Blerick | Toegang gratis | Aanvang 11.30 uur

Op zondagmorgen 20 december zullen de deuren van ’t Raodhoes voor u openstaan, zodat u kan komen luisteren naar dit mooie, voor iedereen toegankelijke concert. Op het podium zit een goede combinatie van jong en oud, wat er voor zorgt dat er voor iedereen leuke en mooie muziek te horen is, die ons allen in kerststemming zal brengen.

Het programma
In de concertzaal van ‘t Raodhoes zal het concert om 11.30 uur beginnen met het Samenspel-orkest onder leiding van Claudy van Bokhoven, waarna Angelique Pijnenburg het dirigeerstokje overneemt en samen met Popkoor The Inspiration van zich zal laten horen. Hierna zal het fluitensemble enkele stukken ten gehore brengen. Na de pauze is het de beurt aan de Grote Harmonie en de Jeugdharmonie, die afwisselend onder leiding zullen staan van Kris Roemers en Gert-Jan Rongen.
Samen zullen de Grote Harmonie en Jeugdharmonie bekende kerst-melodieën spelen. De afsluiting van dit concert zal door harmonie en koor gezamenlijk plaatsvinden.

Na afloop is er alle tijd om in een gezellig samenzijn nog even na te praten in de foyer van ’t Raodhoes. We hopen dat, net als in de voorgaande jaren, de belangstelling weer groot zal zijn. Kom dus luisteren en genieten op zondag 20 december om 11.30 uur in ’t Raodhoes, Antoniusplein 2. De toegang is gratis.
De plaatselijke afdelingen van de Zonnebloem Blerick zullen ook aanwezig zijn en een collecte houden.

22 november 2015 - Siem Simons Lid van het Jaar 2015
Tijdens de Caeciliaviering 2015 is Siem Simons uitgeroepen tot lid van het jaar 2015.

De bijbehorende Frans Munnich trofee werd overhandigd door de organisatie van het Caeciliaweekend.

21 november 2015 - Harmonie St. Caecilia huldigt jubilarissen tijdens Caeciliaweekend
In het weekend van 21 en 22 november viert harmonie St. Caecilia Blerick het jaarlijkse Caeciliafeest. Zoals ieder jaar verwachten we nu ook weer dat het een erg gezellig en muzikaal weekend wordt. Een weekend waarin de leden weer eens tijd hebben voor een goed gesprek.
Zaterdagavond beginnen we met het opluisteren van de Caeciliamis in de Antoniuskerk om 18.00 en aansluitend worden in 't Raodhoes de jubilarissen gehuldigd en staat de feestavond in het teken van het thema '50 tinten grijs!'.
Uiteraard doen we dat graag met zoveel mogelijk leden samen!

Dit jaar hebben we vijf jubilarissen: Frits Leipoldt, Harry Peters, Mathieu Fleuren, Marina van Vliembergen en Roland van Vliembergen.

Frits Leipoldt speelt es-bas en is nu 50 jaar lid van de harmonie. Hij is 43 jaar getrouwd met Mieke en samen hebben ze 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Als jonge jongen zat Frits in Zuid-Limburg op een jongensinternaat bij de paters. Daar begon hij op 8-jarige leeftijd muziek te spelen; eerst op de bugel, later op de tuba en tenslotte is hij bas gaan spelen. Toen Frits in Blerick kwam te wonen, kwam hij via Lou Wijnhoven voor het eerst in aanraking met harmonie St. Caecilia Blerick. Na voorgespeeld te hebben voor Frans Munnich, werd Frits in 1964 lid van de harmonie. Hier speelt hij op de es-bas en soms ook nog op de tuba. Frits hoopt dat hij nog lang kan blijven spelen, maar de toekomst zal dit leren. Nieuwe aanwas om hem te ondersteunen op de es-bas, is voor Frits heel erg welkom!

Harry Peters is inmiddels 40 jaar lid van de harmonie en speelt hier basklarinet. Harry is getrouwd met Corry, die hij bij de harmonie heeft leren kennen. Samen hebben ze 2 dochters, Désirée en Rianne. Zoals velen zullen weten, heeft Harry een eigen kledingwinkel, Peters-Cabooter Mannenmode, aan de Kloosterstraat.
Harry kwam in aanraking met de harmonie, nadat hij op de lagere school een brief van de muziekschool had gekregen en deze aan zijn ouders liet lezen. Met een vader die geen muzieknoot kon lezen en die daar altijd spijt van heeft gehad, werd Harry gestimuleerd om op muziekles te gaan. Hij begon op de blokfluit, onder leiding van Frans Halferkamps. Hierna volgde klarinetlessen, verzorgd door Lou Wijnhoven. Eenmaal bij de harmonie groeide Harry door van derde naar eerste klarinettist om vervolgens in 1984 over te stappen op de basklarinet.
Voor de toekomst hoopt Harry dat het goed blijft gaan met de harmonie en dat hij nog lang kan blijven spelen. Evenementen als het ‘Kinderboekenweekconcert’ zijn belangrijk voor het werven van nieuwe leden. In combinatie met een ‘harde kern’ van wat oudere leden blijft de harmonie nog lang bestaan!

Mathieu Fleuren is 40 jaar lid van de harmonie, waar hij klarinet speelt. Na jaren als trouw bestuurslid, is Mathieu nu ere-bestuurslid. Mathieu is 81 jaar, getrouwd met Riet en vader van Robert en Marie-Thérèse. Tevens is hij opa van twee kleinkinderen.
Mathieu is pas op latere leeftijd begonnen met het spelen van een instrument. Toen hij 39 was, zag hij een advertentie van de Venlose Muziekschool in Het Dagblad staan. Hierin stond dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen muziekles konden volgen op de muziekschool. Dat leek Mathieu wel wat en dus meldde hij zich enthousiast aan. De keuze voor de klarinet was snel gemaakt, omdat Mathieu dit het mooiste instrument in de jazzmuziek vond.
Wat de toekomst voor de harmonie betreft, hoopt Mathieu dat er altijd veel aanwas zal zijn vanuit de opleiding, zodat de bezetting steeds op peil blijft.

Marina van Vliembergen speelt dwarsfluit en piccolo en is 12.5 jaar lid van de harmonie. Ze woont sinds een jaar in Reuver, samen met haar vriend. Via haar moeder kwam Marina in aanraking met de muziek. Haar moeder speelde dwarsfluit en dat leek Marina ook erg leuk. Op 4-jarige leeftijd begon ze met blokfluitles van haar moeder en dat ging erg goed. Daarna wilde ze meteen door naar de dwarsfluit bij de harmonie maar omdat ze te jong was, moest ze eerst nog een jaar overbruggen, door de AMV doen. Hierna was het eindelijk zo ver. Er was heel veel animo voor dwarsfluit, waardoor juffrouw Marloes Berden uiteindelijk maar 2 kandidaten mocht kiezen. Haar keuze viel op Géke Keunen en gelukkig ook op Marina!

Roland van Vliembergen speelt klarinet en is evenals zijn zus Marina 12.5 jaar lid van de harmonie. Hij kreeg samen met Marina blokfluitles van hun moeder en mocht voorspelen op blokfluit voor Mannie Beckers. Omdat dit zo goed ging, mocht hij meteen een instrument uitkiezen. Roland wilde graag saxofoon spelen maar daar waren er al genoeg van op het moment dat hij bij de harmonie kwam. Dus koos hij uiteindelijk voor de klarinet. Dat bleek een uitstekende keuze te zijn! Omdat hij zo snel vorderde mocht hij ook al na een jaar bij de jeugdharmonie, waar hij nu nog steeds met veel plezier iedere vrijdagavond meespeelt.

Wanneer de jubilarissen naar hun hoogtepunten bij de harmonie wordt gevraagd, is het antwoord van de oude garde eenduidig; de Valencia-reizen in 1977 en 1994. De jongere jubilarissen noemen als hoogtepunt het spelen van de ‘Yiddisch Dances’ van Adam Gorb o.l.v. Andreas van Zoelen, waarbij Adam Gorb zelf aanwezig was. Daarnaast wordt met veel plezier teruggekeken op de concertreis in Rome en op het concert “De Maas in Vlammen”.

13 november 2015 - Ruben Wangge Jeugdlid van het jaar 2015
Tijdens de griezelig gezellige avond met de jeugdharmonie op 'Scary Friday', vrijdag de 13e november, is Ruben Wangge uitverkozen tot Jeugdlid van het Jaar!
Proficiat Ruben!

14 oktober 2015 - Topdrukte bij Kinderboekenweekconcert
Het slotconcert van het Kinderboekenweekproject dat afgelopen woensdag 14 oktober plaatsvond in 't Raodhoes met de kinderen uit groep 4 van bs. Titus Brandsma, bs. 't Palet en bs. Mikado uit Blerick was een groot succes!
Omroep Venlo deed verslag van dit unieke project in het Nieuws. Een korte impressie is te zien in Uitzending Gemist op de website van Omroep Venlo (het item over het Kinderboekenweekconcert begint vanaf 7:17 min.)


DVD of foto's bestellen?

Een DVD van Slotconcert Kinderboekenweek "Raar maar waar" is voor € 10,00 te bestellen.
Interesse? Stuur een mailtje, onder vermelding van naam, adres en telefoonnr. vóór 1 november aan: info@harmonie-caecilia.nl

Foto's hoge resolutie (ca. 5 MB) te verkrijgen via: www.oypo.nl/karindejonge

13 september 2015 - We zijn weer begonnen....
De vakantie is weer voorbij en dat betekent dat de repetities van de harmonie en de jeugdharmonie weer in volle gang zijn.
De harmonie werkt hard aan de voorbereidingen voor het Kinderboekenweekconcert op 14 oktober, een nieuw concert dat geheel in het thema van de Kinderboekenweek "Raar maar waar!" zal staan. Het concert begint om 18:30 uur en vindt plaats in de theaterzaal van ’t Raodhoes.

Ook de Jeugdharmonie is alweer stevig aan het repeteren. Op zondag 25 oktober neemt de Jeugdharmonie deel aan het Jeugdorkesttreffen in Koningslust.

Naast de wekelijkse repetities zijn ook de muzieklessen weer begonnen voor onze muziekleerlingen. We verwelkomen 13 nieuwe leerlingen die gestart zijn op een instrument en wensen hen veel succes en plezier bij de harmonie!

15 juli 2015 - Zomervakantie!
Harmonie St. Caecilia Blerick wenst u een fantastische zomer en een fijne vakantie toe en hoopt u het volgend muzikaal seizoen weer te mogen begroeten op een van onze concerten!


De eerste repetitie na de zomervakantie is voor de grote harmonie op woensdag 26 augustus (19.45 - 22.15 uur) en voor de Jeugdharmonie op vrijdag 4 september (18.00 - 19.30 uur)

Prettige vakantie !


10 juli 2015 - Geslaagd! Van harte proficiat!
We feliciteren onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun muziek-examen:

Renzo Geraets, trompet, A
Yanoux Wijnands, trompet, A
Ruben Wangge, hobo, B
Evan Baur, dwarsfluit, C
Bryanna Stroeken, trombone, C
Ted Wilders, trompet, D
Britt van der Velden, trompet, D - met lof

17 juni 2015 - Voorspeel avond voor aanstormend talent! Kom je ook?
Woensdag 17 juni zet harmonie St. Caecilia Blerick vanaf 18.30 de deuren open in 't Raodhoes in Blerick voor aanstormend muzikaal talent. Op een leuke en interactieve manier kunnen kinderen en ouders en andere geinteresseerden kennismaken met de harmonie en zullen zij zien en horen hoe de harmonie klinkt en welke instrumenten er allemaal meedoen in een harmonie-orkest.
Enkele leden en gevorderde leerlingen zullen hun muziekinstrument demonstreren en laten horen hoe dit klinkt en ook zal er informatie en advies worden gegeven over instrumentkeuze en muziekopleiding via de harmonie. Uiteraard wordt daarbij ook de mogelijkheid geboden om zelf even te proberen op een écht instrument! Hoe leuk is dat?!
We beginnen om 18.45 en het einde is ongeveer rond 20 uur. Toegang is gratis en iedereen is welkom!

PRETorkest
De jongste generatie leerlingen van de harmonie is in januari begonnen in het PRETorkest en krijgt spelenderwijs muziekles en leert samen muziekmaken op de blokfluit. De volgende stap is de keuze voor een muziekinstrument om daarmee na de zomervakantie de muziekopleiding via de harmonie te vervolgen. Deze avond is daarmee voor de kinderen van het PRETorkest een uitgelezen kans om hen te helpen bij hun keuze. Het vervolg op het PRETorkest is het SAMENSPELorkest en zo blijven deze leerlingen ervaring opdoen met samenspelen om uiteindelijk zo goed te worden om mee te gaan doen bij de Jeugdharmonie en daarna zelfs bij de harmonie.

Enthousiast geworden?
Vind je het leuk om muziek te maken en zou je meer willen weten over de mogelijkheden bij de harmonie, dan verheugen we ons om je te zien in 't Raodhoes op woensdag 17 juni a.s. om 18.45 !

D-examen Britt van der Velden

Na afloop van de informatie-avond op 17 juni is het rond 20.30 uur de beurt aan Britt van der Velden, trompettiste bij de harmonie die haar (praktijk) D-examen trompet zal afleggen. Britt heeft ervoor gekozen om het D-examen 'openbaar' af te leggen, wat deze gebeurtenis extra bijzonder maakt. De harmonie zal haar in kleine bezetting begeleiden als zij het trompetconcert van Hummel ten gehore zal brengen voor de jury. Britt is 14 jaar en zit in de 3e klas van het Valuascollege. Zij volgt de TOPklas voorbereidend conservatorium.

11 juni 2015 - VieAmi organiseert sponsorconcert Harmonie St. Caecilia Blerick
Op zondag 28 juni organiseert Stichting VieAmi samen met Harmonie St. Caecilia uit Blerick een sponsorconcert. De volledige opbrengst van dit concert komt ten goede aan webcams voor de couveusesuites in het nieuwe Geboortecentrum.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan de realisatie van de webcams door het concert op zondag 28 juni te bezoeken. Harmonie St. Caecilia uit Blerick onder leiding van Kris Roemers brengt een gevarieerd en toegankelijk programma, met de paso-doble Pepita Greus, het quasi symfonische gedicht A Movement for Rosa, het deel Gandalf uit de symfonie Lord of the Rings van Johan de Meij, de ouverture Curtain Up van Alfred Reed, de spetterende xylofoonsolo Circus Renz gespeeld door Marieke Bovee, Zorro the musical en het Braziliaanse choro-lied Tico Tico.

