Dirigenten

Persoonlijke Gegevens

Naam Kris Roemers
Functie 1e dirigent Harmonie

Kris Roemers (1975) studeerde hoorn, piano en harmonieleer aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs te Neerpelt (B). Hij vervolgde zijn studies aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hier behaalde hij het diploma ‘Master of Music’ als hoornist.

Als docent was Kris verbonden aan diverse opleidingsinstituten in België. Als hoornist werkte hij vele jaren samen met het Vlaams Radio Orkest. Ook was hij als freelance hoornist actief bij o.a. het Ballet van Vlaanderen, Prima La Musica, Il Novecento en verschillende musicals. Vele concertreizen brachten hem van Spanje, Griekenland, Bulgarije, Zuid-Afrika tot Argentinië.

Gedurende een 14-tal jaren is Kris ook actief als dirigent van diverse HAFA-korpsen. In 2003 besloot hij om zich meer te richten op een carrière als dirigent. Hij volgde een 2e conservatoriumstudie - deze keer aan het Conservatorium te Maastricht (NL) - namelijk HAFA-directie bij Jan Cober. In 2007 behaalde hij hierbij het Masterdiploma HAFA-directie met grote onderscheiding.

Kris is momenteel ook dirigent bij harmonie-orkest ‘Arti’ uit Oirschot, uitkomend in de eerste divisie. Daarnaast is hij bedrijfsleider en artistiek leider van ‘Grote Broer kunsteducatie’ in Nijmegen, een organisatie die jaarlijks meer dan 40.000 kinderen en jongeren bereikt door het geven van kunsteducatie onder schooltijd.

Naast deze 2 functies houdt Kris zich bezig met het maken van arrangementen en composities, waarvoor hij verschillende prijzen in de wacht sleepte. Zo was hij onder andere finalist in de Ticheli Composition Contest (New York) en winnaar van de Internationale compositiewedstrijd te Vorarlberg (Oostenrijk).

Claudy van Bokhoven

Persoonlijke Gegevens

Naam Claudy van Bokhoven
Functie 2e dirigent Harmonie / klarinet- en saxofoondocent

Claudy van Bokhoven is als 9-jarige begonnen op klarinet bij Harmonie Oefening te Standdaarbuiten. Ondertussen heeft zij in 2006 haar opleiding Docent muziek aan het conservatorium te Zwolle afgerond. Ook heeft zij Hafabra-directie gestudeerd bij Alex Schillings.

Het leerlingenorkest en hoofdorkest van Harmonie Oefening uit Standdaarbuiten staan onder leiding van Claudy. Het leerlingenorkest wordt door haar al ongeveer 13 jaar gedirigeerd, het hoofdorkest per oktober 2008.

Naast het dirigentschap is Claudy ook muziekdocent en geeft zij privé-lessen op saxofoon en/of klarinet en amv-lessen bij Harmonie Oefening en het Kunstlokaal in de gemeente Gemert-Bakel. Daarnaast is Claudy actief als solo-klarinettist bij Harmonie St. Caecilia te Blerick waar zij als muziekdocent het PRET-orkest leidt. Sinds oktober 2015 is Claudy eveneens 2e dirigent bij de grote harmonie.