Enthousiaste Bestuursleden gezocht!

24 juni 2024

Harmonie St. Caecilia Blerick groeit weer, en heeft een nieuw pad ingeslagen betreft beleid. Met projecten zoals Musicals in Concert en het Nieuw Talent Orkest heeft de harmonie nieuwe leden weten aan te trekken en de intentie is om die lijn door te trekken.

Om dat te kunnen faciliteren hebben we echter mensen nodig die zich willen inzetten voor alles wat er achter de schermen nodig is om al die projecten draaiende te houden. Ook kijken we graag naar de toekomst, in de breedste zin. Daartoe zijn we per direct op zoek naar nieuwe bestuursleden die een van de volgende rollen zouden willen vervullen:

  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Secretaris

Als Voorzitter ben je het spreekwoordelijke boegbeeld en gezicht van de vereniging. Behalve het voorzitten van de (bestuurs)vergaderingen en het presenteren van de plannen van het bestuur aan de rest van de vereniging zijn er ook ceremoniële aspecten zoals het aankondigen van de harmonie bij concerten.

De Penningmeester gaat over de financiën van de harmonie. Je controleert of facturen correct zijn en zorgt ervoor dat ze op tijd betaald worden. Je adviseert het bestuur in de vorm van begrotingen zodat er gezamenlijk een beslissing genomen kan worden. Eerdere ervaring van ofwel penningmeesterschap of werkervaring in de financiële branche is hierbij een pré.

De Secretaris gaat over verschillende informatiestromen richting en binnen de harmonie zoals de post en e-mail, maar ook de notulen van de vergaderingen, nieuwsbrieven naar de leden en beheer van het ledenbestand zijn taken die behoren tot het secretariaat. Je zult begrijpen dat communicatie hier het sleutelwoord zal zijn. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is hier wel een vereiste.

Herken jij jezelf in een van de bovenstaande rollen? Of wil je in een andere vorm het bestuur ondersteunen? Schroom dan niet om contact op te nemen met Jan Gatzen (tel: 06 4030 1428) of Diederick Bovee (tel: 06 5421 0074) of loop een keer binnen op de repetitieavond van de harmonie: Iedere woensdagavond van 19:45 tot 22:15 in ’t Raodhoes Blerick (Antoniusplein 2) – Let wel, tijdens de zomervakantie zijn er geen repetities!

Harmonie St. Caecilia

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Jeugdharmonie

Leerlingen die minimaal 1 jaar les hebben op een instrument mogen meespelen bij de Jeugdharmonie. In sommige gevallen kan hier in overleg met muziekdocent van afgeweken worden.

Media

Welkom in het digitale fotoarchief van Harmonie St. Caecilia. Hier kunt u foto’s bekijken van onze concerten en evenementen. Veel kijkplezier!!!

Geschiedenis

Tijdens het 40-jarig dienstjubileum van een chef van de werkplaats der Nederlandse Spoorwegen te Blerick, werd op 2 februari 1907 opgericht; “de Fanfare Werkplaats Blerick”. 

Opleiding en lid worden?

Je bent jong en je wil wat leren. Dat doe je al op school, maar dat kan ook in je vrije tijd. Als het in je vrije tijd kan, dan moet het natuurlijk wel leuk zijn. Dat kan gelukkig ook, bij Harmonie St. Caecilia in Blerick. 

VIND

Repetitie locatie

’t Raodhoes Blerick
Antoniusplein 2
5921 GV Venlo-Blerick

ONS

Repetitie tijden