Stichting VieAmi is een aan VieCuri gelieerde stichting die geld inzamelt om extra’s te kunnen realiseren in de zorg. Extra’s, waar in de reguliere financiering geen ruimte voor is. Op dit moment wordt geworven voor projecten die ten goede komen aan het Geboortecentrum, dat dinsdag 2 juni in gebruik werd genomen. Eén van deze projecten is de aanschaf van webcams voor in de couveusesuites. Zodat ouders, familie en vrienden live via een beveiligde verbinding naar hun kleintje kunnen kijken.

Midden in de samenleving
Het concert tussen VieAmi en Harmonie St. Caecilia is tot stand gekomen via voorzitter Rohan Bruggink van Equipe, tevens ambassadeur van VieAmi. Zowel VieAmi als het Blerickse muziekgezelschap wil midden in de samenleving staan. Bruggink: “Daarom werken wij graag mee aan deze bijzondere samenwerking. VieAmi doet mooi werk om de zorg net wat prettiger te maken door een stukje beleving toe te voegen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij middels dit concert.”

Kaartverkoop
Het concert op zondag 28 juni vindt plaats in VieCuri locatie Venlo (beneden bij La Vie) en start om 10.00 uur met ontvangst met koffie en vlaai. Om 11.00 uur start het concert. Na afloop, rond 12.15 uur, kunt u desgewenst genieten van een lekkere lunch. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de medewerkers van het Geboortecentrum of via stichting VieAmi:
info@vieami.nl
Kaartjes kosten € 10,- met koffie en vlaai vooraf of € 15,- inclusief koffie en vlaai vooraf en lunch achteraf.

10 juni 2015 - Actie "Noten voor Noten"
In samenwerking met Parti, de winkel in noten, koffie en chocolade in de Klaasstraat in Venlo heeft de harmonie de actie ´nootjes voor nootjes´ opgezet!

Voor € 7,50 kun je een pakket bestellen en maar liefst 60% van de opbrengst gaat uiteindelijk naar de harmonie! TIP: een leuk cadeautje voor vaderdag?

Een notenpakket bestaat uit:
· Tourmix dit is een gezouten mix van noten
· Tropische mix dit is een ongezouten mix van noten en gedroogd fruit
· Borrelmix dit is een gezouten mix van noten en rijstcrackertjes

Bestellen kan via: acties@harmonie-caecilia.nl
Er zijn tot aan de zomervakantie nog twee bestelmomenten:
· Voor Vaderdag (bestellen vóór 10 juni, leverdatum: 17 juni)
· Voor de zomervakantie (bestellen vóór 1 juli, leverdatum: 8 juli)

27 april 2015 - Koninklijke onderscheiding voor Sef Nefkens
Vrijdag 24 april j.l. heeft ons ere-bestuurslid Sef Nefkens een Koninklijke onderscheiding gekregen!

De Gemeente Venlo verklaart over Sef het volgende:
De heer J.G.A. (Sef) Nefkens uit Blerick (68) Lid in de Orde van Oranje-Nassau In de periode 1975- 2003 was hij medeoprichter/voorzitter en penningmeester van Joekskapel “Schots en Scheif”. Vanaf 1989 zeer actief op diverse fronten voor Harmonie “St. Caecilia” te Blerick. In de periode 2003-2011 was hij secretaris van Bouwend Nederland, afdeling Limburg-Noord. Sinds 2007 lid van de ledenraad van de Rabobank Blerick.

Voor deze verdiensten is Sef afgelopen vrijdag Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

26 april 2015 - Oranjeconcert 2015
Op uitnodiging van het Oranje Comité Blerick geeft Harmonie St. Caecilia op zondag 26 april a.s. een Oranjeconcert in ‘t Raodhoes. Tijdens het concert wordt ook de Sjerp van Oranje uitgereikt. Deze onderscheiding gaat elk jaar naar iemand die een belangrijke bijdrage levert of heeft geleverd aan het 'Oranje gevoel'.

Eerdere winnaars zijn onder anderen Emmy Verhey, Foppe de Haan, Theu Boermans, Wim van der Leegte en Tonny Eyk.
De Sjerp van Oranje 2015 gaat naar Wiel Arets. Wiel Arets is een hedendaagse toonaangevende architect in Nederland. Vele nationale en internationale prijzen vielen hem ten deel. Ook vervulde Arets enkele professoraten o.a. in Delft, Tokio, Berlijn en Madrid.

20 april 2015 - Jeugdharmonie behaalt predikaat GOED/ZEER GOED
Tijdens het Eurofestival in Heel heeft de Jeugdharmonie zondagmiddag 19 april het predikaat GOED/ZEER GOED behaald!

19 april 2015 - Jeugdharmonie naar Eurofestival in Heel
Op zondag 19 april 2015 doet jeugdharmonie St. Caecilia Blerick mee aan het Eurofestival in Heel. Dit is een festival voor jeugdorkesten, waarbij de strekking van het juryverslag positief en opbouwend van aard is en tips/adviezen bevat voor de toekomst. Kijk ook eens op de site van het festival: www.euro-festival.nl

Ouders, familie/vrienden en leden van de grote harmonie zijn van harte welkom om te komen luisteren tijdens 2 momenten:

* Generale repetitie: zaterdag 18 april 18.00-20.00uur, Zalzershaof in Hout-Blerick
* Concertoptreden in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel, op eigen gelegenheid. (€3,- entreekosten p.p. vanaf 12 jaar)

01 april 2015 - Jeu Savelkoul en Annelies Clabbers benoemd tot Lid van Verdienste
Tijdens een goed bezochte jaarvergadering, afgelopen woensdag 1 april, werden Jeu Savelkoul en Annelies Clabbers benoemd tot Lid van Verdienste als dank voor de jarenlange inzet voor de vereniging. Jeu en Annelies, van harte proficiat met deze benoeming.

Eveneens werd Leontine van den Hil gekozen als bestuurslid. Wij wensen haar veel wijsheid en succes toe in het bestuur.

10 maart 2015 - PRETorkest gestart met 38 leerlingen
Harmonie St. Caecilia Blerick heeft het opleiden van (jonge) mensen hoog in het vaandel staan. De opleidingscommissie, verantwoordelijk voor de instroom van jonge muzikanten, steekt veel energie in werven en opleiden van kinderen.
Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar in samenwerking met enkele basischolen in Blerick een PRETorkest gestart voor kinderen van groep 4, 5 en 6.
Maar liefst 38 leerlingen zijn eind januari in het PRETorkest gestart om hun muzikale talent te ontdekken en zelf ervaren hoe leuk muziek maken is bij de harmonie.

Na deze eerste muzikale kennismaking krijgen de kinderen de mogelijkheid om via de harmonie de verdere HaFaBra muziekopleiding te volgen om uiteindelijk via de samenspeelgroep, de jeugdharmonie door te stromen naar de 'grote' harmonie.
Is muziekmaken ook iets voor jou? Informeer dan naar de mogelijkheden via: opleidingen@harmonie-caecilia.nl

01 februari 2015 - Mayke Prinses bij de Wortelepin
We hebben een prinses bij de harmonie. Mayke Giesen is zaterdagmiddag tijdens de KinderFemilieZitting uitgeroepen als Prinses bij Vastelaovesgezelschap de Wortelepin in Blerick. Samen met Prins Giarno gaat Prinses Mayke de Jeugdvastelaovend in Blerick voor als Jeugdduo 2015.


Jeugduo 2015 Prins Giarno en Prinses Mayke

Proficiat en een joeksige vastelaovend gewenst!
Alaaf.....

27 januari 2015 - Vastelaovend 2015
Op zondag 8 februari a.s. zal de harmonie de jaarlijkse Prinsemis opluisteren in de Antoniuskerk in Blerick. De nieuwe Hoogheid met zijn Adjudanten zullen samen met het Groot Gezelschap en het Jeugdgezelschap van de Wortelepin aanwezig zijn. Na afloop van de "Prinsemis" zal het Trio onder begeleiding van de harmonie richting 't Raodhoes lopen, waar vervolgens de Balkonscène en aansluitend de Prinsereceptie zal plaatsvinden.
Aanvang van de Heilige Mis: 10.00 uur

Een week later op zondag 15 februari zal de harmonie samen met de jeugharmonie vóór de Prinsenwagen meetrekken in de Grote Optocht in Blerick.

26 januari 2015 - PRETorkest zoekt nieuwe leerlingen, DOE JE MEE?
WIL JE OOK MEEDOEN?
We starten maandag 26 januari 2015 a.s. op de TitusBrandsma school na schooltijd (ca 15.45 uur). Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

Meld je aan via: ikdoemee@harmonie-caecilia.nl

Het PRETorkest is een voorbereidende AMV-cursus, waarin je wat noten leert op de blokfluit, kennis maakt met verschillende muziekinstrumenten en muziekstijlen, afgewisseld met spelletjes. Je brengt een bezoekje aan de jeugdharmonie en studeert ook een kort programma in voor het slotconcert vóór de zomervakantie. Aan het einde van de lessen krijg je een diploma en daarnaast krijgen jij en je ouders advies over instrumentkeuze en verder verloop van de muziekopleiding. Op deze manier kunnen kinderen ontdekken hoe leuk muziek maken is.
De lessen worden in groepsverband gegeven door Claudy van Bokhoven, vakdocent en solo- klarinettist bij de harmonie.

07 januari 2015 - Nieuwjaarsconcert groot succes!
De 30e editie van de Nieuwjaarsconcerten door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona waren wederom een groot succes!

Voor de harmonie was dit het eerste Nieuwjaarsconcert onder leiding van Kris Roemers die in vanaf april 2014 als 1e dirigent verbonden is aan de harmonie. Door beide verenigingen werd een afwisselend programma gebracht onder het thema 'Contrasten' deels samen en deels apart. Als solisten traden op Martin Hurkens en Emiel van Dijk.
Uit de vele positieve reacties bleek dat het programma buitengewoon goed in de smaak viel bij het publiek. We kijken terug op 2 geslaagde concerten en kijken met vertrouwen uit naar het volgend jaar, waarbij we hopen dat we u ook weer mogen begroeten op een van onze vele concerten.

Foto's van dit concert zijn te bekijken op deze site of op Facebook.
(fotografie: Karin de Jonge)

01 januari 2015 - Nieuwjaarsconcerten 2015
Op 6 en 7 januari 2015 vindt de 30e editie van ons traditionele nieuwjaarsconcert samen met Venlona plaats in theater de Maaspoort te Venlo. Dit jaar met medewerking van de solisten Martin Hurkens (Winnaar Holland's Got Talent 2010) en Emiel van Dijk (gitarist)
Voor deze concerten kunnen kaarten à 20,- worden besteld via een mailtje aan Sjoerd Derkx, penningmeester onder vermelding van het aantal kaarten en de gewenste avond.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij:
Peters-Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick
Parti, Klaasstraat 62 in Venlo
Tuincentrum Leurs in Venlo en
Theater de Maaspoort in Venlo.

31 december 2014 - Fijne feestdagen en een muzikaal 2015!
Harmonie St. Caecilia Blerick wenst u prettige Kerstdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar!

Wij hopen u in 2015 te mogen begroeten op ons Nieuwjaarsconcert of op een van onze andere concerten.

28 december 2014 - Britt van der Velden bij Orkest van Nederland
Maandagavond 22 december heeft Britt van der Velden mogen optreden met 'Het Orkest van Nederland' in het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Orkest van Nederland is een RTL4-programma waarin een vijfkoppige jury op zoek gaat naar een amateurorkest van 65 muzikanten. Eén van hen is dus onze Britt. Na een auditie en masterclass is zij geselecteerd voor de finale.


21 december 2014 - Kerstconcert zondag 21 december in 't Raodhoes
Samen met het Blericks mannenkoor organiseert de harmonie met de jeugdharmonie op zondagmorgen 21 december het traditionele Kerstconcert in 't Raodhoes in Blerick.
Nieuw dit jaar is een muzikaal intermezzo door muziekleerlingen van het PRETorkest onder leiding van Claudy van Bokhoven.

'T Raodhoes Blerick | Toegang gratis | Aanvang 11.30 uur

03 december 2014 - Gratis Bevrijdingsconcert woensdag 3 december Blerick 70 jaar bevrijd
Ter gelegenheid van Blerick 70 jaar bevrijd, zal er in ’t Raodhoes door Harmonie St.Caecilia Blerick een concert worden gegeven met medewerking van Dyanne Sleijpen.
Tussen de door ons uit te voeren werken vertelt oud-Blerickenaar Wiel Lenders (thans directeur van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek) wetenswaardigheden over de Tweede Wereldoorlog.

23 november 2014 - Remco van der Heyden Lid van het Jaar 2014
Tijdens de Caeciliaviering 2014 is Remco van der Heyden uitgeroepen tot lid van het jaar 2014.

De bijbehorende Frans Munnich trofee werd overhandigd door de organisatie van dit Caeciliaweekend: Annelies en Lonneke.


17 november 2014 - Caeciliaweekend 2014
In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 november vindt de jaarlijkse Caeciliaviering plaats. Wil je meer weten over de herkomst van het Caecilia feest? Klik dan hier.

Zaterdagavond beginnen we met het opluisteren van de Caeciliamis in de Antoniuskerk om 18.00 en aansluitend worden in 't Raodhoes de jubilarissen gehuldigd en staat de feestavond in het teken van het thema 'Amsterdam'.
Uiteraard doen we dat graag met zoveel mogelijk leden samen!
Dit jaar hebben we vier jubilarissen:
Michel Reijnen, ere-voorzitter, 40 jaar
Sef Nefkens, ere-bestuurslid, 25 jaar
Sandra Jansen, fagotiste en bestuurslid, 25 jaar
Mark Faassen, hoornist en secretaris, 25 jaar

Het belooft een geweldig weekend te worden. Eentje als vanouds, met veel gezelligheid en veel momenten om naast het muziek maken ook gezellig met elkaar bij te praten. Klik op de uitnodiging voor meer informatie.

11 september 2014 - Harmonie St. Caecilia doet mee aan Grote Club actie!
Dit jaar zal ook Harmonie St. Caecilia Blerick zich inzetten voor de Grote Clubactie! Alle (jeugd-)leden hebben de mogelijkheid om zoveel mogelijk loten te verkopen.

De Grote Clubactie is een stichting die zich inzet voor het Nederlandse verenigingsleven en steunt clubs onder andere door de ontwikkeling van fondsenwervende middelen, waaronder een jaarlijks terugkerende landelijke loterij. Verenigingen kunnen hieraan deelnemen en loten verkopen voor de eigen club. 80% van de hieruit voortgekomen opbrengsten zijn direct voor de vereniging.


Tussen 13 september en 16 november is de mogelijkheid de loten te verkopen. De trekking van de Grote Clubactie 2014 zal op donderdag 27 november plaatsvinden. Loten worden verkocht voor € 3,00 per stuk. Online loten kopen van de harmonie kan ook! Klik daarvoor op Grote Club actie Harmonie St. Caecilia Blerick en steun de harmonie!

Ook voor de lotenverkopers vallen er prijzen te verdienen. De 3 leden van onze vereniging, die de meeste loten weten te verkopen maken hier kans op. De prijzen worden aangeboden door www.horloge.com en wat deze prijzen zullen inhouden, is nog een verrassing!

05 september 2014 - Nieuw muziekstuk voor Jeugdharmonie
Op bezoek bij sponsor Systemec in Venlo, waar Sjoerd Derkx een nieuw muziekwerk "Improvisatie op Für Elise" - door Bas Clabbers speciaal geschreven voor de Jeugdharmonie - overhandigt aan de jubilarissen (2013) Wim Warmerdam, Coen Faassen en Herman Jansen.


03 september 2014 - Welkom bij grote harmonie
Na de zomervakantie zijn 5 leerlingen doorgestroomd van de jeugdharmonie naar de grote harmonie. Wij heten welkom:

Evie Vaessen, fluit
Amber Wijnands, alt-saxofoon
Nils van der Grinten, tenor-saxofoon
Timo Leenders, hoorn
Rens Winter, alt-saxofoon

Veel succes en plezier bij de grote harmonie!

20 augustus 2014 - Start nieuw muzikaal seizoen
De zomervakantie zit er weer op en is het weer tijd voor school, studie of werk. Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad! We wensen iedereen veel plezier en succes in het nieuwe muzikale jaar.

Aanvang repetities:
Grote harmonie: woensdag 20 augustus (19.45 - 22.15 uur)
Jeugdharmonie: vrijdag 29 augustus (18.00 - 19.30 uur)

08 juli 2014 - "Een vereniging waar muziek in zit!" in Allespalletie

Lees hier het volledige artikel over harmonie St. Caecilia Blerick uit de Allespalletie, editie zomer 2014.

07 juli 2014 - De zomervakantie staat voor de deur!
Harmonie St. Caecilia Blerick wenst u een fantastische zomer en een fijne vakantie toe en hoopt u het volgend muzikaal seizoen weer te mogen begroeten op een van onze concerten!


De eerste repetitie na de zomervakantie is voor de grote harmonie op woensdag 20 augustus (19.45 - 22.15 uur) en voor de Jeugdharmonie op vrijdag 29 augustus (18.00 - 19.30 uur)

Prettige vakantie !


05 juli 2014 - Geslaagd! Van harte proficiat!
We feliciteren onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun muziek-examen:
Mayke Giesen, dwarsfluit, A
Evie Vaessen, dwarsfluit, B
Timo Leenders, hoorn, B
Nils van der Grinten, alt-sax, B
Amber Wijnands, alt-sax, B
Rens Winter, alt-sax, B
Remco van der Heijden, bariton, C
Ilija Milutin, dwarsfluit, C
Britt van der Velden, trompet, C
Jeroen van Gennip, klarinet, D
Judith van de Korput, klarinet, D
Rowie Vaessen, klarinet, D

04 juli 2014 - ZOMERAVONDCONCERT vrijdag 4 juli | 19.00 uur
Harmonie, Jeugdharmonie en PRET-orkest


Vrijdagavond 4 juli is het jaarlijkse Astebleef openluchtconcert van de Jeugdharmonie en Harmonie St. Caecilia. Onder het genot van een drankje kunt u op het terras van Brasserie Sur Meuse genieten van zomerse klanken van de jeugdharmonie en de grote harmonie. Een goede traditie om het seizoen mee af te sluiten en om te gaan genieten van een welverdiende vakantie!

Met dit gratis Astebleefconcert wil de harmonie een ‘dank je wel’ uitspreken naar de Blerickse en Groot-Venlose gemeenschap voor alle steun en belangstelling die we ook het afgelopen jaar weer hebben ontvangen. In meerdere opzichten is dit Astebleefconcert een bijzonder concert.

Het concert begint om 19 uur met het optreden van de Jeugdharmonie die onder leiding van dirigent Gert-Jan Rongen een zomers programma heeft ingestudeerd. Daarna is er een muzikaal intermezzo door leerlingen van het PRETorkest onder leiding van Claudy van Bokhoven. Dit PRET-orkest is samengesteld uit enkele enthousiaste basisschoolleerlingen die de afgelopen weken onder onze leiding kennis hebben gemaakt met het muziek maken. Op deze avond laten zij horen hoe ver ze hiermee al zijn gevorderd.
Ook nieuw is een optreden van de klarinetgroep die de laatste maanden onder leiding van Claudy van Bokhoven hebben gerepeteerd. Zij zullen deze avond voor ons optreden.

Aansluitend om ongeveer 20 uur zal dirigent Kris Roemers het dirigeerstokje overnemen en zal de grote harmonie met een gevarieerd en luchtig programma deze muzikale zomeravond voortzetten. Het is 't eerste concert voor de grote harmonie onder leiding van 1e dirigent Kris Roemers.

Na afloop van ons concert is er uiteraard nog volop gelegenheid om gezellig te kunnen napraten/borrelen op het terras. Vooral als de weergoden goed gezind zijn, zal dit Astebleefconcert op een prachtige Blerickse locatie een mooi moment zijn om een zonnige zomer en vakantie mee te beginnen!
Uiteraard is toegang gratis en hopen we op een veel publiek.

Bij slecht weer zal dit concert verplaatst worden naar de theaterzaal in ’t Raodhoes!
Kom vrijdagavond 4 juli om 19 uur naar Sur Meuse Blerick!

18 mei 2014 - Familiedag zondag 18 mei
Op zondag 18 mei organiseert Harmonie St. Caecilia weer de familiedag! Deze dag is voor leden van de jeugdharmonie én grote harmonie, maar ook voor partners, ouders, broertjes en zusjes!

Er staat voor deze middag een leuke verrassingsactiviteit op het programma, waarna we de middag afsluiten met een heerlijk pastabuffet!
Aanmelden vóór 28 april.
Klik op de uitnodiging voor de familiedag voor meer informatie.

17 mei 2014 - Zondag 1 juni Openluchtconcert Jeugdharmonie
Samen met Drumfanfare Blerickse Herten en Harmonie Boekend geeft de Jeugdharmonie een concert vóór en dóór de Blerickse jeugd.


Nadat iedere vereniging een kort eigen optreden heeft gegeven, volgt er als grote finale een gezamenlijk optreden met alle deelnemers samen!
Na afloop van ons concert neemt Fanfaar Trotwaar het muzikale stokje over, zodat we met z’n allen nog gezellig kunnen napraten/borrelen.
Natuurlijk hopen we op lekker weer en uiteraard veel publiek, jong en oud!

26 april 2014 - Koningsmarkt 2014
Renzo Geraets van de jeugdharmonie speelt op de Koningsmarkt in Blerick en deelt folders uit.


Betere PR kunnen we niet hebben. Top gedaan Renzo, bedankt!

15 april 2014 - PRET-orkest gestart met 12 leerlingen
Afgelopen dinsdag 15 april is het PRETorkest gestart met 12 leerlingen. Het PRETorkest is het wervingsklasje van de jeugdharmonie en is bedoeld om kinderen vanaf groep 4 kennis te laten maken met muziek en voor te bereiden op een muziekopleiding via de harmonie.

Wil je ook nog meedoen? Informeer dan naar de mogelijkheden via: opleidingen@harmonie-caecilia.nl
De lessen zijn iedere dinsdag na school (ca. 15.45-16.45 uur) in de Titus Brandsma school, 1e Maasveldstraat 2, 5921 JM Blerick.

11 april 2014 - Koop een Paasbrood...en steun de harmonie!
In samenwerking met Bakkerij 't Bruëdje Blerick, organiseert de harmonie een Paasbrodenactie. De overheerlijke verse paasbroden zijn in de vorm van een paashaas met een hardgekookt ei in het midden en kunnen tot uiterlijk 11 april via leden van de harmonie besteld worden voor € 3,50 (p.st). Een gedeelte van de verkoopprijs komt ten goede aan onze verenigingskas, waarmee we ook in de toekomst muzikale en niet-muzikale evenementen van de vereniging mogelijk kunnen blijven maken.


Klik hier voor het speciale bestelformulier of mail uw bestelling naar: acties@harmonie-caecilia.nl
Op woensdag 16 april kunt u tussen 19.00 en 23.00 uur uw bestelde paasbroden afhalen in ’t Raodhoes, Blerick. Gelieve gepast te betalen.

Harmonie St. Caecilia wenst u een Smakelijk en Zalig Pasen!

08 april 2014 - PRETorkest zoekt nieuwe leerlingen!
Het PRETorkest is een voorbereidende AMV-cursus, waarin je wat noten leert op de blokfluit, kennis maakt met muziekinstrumenten en muziekstijlen afgewisseld met spelletjes. Je brengt een bezoekje aan de jeugdharmonie en studeert ook een kort programma in voor het concert in juli. Aan het einde van de lessen krijg je een diploma. Daarnaast krijgen jij en je ouders advies over instrumentkeuze en verder verloop van de muziekopleiding na de zomervakantie.
Wil je ook meedoen?
De muzieklessen starten in week 16 op dinsdag 15 april 2014 a.s. en gaan door tot de zomervakantie (m.u.v. de meivakantie). De locatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!
Klik hier voor meer informatie.

Meld je aan via: ikdoemee@harmonie-caecilia.nl

02 april 2014 - Kris Roemers nieuwe dirigent Harmonie St. Caecilia Blerick
Na een gedegen selectieprocedure zijn we er in geslaagd een nieuwe dirigent voor Harmonie St. Caecilia Blerick te vinden in de persoon van Kris Roemers! Op woensdag 2 april 2014 staat Kris voor het eerst op de bok.


Klik hier voor meer informatie.

Wij wensen Kris veel succes en plezier bij onze harmonie!

24 maart 2014 - Uitslag Venloos Solistenconcours 2014
Op zaterdag 22 maart vond in het Kunstencentrum in Venlo het het Venloos Solistenconcours plaats. Dit solistenconcours is een jaarlijks concours voor jeugdige muzikanten van de starters- tot en met de eerste afdeling. Van de ruim 70 deelnemers, deden er maar liefst 22 leerlingen mee van Harmonie St. Caecilia Blerick.

Uitslag
Startersafdeling:
1. Judith Kersten 51 pt – bugel – Fanfare de Echo
2. Michelle de Groot 50,5 pt – saxofoon – Fanfare de Echo
3. Keli Bisschop 50 pt – trompet – Drumfanfare Blerickse Herten
5e afdeling:
1. Iris Simons 49,5 pt – bugel - Fanfare de Echo
2. Merieke Grubben 49 pt – bugel – Fanfare de Echo
3. Nout Peeters 48,5 pt – bugel – Fanfare de Echo
4e afdeling:
1. Ruben Wangge 52 pt – hobo – Harmonie St. Caecilia
2. Tamara Janssen 51,5 pt – saxofoon – Koninklijk Philharmonisch Gezelschap
3. Amber Wijnands 51 pt – saxofoon – Harmonie St. Caecilia
3e afdeling:
1. Lisanne Hendrikx 54 pt – hoorn – leerling KCV
2. Elsa Opheij 52,5 pt – dwarsfluit – Koninklijk Philharmonisch Gezelschap
3. Timo Leenders 51,5 pt – hoorn – Harmonie St. Caecilia
2e afdeling:
1. Remco van der Heijden 54,5 pt – bariton – Harmonie St. Caecilia
2. Ted Wilders 52 pt – trompet – Harmonie St. Caecilia
3. Sanne Van Geffen 51,5 pt – saxofoon – Harmonie St. Caecilia
1e afdeling:
1. Britt van der Velden 56,5 pt – trompet – Harmonie St. Caecilia
2. Noud Goertz 55,5 pt – bariton – Fanfare de Echo
3. Lukas Geelen 54,5 pt – saxofoon – Koninklijk Philharmonisch Gezelschap

De aanmoedigingstrofee voor de starters, 5e en 4e afdeling is gewonnen door Bregje Geerts – saxofoon – Fanfare de Echo.
De Jac Titulaer aanmoedigingstrofee voor de 3e ,2e, 1e afdeling is gewonnen door Marleen Schlooz – hoorn – Fanfare de Echo. Britt van de Velden van Harmonie St. Caecilia won de Kunstencentrum Venlo wisselbeker voor het hoogste aantal punten tijdens het hele concours.

23 maart 2014 - Andreas van Zoelen ere-dirigent Harmonie St. Caecilia Blerick
Andreas van Zoelen heeft zondag 23 maart 2014 na ruim 10 jaar afscheid genomen als 1e dirigent van Harmonie St. Caecilia Blerick. Als blijk van waardering en dank voor jarenlange samenwerking is Andreas benoemd tot ere-dirigent.


22 maart 2014 - Venloos Solistenconcours 2014
Op zaterdag 22 maart vindt in het Kunstencentrum Venlo het Venloos Solistenconcours plaats. Deelnemers, zowel starters als gevorderden, zijn afkomstig van verschillende verenigingen uit de regio. Van harmonie St. Caecilia doen dit jaar maar liefst 22 leerlingen mee. Ze worden beoordeeld door jurylid Piet Jeegers.

Aanvangstijden:
Startersafdeling: 9.00 uur
5e afdeling: 12.00 uur
4e afdeling: 12.40 uur
3e afdeling: 14.20 uur
2e afdeling: 16.30 uur
1e afdeling: 18.30 uur

Klik hier voor het complete programmaboekje. Toegang is gratis.

20 maart 2014 - Afscheidsconcert Andreas van Zoelen zondag 23 maart
Op zondag 23 maart neemt de harmonie na ruim 10 jaar afscheid van dirigent Andreas van Zoelen. De harmonie zal dit op gepaste en muzikale wijze doen, door 's ochtends om 10 uur de Heilige Mis op te luisteren in de Antoniuskerk.

Om 14.30 uur vindt er een afscheidsconcert plaats in 't Raodhoes met medewerking van Leo van Oostrom en Gé Titulaer waarmee de harmonie onder leiding van Andreas de afgelopen jaren heeft samengewerkt. Het gevarieerde muziekprogramma is een samenstelling van diverse muziekwerken uit de afgelopen periode onder leiding van Andreas van Zoelen. Iedereen is uitgenodigd om dit speciale slotconcert bij te wonen.
Na afloop van het concert zal er vanaf 16 uur een receptie plaatsvinden in de Trouwzaal.
Kaarten voor het afscheidsconcert kosten 10 euro en zijn te koop bij Peters-Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick of te bestellen bij Sjoerd Derkx via penningmeester@harmonie-caecilia.nl

28 februari 2014 - Vastelaovend 2014

Op zondag 23 februari a.s. zal de harmonie de jaarlijkse Prinsemis opluisteren in de Antoniuskerk in Blerick. Prins Maurice I en zijn Adjudanten Marcel en Gé zijn samen met het Groot Gezelschap en het Jeugdgezelschap van de Wortelepin aanwezig. Na afloop van de "Prinsemis" zal het Trio onder begeleiding van de harmonie richting 't Raodhoes lopen, waar vervolgens de Balkonscène en aansluitend de Prinsereceptie zal plaatsvinden. Aanvang van de Heilige Mis: 10.00 uur

Een week later op zondag 2 maart zal de harmonie samen met de jeugharmonie vóór de Prinsenwagen meetrekken in de Grote Optocht in Blerick. Dit jaar in nieuwe Vastelaoveskostuums.
De Grote Optocht in Blerick beleeft een primeur omdat deze live wordt uitgezonden op Omroep Venlo en een registratie 's avonds tussen 19 en 20 uur op de NOS. Eveneens zendt de L1 een registratie uit van de Optocht in Blerick.

08 januari 2014 - Nieuwjaarsconcerten 2014 waren wederom een succes!

De Nieuwjaarsconcerten 2014 op dinsdag 7 en woensdag 8 januari voor de 29e keer door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona waren wederom een groot succes!

Voor de harmonie was dit het laatste Nieuwjaarsconcert onder leiding van Andreas van Zoelen die in maart dit jaar afscheid neemt als dirigent bij de harmonie. Door beide verenigingen werd een afwisselend programma gebracht deels samen en deels apart. Otine van Erp (accordeon) trad op als soliste samen met de harmonie. Uit de vele positieve reacties bleek dat het programma buitengewoon goed in de smaak viel bij het publiek. We kijken terug op 2 geslaagde concerten en kijken met vertrouwen uit naar het volgend jaar.

Foto's van dit concert zijn elders op de site te bekijken. (fotografe: Karin de Jonge)

07 januari 2014 - Nieuwjaarsconcerten 2014
Op 7 en 8 januari 2014 vindt de 29e editie van ons traditionele nieuwjaarsconcert samen met Venlona plaats in theater de Maaspoort te Venlo. Voor deze concerten kunnen kaarten à 20,- worden besteld via een mailtje aan Sjoerd Derkx, penningmeester onder vermelding van het aantal kaarten en de gewenste avond.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij Peters-Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick en bij Theater de Maaspoort in Venlo.

24 november 2013 - Annelies Clabbers lid van het jaar 2013
Tijdens de Caeciliaviering 2013 is Annelies Clabbers vanwege haar vele verdiensten voor onze vereniging uitgeroepen tot lid van het jaar 2013.

Als eerbetoon aan wijlen Frans Munnich is de bijbehorende trofee omgedoopt tot de Frans Munnich trofee.


18 november 2013 - Caeciliaweekend 2013 staat voor de deur!
In het weekend van vrijdag 22 t/m zondag 24 november a.s. vindt de jaarlijkse Caeciliaviering plaats. Wil je meer weten over de herkomst van het Caecilia feest? Klik dan hier.

Op vrijdagavond is er na afloop van de repetitie, een leuke activiteit georganiseerd voor de leden van de Jeugdharmonie. Wat we gaan doen is nog een verrassing! Klik op Jeugdcaecilia feest voor meer informatie.

Zaterdagavond beginnen we met het opluisteren van de Caeciliamis in de Antoniuskerk om 18.00 en aansluitend worden in 't Raodhoes de jubilarissen gehuldigd en staat de feestavond in het teken van 'The Golden Boys'.
Uiteraard doen we dat graag met zoveel mogelijk leden samen!
Dit jaar hebben we drie gouden jubilarissen: Coen Faassen, Herman Jansen en Wim Warmerdam zijn alledrie 50 jaar lid van de harmonie!


Het belooft een geweldig weekend te worden. Eentje als vanouds, met veel gezelligheid en veel momenten om naast het muziek maken ook gezellig met elkaar bij te praten. Klik op de uitnodiging voor meer informatie.

07 november 2013 - Gert-Jan Rongen nieuwe dirigent Jeugdharmonie
De Jeugdharmonie heeft een nieuwe dirigent in de persoon van Gert-Jan Rongen.Gert-Jan is geboren in Sambeek en werd op 11-jarige leeftijd lid bij Harmonie 'Semper Unitas' op trombone. Hij heeft gestudeerd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Naast trombone speelt hij ook tenor-tuba.
Hij heeft gespeeld bij het Nederlands Studenten Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest, de Johan Willem Friso kapel, de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag en het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens'.
Gert-Jan is inmiddels al jaren actief als dirigent bij diverse amateur jeugd- en blaasorkesten en heeft in 2013 samen met Mannie Hafa´s cool opgericht.
Hij dirigeert de Jeugdharmonie op vrijdag 8 november om 18:00 uur voor het eerst.

De harmonie wenst Gert-Jan veel succes en vooral ook een leuke tijd bij onze harmonie!

06 oktober 2013 - Mannie bedankt!
Na 16 jaar dirigent van de jeugdharmonie St. Caecilia Blerick heeft Mannie Beckers besloten om het stokje over te dragen om meer tijd vrij te maken voor het opzetten van een eigen muziekschool Hafa's Cool. In al die jaren heeft hij veel jeugd maar ook volwassenen zien komen en gaan en is hij voor velen een belangrijke inspirator en motivator geweest om muziek te maken bij de harmonie. Velen die ooit bij hem begonnen zijn, spelen inmiddels bij de grote harmonie of hebben zelfs van hun hobby hun beroep gemaakt.

Namens iedereen van de harmonie en daarbij in het bijzonder de jeugd en de opleidingscommissie, willen wij jou bedanken voor alles wat je voor de jeugdharmonie hebt gedaan en wensen we jou en je gezin heel veel succes en geluk toe in de toekomst!

25 augustus 2013 - Lijkt het je leuk om ook muziek te maken?
Kom dan een keer naar onze repetitie op woensdagavond of voor de jeugdharmonie op vrijdagavond. Binnenkort starten we ook weer met muziekopleiding voor jeugd maar ook voor volwassenen. Doe mee met de Play-In op 6 oktober of informeer naar onze mogelijkheden.

14 augustus 2013 - Start nieuw muzikaal seizoen!
De zomervakantie zit er weer op en is het weer tijd voor school, studie of werk.De harmonie start deze week weer met een nieuw muzikaal jaar. Wij hopen dan ook dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad!

Aanvang repetities:
Grote harmonie: woensdag 14 augustus (19.45 - 22.15 uur)
Jeugdharmonie: vrijdag 16 augustus (18.15 - 19.45 uur)

Tot op de 1e repetitie!

29 juni 2013 - De zomervakantie is begonnen
Harmonie St. Caecilia Blerick wenst u een fantastische zomer en een fijne vakantie toe en hoopt u het volgend muzikaal seizoen weer te mogen begroeten op een van onze concerten!


De eerste repetitie na de zomervakantie is voor de grote harmonie op woensdag 14 augustus (19.45 - 22.15 uur) en voor de Jeugdharmonie op vrijdag 16 augustus(18.15 - 19.45 uur)

Prettige vakantie !


28 juni 2013 - Vrijdag 28 juni Zomeravondconcert Harmonie en Jeugdharmonie

VANWEGE DE SLECHTE WEERSVERWACHTINGEN IS HET ZOMERAVONDCONCERT VANAVOND VERPLAATST NAAR 'T RAODHOES.

Vrijdagavond 28 juni is het jaarlijkse Astebleef openluchtconcert van de Jeugdharmonie en Harmonie St. Caecilia. Onder het genot van een drankje kunt u op het terras van Brasserie Sur Meuse genieten van zomerse klanken van de jeugdharmonie en de grote harmonie. Een goede traditie om het seizoen mee af te sluiten en om te gaan genieten van een welverdiende vakantie!

Met dit gratis Astebleefconcert wil de harmonie een ‘dank je wel’ uitspreken naar de Blerickse en Groot-Venlose gemeenschap voor alle steun en belangstelling die we door het jaar mogen ontvangen. Het concert begint om 19 uur met het optreden van de Jeugdharmonie die onder leiding van dirigent Mannie Beckers een zomers programma heeft ingestudeerd.


Aansluitend om ongeveer 20 uur zal dirigent Andreas van Zoelen het dirigeerstokje overnemen en zal de grote harmonie met een gevarieerd en luchtig programma deze muzikale zomeravond voortzetten. Vooral als de weergoden goed gezind zijn, zal dit Astebleefconcert op een prachtige Blerickse locatie een mooi moment zijn om een hopelijk zonnige zomer en vakantie mee te beginnen!

Bij slecht weer zal dit concert verplaatst worden naar de theaterzaal in ’t Raodhoes!

Kom op vrijdagavond 28 juni om 19 uur naar Brasserie Sur Meuse in Blerick!

03 mei 2013 - Koop een boeketje bloemen…en steun de jeugdharmonie

In samenwerking met een van onze sponsoren Vitafleur organiseert de jeugdharmonie in mei een bloemen- verkoopactie! De opbrengst van deze actie wordt besteed aan opleiding en activiteiten van de jeugdharmonie met dit jaar in het bijzonder de activiteiten voor het 25-jarig jubileum van de jeugdharmonie.

In het weekend van 3 mei zullen leden van de (jeugd-) harmonie huis-aan-huis en bij familie, vrienden, buren en bekenden cadeau showverpakkingen gerbera’s verkopen. In een cadeauverpakking zitten 20 gerbera’s voor slechts € 7,50 ! De verkochte cadeauverpakkingen worden in het Pinksterweekend van 17 mei aan de deur gebracht. Met twee cadeauverpakkingen én wat groen uit eigen tuin, heeft u een prachtig vol boeket bloemen staan met de Pinksterdagen en…u steunt tegelijk de jeugdharmonie.

Koop een boeketje bloemen…en steun de jeugdharmonie, zodat we er een spetterend 25 jarig jubileum van kunnen maken!
Is er bij u niemand aan de deur geweest? Geef dan uw bestelling door via: opleidingen@harmonie-caecilia.nl

26 april 2013 - Lintje voor erebestuurslid Ton Kleinjans

Vrijdag 26 april is erebestuurslid Ton Kleinjans benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.Ton was mededirecteur van architectenbureau Clevis-Kleinjans. Met zijn bedrijf was hij onder meer betrokken bij de restauratie van het Dominicanenklooster. Kleinjans is betrokken bij verschillende architectuurstichtingen. Ook is hij actief bij het Toon Hermans Huis, Harmonie St. Caecilia en de Venlose rotaryclub. Kleinjans heeft zich daarnaast sterk gemaakt voor de restauratie van het stadhuis en het opknappen van Nedinsco.

21 april 2013 - Uitslag Solistenconcours 2013

Op zaterdag 20 april vond in het Kunstencentrum in Venlo het het Venloos Solistenconcours plaats. Dit solistenconcours is een jaarlijks concours voor jeugdige muzikanten van de starters- tot en met de eerste afdeling. Van de ruim 75 deelnemers, waren maar liefst 26 leerlingen mee van Harmonie St. Caecilia Blerick. Daarnaast waren er deelnemers van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap, Fanfare De Echo Hout-Blerick, Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo, Showorkest Harmonie Fortissimo, Drumfanfare Blerickse Herten en het Kunstencentrum Venlo.

De boordeling was eveneals voorgaande jaren in handen van het deskundig jurylid Piet Jeegers, soloklarinettist en concertmeester bij harmonie St. Michael in Thorn en docent aan het conservatorium in Brussel. Er werd beoordeeld op zuiverheid, klankgehalte, techniek en articulatie, ritmiek, dynamiek en nuancering en interpretatie en na afloop ontvingen alle deelnemers een juryrapport en een diploma van hun optreden.

In elke afdeling ontvangt degene met het hoogste aantal punten een trofee en daarnaast worden er nog drie wisselbekers uitgereikt: de Aanmoedigingstrofee voor starters, 5e en 4e afdeling, de “Jac Titulaer-trofee” (aanmoedigingstrofee voor de 3e ,2e, 1e afdeling) en KunstenCentrum Venlo-wisselbeker voor de deelnemer met het hoogste aantal punten.

Uitslag
Startersafdeling:
1. Klaartje Roodbeen 51,5 pt – klarinet – Koninklijk Philharmonisch Gezelschap
2. Rian Verhalle 51 pt – saxofoon – Fanfare de Echo
3. Iris Simons 50 pt – bugel – Fanfare de Echo
5e afdeling:
1. Stan Bartels 50,5 pt – trombone - Koninklijk Philharmonisch Gezelschap
2. Britte Peeters 50 pt – trombone – Harmonie St Caecilia
3. Ruben Wangge 49 pt – hobo – Harmonie St Caecilia
4e afdeling:
1. Timo Leenders 52,5 pt – hoorn – Harmonie St Caecilia
2. Sjors Stoelinga 52 pt – bariton – Fanfare de Echo
3. Maud Engels 51,5 pt – bugel – Fanfare de Echo
3e afdeling:
1. Charlotte van Wegberg 54 pt – saxofoon – Harmonie St Caecilia
2. Savannah Simons 53,5 pt – saxofoon – Harmonie St Caecilia
3. Ilija Milutin 53 pt – dwarsfluit - Harmonie St Caecilia2e afdeling:
1. Britt van de Velden 56 pt – trompet – Fanfare de Echo
2. Noud Goertz 55,5 pt– bugel – Fanfare de Echo
3. Yara Hinssen 54,5 pt – sopraan saxofoon – Fanfare de Echo
1e afdeling:
1. Lukas Geelen 53 pt – saxofoon – Koninklijk Philharmonisch Gezelschap
2. Aagje Franse 52,5 pt – saxofoon – Showorkest Harmonie Fortissimo
3. Marleen Schlooz 51,5 pt – hoorn – Fanfare de Echo

De aanmoedigingstrofee voor de starters, 5e en 4e afdeling is gewonnen door Nout Peeters – Bugel – Fanfare de Echo.
De Jac Titulaer aanmoedigingstrofee voor de 3e ,2e, 1e afdeling is gewonnen door Maureen van der Ginten – klarinet – Harmonie St Caecilia. Britt van de Velden van Fanfare de Echo won de Kunstencentrum Venlo wisselbeker voor het hoogste aantal punten tijdens het hele concours.

20 april 2013 - Venloos Solistenconcours 2013

Op zaterdag 20 april vindt in het Kunstencentrum Venlo het Venloos Solistenconcours plaats. Deelnemers, zowel starters als gevorderden, zijn afkomstig van verschillende verenigingen uit de regio. Van harmonie St. Caecilia doen dit jaar maar liefst 26 leerlingen mee. Ze worden beoordeeld door jurylid Piet Jeegers.

Aanvangstijden:
Startersafdeling: 9.00 uur
5e afdeling: 10.30 uur
4e afdeling: 12.00 uur
3e afdeling: 14.30 uur
2e afdeling: 18.00 uur
1e afdeling: 19.00 uur

Toegang is gratis.

02 april 2013 - Frans Munnich overleden

Op maandag 1 april 2013 is ons ere-bestuurslid de heer Frans Munnich op 80-jarige leeftijd overleden.

Frans Munnich was lid sinds 1948, ruim 50 jaar 2e dirigent en ruim 45 jaar bestuurslid van Harmonie St. Caecilia Blerick. Jarenlang was hij als muzikant en bestuurslid een van de stuwende krachten achter de harmonie. Mede dankzij zijn inzet en gedrevenheid ontwikkelde de harmonie zich tot een toonaangevende muziekvereniging in de regio.

Wij zullen Frans blijven herinneren als een aimabel persoon op wie nooit vergeefs een beroep werd gedaan. Ook toen zijn gezondheid verslechterde, was Frans bij veel activiteiten van de vereniging aanwezig en als het ook maar enigszins ging, nam hij plaats in het orkest om zijn partij mee te spelen.

In dankbare herinnering en met veel respect zullen wij aan hem blijven denken. Ons oprecht medeleven gaat uit naar zijn echtgenote Ria, kinderen, kleinkinderen en naaste familie.

Bestuur, leden en dirigent Harmonie St. Caecilia Blerick

17 maart 2013 - Rohan Bruggink nieuwe voorzitter Harmonie St. Caecilia Blerick

Zondagmorgen 17 maart 2013 hebben de leden van Harmonie St. Caecilia Blerick een nieuwe voorzitter gekozen in de persoon van Rohan Bruggink. Tijdens de algemene ledenvergadering heeft hij de voorzittershamer overgenomen van scheidend voorzitter Otto Stoelinga, die voorzitter was sinds 2009. De kersverse voorzitter Rohan Bruggink is 38 jaar en is bestuurslid sinds 2005. Vanaf 1991 speelt Rohan saxofoon in de harmonie en heeft hij daarnaast verschillende functies vervuld binnen diverse commissies, waaronder de laatste jaren voorzitter van de muziekcommissie. Samen met zijn vrouw Lonneke Peeters woont hij in Venlo en heeft hij twee zoons Sam en Ravi. Met deze nieuwe voorzitter vindt een behoorlijke verjonging plaats in het bestuur van de vereniging die hiermee stabiele toekomst tegemoet zal treden.

Als dank en beloning voor zijn jarenlange inzet voor de harmonie werd scheidend voorzitter Otto Stoelinga benoemd tot als Lid van Verdienste. Verder werd tijdens deze vergadering afscheid genomen van Coen Faassen die zich na 23 jaar bestuurslid niet meer herkiesbaar stelde. Dit jaar viert Coen zijn 50 jarig jubileum als lid van de harmonie en heeft in al die jaren een enorme staat van dienst opgebouwd. Hoewel hij stopt als bestuurslid van de vereniging, blijft hij actief betrokken bij de harmonie als archivaris en lid van de muziekcommissie, als penningmeester van de opleidingscommissie en niet op de minste plaats als muzikant. Onder grote bijval en luid applaus werd Coen door de leden gekozen tot ere-bestuurslid van de harmonie.

03 februari 2013 - Vastelaovend 2013
Op zondag 3 februari a.s. zal de harmonie de jaarlijkse Prinsemis opluisteren in de Antoniuskerk in Blerick. Prins Bart I en zijn Adjudanten Reno en Dennis zijn samen met het Groot Gezelschap van de Wortelepin aanwezig. Na afloop van de "Prinsemis" zal het Trio onder begeleiding van de harmonie richting 't Raodhoes lopen, waar vervolgens de Balkonscène en aansluitend de Prinsereceptie zal plaatsvinden. Aanvang van de Heilige Mis: 10.00 uur

Een week later op zondag 10 februari zal de harmonie samen met de jeugharmonie vóór de Prinsenwagen meetrekken in de Grote Optocht in Blerick.

08 januari 2013 - Nieuwjaarsconcerten 2013
Op 8 en 9 januari 2013 vindt de 28e editie van ons traditionele nieuwjaarsconcert samen met Venlona plaats in theater de Maaspoort te Venlo. Voor deze concerten kunnen kaarten à 20,- worden besteld via een mailtje aan Sjoerd Derkx, penningmeester onder vermelding van het aantal kaarten en de gewenste avond.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij Peters Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick en bij Theater de Maaspoort in Venlo

Denk er aan...OP=OP

23 december 2012 - Kerstconcert Jeugdharmonie met grote harmonie
Op zondag 23 december vindt ons traditionele gezamenlijke Kerstconcert plaats.

Dit is een gezamenlijk concert door de Jeugdharmonie en de grote harmonie georganiseerd samen met het Blericks Mannenkoor.
Aanvang 11.30 uur en toegang is gratis!

23 november 2012 - Caeciliaweekend 2012 staat voor de deur!
Klik hier om meer te weten over de herkomst van het Caeciliafeest.

In het weekend van vrijdag 23 t/m zondag 25 november vindt de jaarlijkse Caeciliaviering plaats. Op vrijdagavond is er een speciale Jeugdcaecilia avond die dit jaar het thema Disney zal dragen.
Klik op Disney spellenparade voor meer informatie.

Zaterdagavond beginnen we met het opluisteren van de Caeciliamis in de Antoniuskerk om 17.30 en aansluitend worden in 't Raodhoes de jubilarissen gehuldigd en staat de feestavond in het teken van 'Sax and the City'.
Uiteraard doen we dat graag met zoveel mogelijk leden samen!
Het belooft een geweldig weekend te worden. Eentje als vanouds, met veel gezelligheid en veel momenten om naast het muziek maken ook gezellig met elkaar bij te praten.
Klik op de uitnodiging voor meer informatie.

04 november 2012 - Voorspeelmorgen
Op zondagmorgen 4 november vond de jaarlijkse voorspeelmorgen plaats van onze leerlingen. Complimenten aan iedereen die heeft meegedaan!

27 oktober 2012 - Harmonie op Facebook !
Sinds een aantal maanden is de harmonie ook vertegenwoordigd op Facebook en twitter. Regelmatig wordt er iets gepost over wat er te doen is bij de harmonie. Op dit moment staat er een oproep voor nieuwe muzikanten. Heb je zelf ook Facebook en wil je helpen, 'deel' dan deze berichten op je eigen Facebook pagina. We hopen op deze manier een nog breder publiek te kunnen bereiken.


19 september 2012 - Harmonie St. Caecilia doet mee aan Grote Club actie!

Dit jaar zal ook Harmonie St. Caecilia Blerick zich inzetten voor de Grote Clubactie! Alle (jeugd-)leden hebben de mogelijkheid om zoveel mogelijk loten te verkopen.

De Grote Clubactie is een stichting die zich inzet voor het Nederlandse verenigingsleven en steunt clubs onder andere door de ontwikkeling van fondsenwervende middelen, waaronder een jaarlijks terugkerende landelijke loterij. Verenigingen kunnen hieraan deelnemen en loten verkopen voor de eigen club. 80% van de hieruit voortgekomen opbrengsten zijn direct voor de vereniging.


Tussen 15 september en 27 november is de mogelijkheid loten te verkopen. De trekking van de Grote Clubactie 2012 zal op donderdag 29 november plaatsvinden. Loten worden verkocht voor € 3,00 per stuk.

Voor aankoop van loten of vragen kunt u contact opnemen met Sjoerd Derkx (Penningmeester).

Email: penningmeester@harmonie-caecilia.nl

18 september 2012 - Vrijwilligers Stereo Sunday 2012 bedankt !
Iedereen die vrijwillig heeft meegedaan om de horeca van Stereo Sunday op 8 juli 2012 van een “gouden randje” te voorzien willen wij hartelijk danken! Het was ontzettend gezellig om mee te helpen en het heeft de harmonie een flink bedrag opgeleverd dat we goed kunnen gebruiken! Super gedaan!

25 augustus 2012 - Van Enckevort sponsorconcert in 't Raodhoes

Ter gelegenheid van de 65e verjaardag en het vertrek van Francine van Enckevort uit de dagelijkse leiding van groothandel Van Enckevort, heeft de harmonie zaterdagavond 25 augustus speciaal voor haar een kort concert gegeven in samenwerking Gé Reinders.


12 augustus 2012 - Start nieuw muzikaal seizoen!
Helaas zit de zomervakantie er weer op en is het weer tijd voor school, studie of werk.Ook de harmonie start aankomende week weer met een nieuw muzikaal jaar. Wij hopen dan ook dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad!

Aanvang repetities:
Grote harmonie: woensdag 15 augustus (19.45 - 22.15 uur)
Jeugdharmonie: vrijdag 17 augustus (18.15 - 19.45 uur)

Alle leerlingen die les hebben via het Kunstencentrum Venlo, krijgen in de loop van de komende 2 weken bericht van het KCV over de aanvang van de lessen.

Tot op de 1e repetitie!

01 juli 2012 - Zomervakantie

De zomervakantie is begonnen.
Harmonie St. Caecilia Blerick wenst u een fantastische zomer en een fijne vakantie toe en hoopt u het volgend muzikaal seizoen weer te mogen begroeten op een van onze concerten!


De eerste repetitie na de zomervakantie is voor de grote harmonie op woensdag 15 augustus (19.45 - 22.15 uur) en voor de Jeugdharmonie op vrijdag 17 augustus(18.15 - 19.45 uur)

Prettige vakantie !


30 juni 2012 - Zaterdag 30 juni Zomeravondconcert op ‘t Antoniusplein

Zaterdag 30 juni, aanvang 19 uur, is het jaarlijkse Astebleef openluchtconcert van de Jeugdharmonie en Harmonie St. Caecilia. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de harmonie optreden op het Antoniusplein vóór ’t Raodhoes en Café Paerdskoel, waarbij het publiek onder het genot van een drankje vanuit het terras kan genieten van de zomerse klanken van de samenspelgroep, de jeugdharmonie en de grote harmonie. Een goede traditie om het seizoen mee af te sluiten en om te gaan genieten van een welverdiende vakantie!Met dit gratis Astebleefconcert wil de harmonie een ‘dank je wel’ uitspreken naar de Blerickse en Groot -Venlose gemeenschap voor alle steun en belangstelling die door het jaar heen steeds mag worden ontvangen. De aanvang van het concert is om 19 uur met het optreden van de Samenspelgroep en de Jeugdharmonie die onder leiding van dirigent Mannie Beckers een spetterend programma hebben ingestudeerd.

Om ongeveer 20 uur zal dirigent Andreas van Zoelen het dirigeerstokje overnemen en zal de grote harmonie met een gevarieerd en luchtig programma deze muzikale lekkernij voortzetten. Vooral als de weergoden goed gezind zijn, zal dit Astebleefconcert op een prachtige Blerickse locatie een mooi moment zijn om een hopelijk zonnige zomer en vakantie mee te beginnen!

Bij slecht weer zal dit concert verplaatst worden naar de theaterzaal in ’t Raodhoes!

Kom op zaterdag 30 juni om 19 uur naar ’t Antoniusplein in Blerick!

21 juni 2012 - Concert Saxofoonkwartet Hard Edge Group ten bate van Jeugdopleiding!

Op donderdag 21 juni om 19.00 uur a.s. treedt het Saxofoonkwartet Hard Edge Group op in Domani, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de jeugdopleiding van Harmonie St Caecilia Blerick. Dit saxofoonkwartet bestaat uit gerenommeerde saxofonisten uit binnen- en buitenland.
Klik hier voor meer informatie.


Kaarten à € 15,- via info@harmonie-caecilia.nl

18 april 2012 - Harmonie St. Caecilia Blerick in Blazen in de Beurs

Op zondagmiddag 17 juni geven Harmonie St. Caecilia Blerick, o.l.v. Andreas van Zoelen en harmonieorkerst Groot Excelsior Amsterdam o.l.v. Ronald Slagers een gezamenlijk concert in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Blazen in de Beurs is een landelijk bekende concertserie die zich onderscheidt door de kwaliteit van de orkesten en door de unieke locatie.

Als solist treedt saxofonist Leo van Oostrom op in onder meer Tribute to Rudy Wiedoeft, waarbij een prachtig sfeerbeeld van de jaren twintig wordt opgeroepen. Harmonie St. Caecilia sluit haar optreden af met de pasodoble Olé Toronto.


Arrangement "Beleef de Beurs"
Voor de harmonie is het een unieke gelegenheid om in een van de mooiste concertzalen van Nederland te mogen musiceren. En u kunt hier bij zijn!

Om dit evenement mee te maken, biedt de harmonie een all-inclusive arrangement “Beleef de Beurs”. Dit arrangement (95,00 euro p.p.) bevat: busreis, rondleiding en lunch in de Beurs van Berlage, entreebewijs concert inclusief pauzedrankje en een luxe verzorgde borrel na afloop.

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen gebruik te maken van busreis inclusief entreebewijs voor het concert. In dat geval betaalt u 40 euro p.p.

Meer informatie of aanmelden via info@harmonie-caecilia.nl


De Yakult-zaal een van de mooiste concertzalen van Nederland.

MEER INFORMATIE "Blazen in de Beurs"


16 april 2012 - Jeugdharmonie en Samenspelgroep op Floriade 2 juni!
Elke Floriadedag eindigt met het Floriade Anjer Concert door de Limburgse Harmonie- en fanfareorkesten en bigbands. In totaal doen maar liefst 180 Limburgse harmonieën en fanfares mee aan de Floriade en zo bezorgt iedere dag een ander gezelschap een afscheidsconcert op weg naar de uitgang.

Zaterdag 2 juni is het de beurt aan de jeugd van harmonie St. Caecilia Blerick!


15 april 2012 - Sef Nefkens benoemd tot erelid Harmonie Sint Caecilia

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op zondag 22 april is Sef Nefkens benoemd tot erelid van Harmonie Sint Caecilia Blerick. Sef was aftredend als bestuurslid en stelde zich niet meer verkiesbaar voor een nieuwe periode. Daarmee kwam een einde aan een hele lange periode waarin Sef vele jaren het penningmeesterschap voor de harmonie onder zijn hoede had. Maar liefst 21 jaar vervulde hij deze functie.


Voorzitter Otto Stoelinga bedankte Sef Nefkens voor al zijn werk voor de harmonie en liet dit vergezeld gaan van een mooie bos bloemen en de bijbehorende eretekens! Als erelid zal Sef betrokken blijven bij de harmonie en blijft hij ook op woensdag de repetities nog zoveel mogelijk bezoeken.

11 april 2012 - Blaasmuziek is cool !

Harmonie St. Caecilia Blerick geeft leerlingen van de basisschool Titus Brandsma, Mikado en Palet de kans om zes weken lang een blaasinstrument uit te proberen. Op deze manier kunnen leerlingen ontdekken hoe leuk muziek maken is. Deze lessen worden samen met medeleerlingen in groepsverband gegeven onder leiding van een docent van Kunstencentrum Venlo ná school op school.


De lessen starten in week 16.
Basisschool Titus Brandsma, Mikado en Palet op dinsdag van 15.45 - 16.45 uur Data:17 april, 24 april, 8 mei, 15 mei, 22 mei en 29 mei "generale repetitie"

Op 3 juni, in de week van de Amateurkunst, is als afsluiting een concert in Theater de Maaspoort.
De kosten zijn € 15,00 en deze kun je betalen bij de eerste les aan de muziekleraar. Heb je zin om mee te doen en kennis te maken met het bespelen van een blaasinstrument?
Geef je dan snel op via het inschrijfformulier op www.cultuurpad.nl:

AANMELDEN "Blazersklas | Blaasmuziek is cool!"10 april 2012 - FLORIADE CONCERT GAAT NIET DOOR !!

In verband met de slechte weersvooruitzichten heeft de organisatie van de Floriade besloten om picknickconcert met Venlona op Tweede Paasdag 9 april 2012 af te lassen.

Hopelijk is er later dit jaar nog een mogelijkheid om op de Floriade op te treden.

Houd daarvoor de berichtgeving in de gaten!


09 april 2012 - AFGELAST: Concert Floriade op Tweede Paasdag

Op 9 april 2012 geeft Harmonie St. Caecilia Blerick, samen met Koninklijke Zangvereniging Venlona een concert in het Amfitheater op de Floriade te Venlo.


Voor toegangskaarten: www.floriade.nl/tickets

14 maart 2012 - Harmonie St. Caecilia succesvol op Solistenconcours 2012

In het weekend van 10 en 11 maart vond in het Kunstencentrum in Venlo het 20 jarig jubileum van het Venloos solistenconcours plaats. Het solistenconcours is een jaarlijks concours voor jeugdige muzikanten van de starters- tot en met de eerste afdeling. Naast maar liefst 38 leerlingen afkomstig van Harmonie St. Caecilia Blerick, waren er deelnemers van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap, Fanfare De Echo Hout-Blerick, Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo, Showorkest Harmonie Fortissimo, Drumfanfare Blerickse Herten en het Kunstencentrum Venlo.

Ivo van Gennip op trompet, uitkomend voor Harmonie St. Caecilia Blerick is winnaar geworden van 20e Venloos Solistenconcours. Ivo speelde in de 1e afdeling en werd door de jury beloond met zes maal een 9 ½, totaal 57 punten. Hij behaalde hiermee het hoogste aantal punten van alle 109 muzikanten en sleepte daarmee de KunstenCentrum Venlo-trofee in de wacht.


Het deskundig jurylid Piet Jeegers, soloklarinettist en concertmeester bij harmonie St. Michael in Thorn en docent aan het conservatorium in Brussel, was onder de indruk van de prestaties van de leerlingen. "Ik ben regelmatig jurylid bij diverse solistenconcoursen in Nederland en België maar wat ik hier heb gehoord is uitzonderlijk. In alle afdelingen spelen zeer talentvolle leerlingen, zelfs in de laagste afdeling de startersafdeling", aldus Piet Jeegers. Er werd beoordeeld op zuiverheid, klankgehalte, techniek en articulatie, ritmiek, dynamiek en nuancering en interpretatie en na afloop ontvingen alle deelnemers een juryrapport en een diploma van hun optreden.

In elke afdeling ontvangt degene met het hoogste aantal punten een trofee en daarnaast worden er nog drie wisselbekers uitgereikt: de Aanmoedigingstrofee voor starters, 5e en 4e afdeling, de “Jac Titulaer-trofee” (aanmoedigingstrofee voor de 3e ,2e, 1e afdeling) en KunstenCentrum Venlo-wisselbeker voor de deelnemer met het hoogste aantal punten.

Uitslag
Startersafdeling: De derde prijs is gewonnen door Teun Paulussen op trompet met 51 punten, lid van Harmonie St. Caecilia Blerick. Tweede werd Iris Hectors van Fanfare de Echo op alt-saxofoon met 51,5 punt en de eerste plaats was voor Maaike Visser, leerling van pianist Jens Seebeck op fagot met 52,5 punt.
5e afdeling: De derde prijs is gegaan naar Rens Winter op alt-saxofoon met 50 punten, lid van Harmonie St. Caecilia Blerick. De tweede prijs ging naar Maud Steinmann op trompet met 50,5 punt van Showorkest Harmonie Fortissimo en de eerste prijs ging naar Monique Grubben van Fanfare de Echo op alt-saxofoon met 51 punt.
4e afdeling: De derde prijs is gewonnen door Remco van der Heijden op bariton met 51,5 punt van Harmonie St. Caecilia Blerick. De tweede prijs is voor Elsa Opheij op dwarsfluit met 52 punten van Koninklijk Philharmonisch Gezelschap en de eerste prijs voor Charlotte van Wegberg op alt-sax met 53 punt van Harmonie St. Caecilia Blerick.
3e afdeling: De derde prijs ging naar Sofie van den Brand op alt-sax met 53 punt van Harmonie St. Caecilia Blerick. De tweede prijs was voor Noud Goertz op bugel met 53,5 punt van Fanfare de Echo. En de eerste prijs werd in de wacht gesleept door Britt van de Velden op trompet met 56 punt eveneens van Fanfare De Echo.
2e afdeling: De derde prijs is gewonnen door Aagje Fransse op alt-saxofoon met 53,5 punt van Showorkest Harmonie Fortissimo. De tweede prijs ging naar Marian Breuer op dwarsfluit met 55 punten, lid van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap. De eerste prijs was voor Tom Hectors op bugel met 56,5 punt van Fanfare de Echo.
1e afdeling: De derde prijs is gegaan naar Lotte Huijs op dwarsfluit met 54,5 punt. De tweede prijs was voor Angelina van Wegberg op dwarsfluit met 55 punten. En de eerste prijs ging naar Ivo van Gennip op trompet met 57 punten. Alle drie lid van Harmonie St. Caecilia Blerick.


De aanmoedigingstrofee voor de starters, 5e en 4e afdeling is gewonnen door Heleen Claessens op dwarsfluit met Koninklijk Philharmonisch Gezelschap. De Jac Titulaer aanmoedigingstrofee voor de 3e ,2e, 1e afdeling is gewonnen door Marleen Schlooz op hoorn van Fanfare de Echo. Ivo van Gennip van Harmonie St. Caecilia Blerick won de Kunstencentrum Venlo wisselbeker voor het hoogste aantal punten tijdens het hele concours.

10 maart 2012 - Venloos Solisten Concours 2012

In het weekend van 10 en 11 maart vindt in het Kunstencentrum Venlo het Venloos Solistenconcours plaats. Deelnemers, zowel starters als gevorderden, zijn afkomstig van verschillende verenigingen uit de regio. Van harmonie St. Caecilia doen dit jaar maar liefst 39 leerlingen mee. Ze worden beoordeeld door jurylid Piet Jeegers.
Op zaterdag wordt gestart om 09.45 uur en op zondag om 13.30 uur.
Toegang is gratis.

21 februari 2012 - Vastelaovend 2012 is weer voorbij

Onder het motto "Weej zette de bleumkes boëte!" werd in Blerick Vastelaovend 2012 gevierd. Elders op de site staan de foto's die gemaakt zijn door onze eigen fotograaf Karin de Jonge tijdens de Prinsemis en de Grote Optocht in Blerick.
Het is mogelijk om afgedrukte foto's te bestellen, ga daarvoor naar: www.oypo.nl


20 februari 2012 - Vrijdag 24 februari GEEN repetitie SSG en JH

Vanwege de carnavalsvakantie (krokusvakantie) gaat de repetitie van de Samenspeelgroep en de Jeugdharmonie niet door.

14 februari 2012 - Vastelaovend 2012

Op zondag 12 februari zal de harmonie de jaarlijkse Prinsemis opluisteren in de Antoniuskerk in Blerick. De kersverse Prins en zijn Adjudanten zijn samen met het complete gezelschap van de Wortelepin aanwezig. Na afloop van de Prinsemis zal het Trio onder begeleiding van de harmonie richting 't Raodhoes lopen, waar vervolgens die middag de Prinsereceptie zal plaatsvinden. Aanvang van de Heilige Mis: 10.00 uur

Een week later op zondag 19 februari zal de harmonie samen met de jeugharmonie vóór de Prinsenwagen meetrekken in de Grote Optocht in Blerick.

13 februari 2012 - Woensdag 15 februari extra repetitie Vastelaovesoptocht
We beginnen om 19 uur met een extra repetitie voor de leden die meelopen met de Carnavalsoptocht.

12 februari 2012 - Aswoensdag 22 februari GEEN repetitie
In verband met Aswoensdag en de krokusvakantie is er geen repetitie

14 januari 2012 - Mannie Beckers 15 jaar dirigent Jeugdharmonie

Op 17 januari is het precies 15 jaar geleden dat Mannie Beckers aantrad als dirigent van de jeugdharmonie van harmonie St. Caecilia Blerick. Tijdens het traditionele Kerstconcert op 18 december j.l. in ’t Raodhoes werd ter gelegenheid van dit jubileum Mannie op feestelijke wijze in het zonnetje gezet. Als blijk van dank en waardering voor zijn jarenlange inzet ontving Mannie een blijvend aandenken in de vorm van een glazen beeldje met inscriptie.

Sinds de oprichting van de jeugdharmonie in 1989 heeft dit opleidingsorkest en ‘kweekvijver’ voor de grote harmonie een waardige plaats binnen de harmonie St. Caecilia verworven. De jeugdharmonie bestaat uit een groep van ongeveer 40 muzikanten die wekelijksop vrijdagavond repeteren onder de bezielende leiding van Mannie Beckers en regelmatig een optreden verzorgen in Blerick en omgeving. Als onderdeel van de jeugdopleiding en voor de toekomst van de harmonie is de jeugdharmonie onontbeerlijk. Het enthousiasme dat de dirigent, de leerlingen en de begeleiding iedere vrijdagavond uitstralen in de harmoniezaal van ’t Raodhoes, geeft vertrouwen in de toekomst van de jeugdharmonie en natuurlijk ook die van de grote harmonie.

Uiteraard is het samen muziek maken het hoofddoel binnen de jeugdharmonie, maar ook daarbuiten worden er nog tal van activiteiten georganiseerd die het nog eens extra leuk maken om lid te zijn van deze vereniging.

Zou je ook graag muziek komen maken bij de jeugharmonie van St. Caecilia in Blerick kom dan gerust eens een kijkje nemen bij een van onze repetities op vrijdagavond van 18.15 tot 19.45 uur in de harmoniezaal in ’t Raodhoes in Blerick of stuur een mailtje aan: opleidingen@harmonie-caecilia.nl.

11 januari 2012 - Nieuwjaarsconcerten 2012 waren wederom een succes!

De Nieuwjaarsconcerten 2012 op dinsdag 3 en woensdag 4 januari voor de 27e keer door door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona waren wederom een groot succes!

Door beide verenigingen werd een afwisselend programma gebracht deels samen en deels apart. De solisten die dit jaar optraden waren Emmy Verhey (viool) en Sef Thissen (bariton) begeleid door pianiste Susanne Hardick. Uit de vele positieve reacties bleek dat het programma buitengewoon goed in de smaak viel bij het publiek. We kijken terug op 2 geslaagde concerten en kijken met vertrouwen uit naar het volgend jaar.

Foto's van dit concert zijn elders op de site te bekijken. (fotografe: Karin de Jonge)

10 januari 2012 - Frans Munnich Lid van het Jaar 2011

Tijdens de Caeciliaviering 2011 is Frans Munnich vanwege zijn vele verdiensten voor onze vereniging uitgeroepen tot lid van het jaar 2011.

15 december 2011 - Kaarten Nieuwjaarsconcert 2012

Voor de Nieuwjaarsconcerten van de Harmonie met Venlona op 3 en 4 januari 2012 in de Maaspoort kunnen kaarten à 20,- worden besteld via o.stoelinga@ziggo.nl.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij Peters Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick.

28 september 2011 - Proms-concert
Op zondag 9 oktober zal Harmonie St. Caecilia Blerick de 33e editie van het Proms-concert om 12.15 uur in de Parochiekerk van Grubbenvorst verzorgen.

Dit belooft een optreden te worden dat past in de lange traditie van aansprekende muzikale evenementen. Harmonie St. Caecilia (onder de leiding van Andreas van Zoelen) toont de uitgebreide staalkaart van haar muzikale veelzijdigheid met de solistische medewerking van de bekende Limburgse sopraan Wendy Kokkelkoren en Josette Aerts (hobo).

Het wordt een zeer toegankelijk, licht-klassiek concert met een sympathieke keuze uit de veelheid van muzikale stijlen waar de harmonie al jaren in uitblinkt: feestelijke festivalmuziek naast ingetogen eigen composities van de dirigent en toppers van Rogier van Otterloo. Wendy Kokkelkoren zingt beroemde liederen en delen uit opera en musical. Traditioneel eindigt dit concert met Land of Hope and Glory.

Met dit concert wordt inhoud gegeven aan de traditie van de Grubbenvorster PROMS-concerten: aantrekkelijk voor een groot publiek, laagdrempelig en van grote kwaliteit.

Einde van het concert wordt verwacht om 13.45 uur. Toegang tot de kerk vanaf 11.45 uur. De entree is gratis. Bij de ingang van de kerk wordt u een programmaboekje à € 2,- aangeboden.

18 augustus 2011 - Harmonie-seizoen weer begonnen
Op woensdag 17 augustus is de harmonie na een welverdiende vakantie weer begonnen aan het nieuwe seizoen. De komende weken zullen in het teken staan van de voorbereiding op het Promsconcert in Grubbenvorst dat op 9 oktober plaatsvindt.

14 juli 2011 - Vakantie!
Harmonie St. Caecilia wenst u een prettige vakantie en begroet u graag op één van onze activiteiten in het nieuwe seizoen.

16 juni 2011 - Try-out en Sur Meuse concert

29 januari 2011 - Vastelaovesconcert
Vastelaovesgezelschap de Wortelepin, Harmonie St. Caecilia en de Hofkapel organiseren op zondag 13 februari voor de derde keer het Vastelaovesconcert in Blerick.

Voor de pauze zullen de Hofkapel & vrienden het podium betreden. Zij zullen onder leiding van Bas Clabbers met diverse lokale artiesten een gevarieerd programma brengen. Samen met de Hofkapel zullen de liedjes drie en vier van de Blerickse Vastelaovend CD, Weej waere ald en Kôm oët de winterslaop op de bühne gebracht worden.

Na de pauze neemt Harmonie St. Caecilia Blerick het stokje over van de Hofkapel. Tijdens het Vastelaovesconcert zal de harmonie onder leiding van dirigent Andreas van Zoelen populaire werken afwisselen met door hem voor dit concert gearrangeerde muziek uit de Rheinländische Karnaval. Uiteraard zullen liedje één en twee van de Blerickse CD Bliëf veur altied beej mich en D'n bessem niet ontbreken in het programma. De zangers zullen onder begeleiding van de harmonie hun nummer brengen, in een voor dit concert door Bas Clabbers gemaakt harmonie-arrangement.

Het Vastelaovesconcert biedt een afwisselend en aantrekkelijk programma voor jong en oud in een sfeervol aangekleed 't Raodhoes in Blerick. Uiteraard zal ook de kersverse nieuwe hoogheid met zijn adjudanten van de Wortelepin acte de présence geven.

De zaal gaat open om 13.45 uur en het programma begint om 14.11 uur. Kaarten kosten 7,50 euro inclusief garderobe en een gratis consumptie tijdens de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar in 't Raodhoes.

12 januari 2011 - Geslaagde Nieuwjaarsconcerten Harmonie en Venlona
De Nieuwjaarsconcerten 2011, die op dinsdag 4 en woensdag 5 januari voor de 26e keer in succes door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona zijn verzorgd, mogen een groot succes worden genoemd!
Beide amateurgezelschappen brachten afwisselend samen of apart muziekwerken ten gehore zoals traditiegetrouw mocht worden verwacht van een dergelijk Nieuwjaarsconcert. Onder andere muziekwerken met Weense invloeden, gezamenlijke operamomenten met schitterende aria's en solisten Peter Vos (tenor) en Bas van Gestel (trompet) werden met overtuiging, enthousiasme en virtuositeit ten gehore gebracht. Dat het programma buitengewoon goed in de smaak viel bij het publiek bleek uit de vele positieve blijken van waardering die gedurende en na afloop van de concerten merkbaar waren. Er kan worden teruggekeken op 2 geslaagde concerten die een meer dan vertrouwenwekkende basis zijn voor volgend jaar.

22 november 2010 - Kaarten Nieuwjaarsconcerten 2011

Voor de Nieuwjaarsconcerten van de Harmonie met Venlona op 4 en 5 januari 2011 in de Maaspoort kunnen kaarten à ¤ 20,- worden besteld via o.stoelinga@ziggo.nl.

Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij Peters Cabooter Mannenmode, Kloosterstraat 9 in Blerick.

22 november 2010 - Ellen Wismans lid van het jaar
Tijdens de Caeciliaviering 2010 is Ellen Wismans vanwege haar verdiensten voor onze vereniging uitgeroepen tot lid van het jaar.

19 november 2010 - Feestavond Caeciliaviering 20 november 2010 gaat niet door
In verband met het overlijden van ons ere-bestuurslid Hay Maas gaat de feestavond als onderdeel van de Caeciliaviering op zaterdagavond 20 november NIET door.

17 november 2010 - Hay Maas overleden

Op woensdag 17 november is ons ere-bestuurslid de heer Hay Maas op 83-jarige leeftijd overleden.

Hay Maas was lid sinds 1965 en gedurende 32 jaar secretaris van Harmonie St. Caecilia Blerick. Jarenlang was hij als bestuurslid de stuwende kracht achter de harmonie. Mede dankzij zijn inzet en gedrevenheid ontwikkelde de harmonie zich tot een toonaangevende muziekvereniging in de regio.

Wij zullen Hay blijven herinneren als een aimabel persoon en een integer en deskundig bestuurder op wie nooit vergeefs een beroep werd gedaan. Ook na zijn aftreden als bestuurslid toonde Hay zijn grote betrokkenheid bij zijn harmonie.

In dankbare herinnering en met veel respect zullen wij aan hem blijven denken. Ons oprecht medeleven gaat uit naar zijn echtgenote Gertie, kinderen, kleinkinderen en naaste familie.

Bestuur, leden en dirigent Harmonie St. Caecilia Blerick

30 oktober 2010 - Deelname bondsconcours 16 oktober 2010 succesvol!
Op zaterdag 16 oktober 2010 heeft Harmonie St. Caecilia Blerick in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen in de 1e divisie een 1e prijs behaald! Onder leiding van dirigent Andreas van Zoelen werd het uit te voeren programma met de muziekwerken The Seven Wonders of the Ancient World (Alex Poelman), Polonaise (Tchaikovsky) en Danse Funambulesque (Jules Strens) door de leden van de harmonie op een fantastische wijze uitgevoerd.

Hun inzet werd door de jury (Norbert Nozy, Pieter Janssen en Jacob Slagter) beloond met 86,08 punten en resulteerde in een 2e plaats achter Harmonie De Vriendenkrans Heel met 92,33 punten.

Een prestatie om trots op te zijn!

11 oktober 2010 - Bondsconcours
Aanstaande zaterdag 16 oktober zal Harmonie Sint Caecilia Blerick na maanden intensieve voorbereiding, deelnemen aan het bondsconcours van de de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Om 19.30 uur is het de beurt aan de harmonie uit Blerick om onder leiding van dirigent Andreas van Zoelen in het Parkstad Limburg Theater (Heerlen) het podium te betreden om haar muzikale kwaliteiten te presenteren aan jury en publiek.

Vijf jaar na de laatste bondsconcours deelname komt harmonie Sint Caecilia wederom uit in de 1e divisie (voorheen Superieure afdeling). Met veel enthousiasme en inspanning hebben de muzikanten samen met de dirigent maandenlang toegewerkt naar dit moment om uiteindelijk voor zowel de jury als voor het publiek een geweldig concert te geven. De harmonie heeft gekozen voor een bijzonder en veelzijdige repertoire bestaande uit Yamanobe No Michi (Itaru Sakai), The Seven Wonders of the Ancient World (Alex Poelman), Polonaise (Tchaikovsky), Dance Funambulesque (Jules Strens) waarin voor de kenners alle aspecten van muziek maken aan bod komen. De beoordeling van dit concert ligt in handen van de jury die bestaat uit Norbert Nozy, Pieter Jansen en Jacob Slagter.

07 juli 2010 - Aangepaste repeptitietijd
De repetitie van zondag 11 juli zal plaatsvinden van 9.30 uur tot 11.30 uur. Dit in verband met verplichtingen van enkele leden elders.

29 mei 2010 - Repetitie 6 juni gaat niet door
De repetitie die op zondag 6 juni gepland stond, is komen te vervallen.

27 april 2010 - Wijziging repetitietijd 28 april
De repetitie van woensdag 28 april 2010 zal vanwege een andere activiteit in 't Raodhoes om 20:00 uur beginnen in plaats van om 19:45 uur en zal plaatsvinden in de Theaterzaal. Om geen kostbare repetitietijd te verliezen zal de repetitie tot 22:30 uur duren en is de pauze om 21:30 uur.

12 april 2010 - Ton Kleinjans en Herman Jansen lid van verdienste
Tijdens de algemene ledenvergadering van 11 april 2010 is bekend gemaakt dat het bestuur Ton Kleinjans en Herman Jansen benoemd heeft tot lid van verdienste van Harmonie St. Caecilia. Ton Kleinjans nam op de algemene ledenvergadering afscheid als bestuurslid. Deze functie bekleedde hij sinds 1987, waarvan de laatste jaren in de functie van voorzitter van de commissie relatiebeheer. Herman Jansen is in 2009 om gezondheidsredenen gestopt als actief muzikant. Herman (lid sinds 1963) heeft aan de wieg gestaan van de jeugdharmonie en de leerlingenopleiding en is ook enkele jaren bestuurslid geweest.

06 maart 2010 - Informatiebijeenkomst bondsconcours
Op woensdag 10 maart 2010 houdt Harmonie St. Caecilia Blerick een informatiebijeenkomst over de voorbereidingen op haar deelname aan het bondsconcours op 16 oktober 2010. Klik hier voor meer informatie.

25 februari 2010 - Deelname Bondsconcours op 16 oktober 2010
Op zaterdag 16 oktober 2010 zal Harmonie St. Caecilia Blerick in de 1e divisie deelnemen aan het bondsconcours. Het exacte tijdstip is nog niet bekend, maar zal tussen 19:30 en 20:00 uur liggen. Het bondsconcours vindt plaats in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

22 januari 2010 - Kaarte Vastelaovesconcert
Veur 't Vastelaovesconcert van zondaag 24 jannewarie zien nog inkele kaarte te kaup veur ¤ 7,50 per stök (inclusief garderobe en ein consumptie in de pauze). Heejveur kint geej kontak opneme met Otto Stoelinga (077-3823063) of 't Raodhoes (077-3821004).

08 januari 2010 - Vastelaovesconcert
Nao 't succes van 't veurig jaor (ein oetverkoch Raodhoes) organisere Vastelaovesgezelschap 'De Wortelepin' en Hermenie St. Caecilia weer ein vastelaovesconcert in 't Raodhoes in Bliërick.

De hermenie verzörg d'n aaftrap, dit meziekgezelschap steit in Bliërick en verre umgaeving bekind um eur kwalitatief hoëgstaonde meziek. Eur vuuëlzijdigheid en 't creëre van de juuste stumming en sfeer is wat 't publiek 't meiste aansprik en veur bewondering zörg. Zoë ouk tiedes dit vastelaovesconcert wao de hermenie onder leiding van dirigent Andreas van Zoelen veur de nuuëdige muzikale verrassinge zal zörge, want 't is tenslotte ein vastelaovesconcert. Als gast van de hermenie zal Linda Zijlmans veur óg optraeje. Vaerder zien de veer winnende liedjes en de nieje winnaar van 't jeugliedjeskonkoer van 'De Wortelepin' van de partie.

Nao de pauze steit d'r ein Groët Venlose band op de bühne, namelik Toetie noch Blaosie. Dees rasartieste zulle de grondveste van ôs Raodhoes laote trille met eur aanstaekelikke meziek. Dus kôm gerös luustere op zondaag 24 jannewarie in 't Raodhoes in Bliërick. Netuurlik zal ouk de kersverse nieje hoëgheid van 'De Wortelepin' akte de presence gaeve.

De zaal geit aope um 13.45 oor en 't programma begint um 14.11 oor. De kaarverkoup start op 11 jannewarie in 't Raodhoes, de kaarte koste 7,50 euro en dit is inclusief garderobe en ein consumptie in de pauze.

Hermenieleeje kinne vanaaf 13 jannewarie via de hermenie un kaart koupe.

07 januari 2010 - Jubileumeditie Nieuwjaarsconcerten Harmonie met Venlona succesvol!
Traditiegetrouw starten Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona het nieuwe jaar met hun Nieuwjaarsconcerten. Op dinsdag 5 en woensdag 6 januari 2010 traden beide verenigingen voor de 25e keer op in een uitverkochte Maaspoort. Het bereiken van deze mijlpaal was voor beide verenigingen een extra aanleiding om nog eens flink uit te pakken! Het publiek kreeg dan ook een een kwalitatief hoogstaand en zeer gevarieerd programma ten gehore. Tijdens deze jubileumeditie schitterden naast beide gezelschappen solisten als Marcel Salomon (klarinet) en Carla Maffioletti (zang).

Zeer enthousiaste reacties van het publiek toonden wederom aan dat beide amateurverenigingen en hun solisten een topprestatie hebben geleverd.

24 november 2009 - Herman Jansen Lid van het jaar
Tijdens de Caeciliaviering 2009 is Herman Jansen vanwege zijn vele verdiensten voor onze verening uitgeroepen tot lid van het jaar!

23 september 2009 - Sandra Jansen kandidaat bestuurslid
Het bestuur heeft de afgelopen bestuursvergadering ingestemd met het kandidaat-bestuurslidmaatschap van Sandra Jansen. Sandra zal voor het bestuur enkele taken gaan uitvoeren op secretarieel gebied.

17 augustus 2009 - Repetitieseizoen weer van start
Op woensdag 19 augustus om 19:45 uur gaan we weer van start met een nieuw muzikaal seizoen en beginnen we weer met repeteren.

10 juli 2009 - Concert Sur Meuse verplaatst naar woensdag 15 juli 2009
Het jaarlijkse concert Sur Meuse, dat traditioneel geldt als seizoensafsluiting, is verplaatst naar woensdag 15 juli 2009 om 19:30 uur. Van 19:30 uur tot 20:30 uur speelt de jeugdharmonie, waarna de harmonie het concert zal vervolgen. U bent van harte welkom om het concert, dat plaatsvindt in een gezellige en ontspannen sfeer bij te wonen. De toegang is gratis!

09 juli 2009 - Concert Sur Meuse 10 -07 -2009 AFGELAST
Het concert bij Sur Meuse op 10 juli 2009 is afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden.

04 juli 2009 - Laatste repetitie
Op woensdag 15 juli 2009 zal de laatste repetitie voor de zomervakantie plaatsvinden. De repetitie duurt dan tot 21:15 uur.

19 maart 2009 - Michel Reijnen gekozen tot ere-voorzitter
Otto Stoelinga nieuwe voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van zondag 15 maart 2009 is Michel Reijnen gekozen tot ere-voorzitter van Harmonie St. Caecilia Blerick. Michel Reijnen was penningmeester sinds 1974 en vanaf 1989 gaf hij met inzet en overgave invulling aan de functie van voorzitter.Hij wordt opgevolgd door Otto Stoelinga.

19 februari 2009 - Groepsrepetities Lentewindproject
Op woensdag 18 maart zullen in plaats van de reguliere repetitie groepsrepetities worden gehouden. In de aanloop naar het Lentewindproject is het van groot belang dat iedereen hierbij aanwezig is.

08 januari 2009 - Nieuwjaarsconcerten harmonie met Venlona groot succes!
De Nieuwjaarsconcerten die deze week door Harmonie St. Caecilia Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona voor de 24e keer zijn gehouden mogen wederom een groot succes worden genoemd. Tijdens de twee concerten op dinsdag 6 en woensdag 7 januari 2009 schitterden beide muziekgezelschappen in een nagenoeg uitverkochte Maaspoort. Solisten waren onder andere LSO-trombonist Sandor Hendriks en sopraan Marjorie Ginczinger. De jubileumeditie, wanneer het concert voor de 25e keer wordt gehouden, is in 2010.

24 november 2008 - Coen Faassen lid van het jaar
Tijdens de jaarlijkse Caeciliaviering is Coen Faassen gekozen tot lid van het jaar. Coen mag vanwege zijn jarenlange inzet en vele werkzaamheden voor de vereniging deze titel een jaar lang dragen.

18 november 2008 - Caeciliafeest
In het weekend van 21, 22 en 23 november vindt het jaarlijkse caeciliafeest van onze vereniging plaats. Ben creatief en verzin iets leuks op het thema "zoe wie ut vruuger waas"!

08 november 2008 - Jubileumconcert Jeugdharmonie

Op zaterdag 8 november vindt er ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de Jeugdharmonie een te gekke muzikale avond plaats in zaal Zalzershaof in Hout-Blerick.
Allereerst zal de jeugdharmonie onder leiding van Mannie Beckers het spits afbijten. Daarna zullen zij enkele werken samen met de populaire Venlose dialectband Zoemaar ten gehore brengen.

Na de pauze zal Zoemaar er een waar feest van maken met enthousiaste muziek voor iedereen.

Kortom: een niet te missen avond voor jong en oud!
De toegang voor deze spetterende feestavond is gratis!

26 oktober 2008 - Concert met Vriendenkrans Heel
Op zondag 26 oktober a.s. geven harmonie St. Caecilia Blerick en harmonie de Vriendenkrans uit Heel een zeer bijzonder concert. Rode draad in het programma van beide orkesten is de muziek van Jan van Dijk, die dit jaar zijn 90ste verjaardag viert. Het concert is gratis en zal worden gehouden in 't Raodhoes.

16 juli 2008 - Concertreis Rome geslaagd!
De concertreis van Harmonie St. Caecilia Blerick naar Rome, die van 5 t/m 10 juli 2008 heeft plaatsgevonden, is een groot succes geworden! Maar liefst 94 deelnemers genoten van de stad Rome in al haar facetten.
Er werden concerten gegeven in de San Andrea delle Valle-kerk, op het Piazza Santa Maria in Trastevere en op het Piazza Santa Maria Maggiore, die vele belangstellenden trokken.
Naast de concerten was er voldoende vrije tijd en kon er aan diverse excursies worden deelgenomen. Alle deelnemers aan de reis waren bijzonder enthousiast!
Klik hier voor het artikel dat op vrijdag 11 juli in Dagblad de Limburg stond.
Foto's van de reis zijn hier en hier te vinden.

16 juli 2008 - Fotowedstrijd Rome!
Vergeet niet je leukste, beste, grappigste, mooiste of origineelste foto op te sturen naar info@harmonie-caecilia.nl en ding mee naar de grote prijs.

Let op: 1 foto per persoon en fotobewerkingen zijn niet toegestaan.

20 juni 2008 - Nieuws concertreis Rome
Alle informatie betreft de concertreis naar Rome is hier te downloaden.

22 april 2008 - Geen repetitie op Koninginnedag
Op woensdag 30 april zal er vanwege Koninginnedag niet gerepeteerd worden.

13 april 2008 - Tema 2008
Op 6 april nam de harmonie deel aan TEMA 2008 in de Maaspoort. Er werd een mooi programma gepresenteerd met als thema "The Van Otterloo Legacy". Het programma werd door de deskundige jury beoordeeld met 82,38 punten.

13 april 2008 - Foto's TEMA 2008
Karin de Jonge heeft voor ons foto's gemaakt tijdens de voorbereiding en de uitvoering van ons optreden op TEMA 2008. Kijk bij de foto's voor het resultaat.

14 maart 2008 - Mathieu Fleuren gekozen tot ere-lid
Tijdens de algemene ledenvergadering op zondag 9 maart is Mathieu Fleuren unaniem gekozen tot ere-bestuurslid van Harmonie St. Caecilia. Mathieu heeft eind 2007 na 31 jaar afscheid afscheid genomen als bestuurslid. Hij is nog wel wekelijks actief als muzikant. Tevens werd bekend gemaakt dat Wim Warmerdam en Ton Wijnhoven, die beiden niet meer muzikaal actief zijn, door het bestuur zijn gekozen tot lid van verdienste.

03 maart 2008 - Repetitie met Thijs van Otterloo
Woensdag 5 maart zal Thijs van Otterloo met ons meerepeteren ter voorbereiding op TEMA2008. Zorg dat je aanwezig bent!

22 februari 2008 - Verandering groepsrepetitie
Er heeft een verandering plaatsgevonden in de groepsrepetitie van het hout. Deze is niet zondag 24 februari maar woensdag 27 februari om 19.00 uur in de Harmoniezaal.

16 februari 2008 - Extra repetities
Er zijn enkele extra repetities gepland met betrekking tot TEMA2008. Kijk bij de ledeninfo en noteer ze zodat we zo voltallig mogelijk kunnen repeteren.

17 januari 2008 - Nieuwe groepscoördinator
Vanwege het vertrek van Wim Warmerdam is Pieter Jansen tot nieuwe groepscoördinator van de trompetten aangesteld.

17 januari 2008 - Nieuwe oud papier commissie
Coen Faassen en Sef Nefkens zijn gestopt met de coördinatie van het oud papier ophalen. Zij hebben hun taken overgedragen aan Sjoerd Derkx en Sandra Jansen i.s.m. Yvonne Janssen.

22 december 2007 - Kaartverkoop Nieuwjaarsconcert
De resterende kaarten voor de nieuwjaarsconcerten zijn vanaf 28 december te koop bij de Maaspoort in Venlo.

26 november 2007 - Sandra Jansen nieuw lid van het jaar
Tijdens het jaarlijkse Caeciliafeest van de harmonie is er weer een lid van het jaar gekozen. Mede door haar snelle en goede overstap van hobo naar fagot en haar jarenlange goede inzet mag Sandra Jansen het komende jaar deze titel dragen.

10 november 2007 - Caeciliafeest 2007

02 november 2007 - Jubileumweekend succesvol
Het jubileumweekend, dat Harmonie St. Caecilia Blerick op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2007 organiseerde ter gelegenheid van haar 100-jarige jubileum is succesvol verlopen.

Op vrijdag en zaterdag werden er ter gelegenheid van dit jubileum concerten gegeven in Cultureel Centrum de Staay. De beide concerten vonden plaats onder grote publieke belangstelling. Hoogtepunt was ongetwijfeld de wereldpremière van het muziekwerk Midnight in Buenos Aires van Adam Gorb, die dit muziekwerk ter gelegenheid en in opdracht van de 100-jarige muziekvereniging had gecomponeerd. De componist was tijdens beide avonden aanwezig om een toelichting op het muziekwerk te geven.

De zondag begon met een H. Mis in de Antoniuskerk, die werd voorgegaan door mgr. Eijk, voormalig kapelaan van de Antoniusparochie en thans bisschop in het bisdom Groningen-Leeuwarden. Muzikale opluistering gebeurde door het dames- en herenkoor van de Antoniuskerk en de Harmonie. Vervolgens was er voor Harmonieleden en genodigden een brunch in de Staay. ’s Middags vond de jubileumreceptie plaats, waar vele belangstellenden de 100-jarige Harmonie kwamen feliciteren.

29 oktober 2007 - Erepenning voor Harmonie St. Caecilia Blerick
Ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan heeft Harmonie St. Caecilia Blerick zondag 28 oktober uit handen van burgemeester Bruls de Koninklijke Erepenning ontvangen. De uitreiking vond plaats in Cultureel Centrum de Staay tijdens de door de harmonie gehouden jubileumreceptie.

20 oktober 2007 - Jacques Titulaer overleden
Op zaterdag 20 oktober 2007 is onze ere-voorzitter Jacques Titulaer op 81-jarige leeftijd overleden. Jacques was van 1958 tot 1989 voorzitter van onze vereniging en heeft in die periode aan de wieg gestaan van de ontwikkelingen die hebben geleid tot het bereiken van de muzikale top in Limburg. Wij herdenken hem als een gedreven man, die ook na het beëindigen van het voorzitterschap steeds weer blijk gaf van zijn grote betrokkenheid voor de vereniging. De uitvaart, die door Harmonie St. Caecilia muzikaal zal worden opgeluisterd, is op donderdag 25 oktober om 10:30 uur in de Antoniuskerk in Blerick. Nadere gegevens volgen nog.

06 oktober 2007 - Beoordelingsconcert
Ben je geïnteresseerd in de opnames van het beoordelingsconcert? Stuur dan een mailtje naar info@harmonie-caecilia.nl.

14 augustus 2007 - Reünie op 28 oktober 2007
Tijdens het feestweekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Harmonie St. Caecilia Blerick zal er op zondag 28 oktober een reünie voor oud-leden van onze vereniging plaatsvinden. Bent U oud-lid en wilt U zich opgeven voor deze reünie, dan kan dat via deze link.

11 augustus 2007 - Info concertreis Rome 2008
In de vakantieperiode heeft iedereen informatie ontvangen over de concertreis naar Rome in 2008. Geef je z.s.m. op bij Michel Reijnen of Otto Stoelinga.

19 april 2007 - Familiedag
Geef je voor 2 mei op voor de familiedag bij een van de leden van de ontspanningscommissie. Kijk bij activiteiten voor verdere informatie.

14 april 2007 - Groepsrepetities
Ter voorbereiding op het openlucht-/zomerconcert zullen er enkele extra (groeps)repetities plaatsvinden. Kijk in het repetitieschema wanneer je aan de beurt bent.

08 april 2007 - DVD Play-Inn
Van de succesvolle Play-Inn is een DVD gemaakt. Deelnemers, familie en vrienden die een exemplaar willen bestellen, kunnen een email met hun adresgegevens sturen naar info@kunstencentrumvenlo.nl. De DVD kost € 6,- incl. verzendkosten. Wilt u eerst een voorproefje zien? Ga dan naar www.kunstencentrumvenlo.nl.

18 maart 2007 - Concertreis 2008
Op de algemene ledenvergadering is bekend geworden dat de geplande concertreis in 2008 waarschijnlijk naar Rome zal gaan. De verwachting is dat de reis duurt van 4 of 5 juli tot en met 10 juli 2008.

20 januari 2007 - Worteletruuj
Onlangs is bekend geworden dat de harmonie op het Groët Gala Worteletruuj de Worteletruuj uitgereikt zal krijgen.

16 december 2006 - Geslaagden B-theorie
Alle negen leerlingen die het examen B-theorie hebben gedaan in december 2006 zijn geslaagd. Proficiat!

14 december 2006 - Play-in 3 maart
Op zaterdag 3 maart 2007 zal er, na enkele jaren onderbreking, weer een grootse Play-in worden georganiseerd.

05 december 2006 - Caecilia geslaagd!
Tijdens de zeer geslaagde caeciliaviering, met dit jaar het thema "Pirates Party" is Mathieu Fleuren benoemd tot Lid van het Jaar 2006. Helaas waren er dit jaar geen jubilarissen.

04 december 2006 - Harmonie 100 jaar
De harmonie bestaat 100 jaar, een goede gelegenheid om de website te voorzien van een nieuw, vrolijk jasje met dit als resultaat...!


© Harmonie St. Caecilia 2010-2018 - Privacy Policy